Ndihma e parë për goditje në tru


 • Shenjat e para të pash
 • Mbani!
 • Çfarë duhet të bëni para ardhjes së "ER"?
 • Ju keni një goditje? Në spital!
 • Trajtimi i pash pa imazhit si llotari
 • Pensionistët në vendpushimin e lirë nuk trajtohen
 • Në një Muscovites shënim
 • Jeta pas goditje: ku të shkojnë për rehabilitimin


 • Shenjat e para të pash

 • Papritur, të pashpjegueshme, dhimbje koke intensive
 • Marramendje, humbje e ekuilibrit apo të koordinimit, vizionit të dyfishtë apo të "fluturojnë" në sytë
 • Dobësi e papritur ose humbja e ndjesi në fytyrë, krahun ose këmbën, sidomos në njërën anë të këtij organi
 • Humbja e papritur e vizionit në një ose të dy sytë

 • Mbani!

  Në burra të moshës 40 - 60 vjet pash ndodh dy herë më shpesh sesa

  gratë. Në 60 vjet, pamja ndryshon: zonjat post-menopausal përshtaten më parë
  kjo sëmundje dhe të vijnë në spital me një goditje më shpesh rovesnykiv-
  burrat. Mundësia e komplikacioneve gjysmën e bukur në këtë moshë
  gjithashtu dy herë.


  Çfarë duhet të bëni para ardhjes së "shpejtë"

 • Zbutur dhe qetësuar vetë pacienti (si të jetë e mundur)
 • Vë pacientin, duke shmangur lëvizjet e papritur, më mirë në kokë, u kthye anash
 • Hapur
 • Masa e presionit. Nëse tensioni i lartë i gjakut i pacientit ose
  krizë hypertensive, ju mund të marrë një tabletë e captopril (kapoten)
  ose korinfara. Në asnjë rast nuk duan të reduktuar në mënyrë drastike presionin


  më i mirë - një rënie prej 10 - 15 mm Hg. c. nga origjinali
 • Pranimi Nospanum, papaverine dhe Vasodilators tjera kundërindikuar.
 • Ju mund të jepni një glycine tabletë ose nootropics. Nëse një pacient pa
  vetëdija, droga mund të tretur në ujë dhe të pikoj në tubth goja e tij.

 • Ju keni një goditje? Në spital!


  Trajtim aktiv duhet të fillojë në para 3 të - 8 orë nga fillimi
  pash - shanset më vonë për t'u kthyer në njeriun normal të jetës ashpër
  reduktuar. Shtrimin në spital Disclaimer i durueshëm dhe shpresonte se "
  një vendosmëri "- nënshkruar dënimin e vet me vdekje.

  Idealisht shtrimin në spital duhet të bëhet në një spital ku ka një ndarje

  për pacientët me goditje në Moskë e 24 spitaleve, por vetëm 10 janë të
  Departamenti për pacientët neurologjikë kujdesit intenziv.

  Në të tjera
  Spitalet departamentet e tilla nuk janë të ndryshme nga e zakonshme
  departamentet neurologjike. Kjo është e pasur parasysh faktin se Moska vetëm
  gjysma e pacientëve të hospitalizuar me një goditje, pjesa tjetër janë të trajtohen në shtëpi
  mjekët klinika. Çfarë lloj kujdes intensiv mund të mbani këto
  Rastet e diskutuar.

  Shtretër spitalore për pacientët me goditje në tru është shumë më pak
  e nevojshme, kështu që nuk do të jetë i befasuar nëse ju dërgoni në goditje në tru
  Departamenti i proctology apo gjinekologjisë: mungesa e shtretërve në

  departamentet neurologjike - një praktikë e zakonshme. A "pushim" në
  pash nuk ndodh - duke përdorur të papriturat neurologë të veprojë vitit.

  Dhe
  Komiteti Healthcare mosveprimi i qartë i Moskës në këtë çështje,
  veçanërisht për shkak të konvertimit të shtretërve është përdorur kërkon
  Kostot financiare shtesë.


  Trajtimi i pash pa imazhit si llotari

  Faza tjetër - një tomography detyrueshme e përllogaritur e trurit në
  Gjatë ditëve të para pas goditje në tru. Kjo është një praktikë të gjithë botën. I ndryshëm
  Llojet e pash kërkojnë qasje krejtësisht të ndryshme për trajtim.

  "Në
  hlazok "diagnozë të saktë është jashtëzakonisht e vështirë - ende për të luajtur

  llotari. Këtu është i imunizuar nga gabimet edhe me përvojë shumë profesor.
  Pa gjysmën tomografike provimit hedhur false
  diagnoza. Një tomography është vetëm 8 spitale!


  Pensionistët në vendpushimin e lirë nuk trajtohen

  Pas një eksperiment pesëvjeçar i kryer në Moskë vitin e kaluar
  Ministria e Shëndetësisë ka dhënë "të mirë" për sanatorium insultnykiv përkujdesje e mëtejshme. Në
  Moska janë të angazhuar në dy vendpushim të bukur, në Valuev dhe
  Michael. Pa pagesë për të marrë këtu, për fat të keq, vetëm mund
  punës Muscovites - trajtim zgjidhet sanatorium është kryer përmes
  sigurimit social.

  Pensionistët dhe njerëzit me aftësi të kufizuara - ata që nuk mund

  për të paguar për trajtimin sanatorium në këtë rast janë
  "Jashtë bordit".


  ?
  ? Një Muscovites shënim

  24 Moska spital me departamentin për pacientët me goditje: № № 1, 3, 4,
  6, 7, 13, 15, 20, 23, 33, 36, 40, 49, 50, 52, 54, 55, 57, 61, 64, 67,
  71, 79, 81, 10 prej tyre në spitale krijuar departamentin neyroreanymatsyonnoy
  ose neurologjike intensive pacientët njësi kujdes: № № 1, 6, 7, 13,
  15, 20, 33, 36, 50, 64.


  Jeta pas goditje: ku të shkojnë për rehabilitimin


  Departamenti rehabilitimi ku ju mund të merrni ndihmë kompetent
  në metropol tona vetëm tre: në spital të Patriarkanës së Moskës,

  dhjetë spitale dhe qendra për rehabilitimin e të folurit.

  Ata përdorin më
  Teknikat moderne për të ndihmuar në rivendosjen e fjalës, koordinimi
  Lëvizjet shkoni. Që jetojnë me fat me këto klinika në lagje,
  mund të merrni këtu në drejtim të Spitalit të Qarkut, të tjerët presin
  disa muaj, gjatë së cilës kohë është i çmuar për
  rivendosja e funksioneve me sëmundje të sistemit nervor.

  Metodat nderuar rehabilituese janë politika të detyrueshme të papaguara të sigurimit shëndetësor.

  Vetëm dy klinika në Moskë - Moska Patriarkana në spital dhe
  Numri Poliklinika 7 Rehabilitimi - kanë aftësinë për të
  përdorin metoda moderne të rehabilitimit pa shtrimin në spital.

  Dhe
  me vetëm 2 - 3% e të varfërve janë në aktiv
  trajtim rehabilitimi.

  Për këtë arsye, një përqindje e lartë e të paaftë pas një goditje në tru.

  Informacion nga neni Alexander Mayantseva "shenjat e para të një goditje."