Frakturat fëmijë urgjencës


 • Ndihma e parë për thyerje

 • Ndihma e parë për thyerje

  Në ekzaminim, fëmija me dëmtimin duart apo këmbët obyaza para-kërkuar të gjitha shenjat e thyerje. Për të vendosur diagnozën tion e saktë është vetëm dy ose tre karakteristika tipike. Përveç kësaj, një ekzaminim të plotë të fëmijëve të vegjël nuk është gjithmonë e mundur, që nga frika e dhimbjes, fëmija reziston OS-Motria.

  Në kthesën e fëmijës duhet menjëherë të japë ndihmën e parë e parë. Para së gjithash, për të sqaruar rrethanat e lëndimit. Kur duke tërhequr mund të ndodhë rootstock kokën radiale Closed në bërryl të trajtojë fëmijën; një rënie nga duart e tij të prindërve - dëmtimi të trurit traumatik; një rënie nga një lartësi prej frakturave të mundshme të shtyllës kurrizore; me ngjeshje e gjoks - fraktura brinjë; në avtotravmah - mnozhe- dëme qeveritar.  Për një inspektim të plotë duhet ndoshta të zhvishet fëmijën. Rroba off i parë me një të shëndetshme dhe pastaj me gjymtyrë pacientit.
  Në dhimbje rrobave të rënda të ngushta apo këpucë për gjymtyrët dhimbje-gjata prerje më të mirë. Në ekzaminim gjithmonë duhet të krahasoni pacientin me një gjymtyrë të shëndetshme. Kjo ndihmon për të menjëherë të vini re disa simptomat e dëmit (kufizim polo-qeveritare detyruar apo pamundësinë e lëvizjes, ënjtje, gjë e shëmtuar, shkurtimin duart ose këmbët). Pastaj butësisht prek-ing viktimë e trupit dhe janë më bolez vend-it.

  Asnjëherë identifikojnë lëvizshmërinë jonormale dhe crunching fragmentet e kockave mënyrë që të mos shkaktojë një Teach fëmijë shtesë vuajtje dhe jo të shkaktojë një goditje të dhimbshme.


  Në fraktura të hapura zhyt patate të skuqura në thellësi të plagës, sepse në të ardhmen ajo mund të shkaktojë inflamacion dhe qelbëzim të kockave.

  Nëse gjendja e fëmijës serioze, gjatë inspektimit, ai duhet të gënjyer. Grevë kokën e tij është e nevojshme. Në mënyrë për të parandaluar depërtimin e vjellat në frymëmarrje, asnjë mënyrë - dhe të vjella mund të fillojë në çdo kohë - kreu i fëmijëve-ka kthyer anash.

  Në ofrimin e ndihmës së parë në rastin e ngushtë-dhe në rastin e frakturave të hapura (pas salcë dhe të ndaluar gjakderdhje) duhet të aplikojnë shinirova-tion.

  Është e nevojshme për të shmangur zhvendosjen e mëtejshme të mbeturinave, hequr ose reduktuar dhimbje, parandalimit plagën e fragmenteve të kockave, muskujve, enët e gjakut dhe nervat. Gomave të përdorura për këtë apo materiale të tjera në dispozicion.

  Për immobilization (lat Immobilis -. Fikse, duke krijuar pasurive të patundshme) gjymtyrët e dëmtuara duke përdorur standarde dhe të improvizuara, nuk ka goma. Zakonisht kur duke siguruar për herë të parë në pushtet për fiksim të shkurtër duke përdorur materiale të ndryshme nën-sobnymi, druri, kartoni, shkopinj, kompensatë, etj E. Për foshnjat dhe vegjël më i përshtatshëm gomë-Nye bërë nga kartoni, të veshur me pambuk dhe fashë fikse .

  Në praninë e materialit nga i cili për të bërë gomë për të rregulluar atë prybyntuvaty duart mjaftueshme për të trupit, para-ritelno vendosur butësisht në bërryl.

  Kur splinting është e nevojshme për të vëzhguar dy rregulla: të krijojë e vërtetë, të paktën në dy nyje e ardhshme (ju rr dhe nën thyerje); parandaluar compression të povyaz gomave Coy madh enët, nerva dhe kockat shfaqje.

  Kur thyerje të mbyllura gomë mund të veshi në krye të di veshje në të hapur - pas ligation, dhe nëse ka gjakderdhje Lock - pasi ajo ndalon përdorimin e tërheqje. Fix gomë ndaj FA SHAT gjymtyrë, shalle dhe kështu me radhë.

  d. gomat imponimin duhet të jenë sa më pak të dhimbshme. Për splinting zhela-tion keni një asistent i cili do të mbështesë-ing e pjesës së dëmtuar të trupit.

  Mos harroni, është më mirë për të bërë një gabim dhe të vënë në gomë kur nuk ka break-ma, pse nuk e aplikojnë atë ku kockave është dëmtuar. Splinting është mbrojtja e parë kundër shoku. Transporti jo i përshtatshëm dhe rrugë lëkundje me të pamjaftueshme fiksimin dëmtuar gjymtyrët mund të bësh që ky komplikime të tmerrshme të përkeqësohet një gjendje tashmë të vështirë të fëmijës.

  Pasi pacienti ndihma e parë duhet të dorëzohen sa më parë në spitalin më të afërt.

  Fëmijët e vegjël reposition thyerje me zhvendosje është kryer nën anestezi të përgjithshme, kështu që ju nuk duhet të ushqyer fëmijën tuaj gjatë transportit për në spital për shkak se gjatë një vjella të mundshëm të përbashkët obez-bolivaniya.

  Informacion nga artikullin "Dëmtimi në eshtra dhe nyje."