Kalimi nga vera në kohën e dimrit është e keqe për shëndetin tuajPak prej nesh të arrijnë të marrin deri herët në mëngjes të lehtë. Sidomos në vjeshtë, kur svitaye vonë, të errët e hershme, dhe mund të fle vetëm në fundjavë. Për fat të keq, njeriu modern të punës në shumicën e rasteve nuk mund të përballojë për të jetuar ritmin e tyre natyrore, dhe në fakt, sipas shkencëtarëve, është ora e brendshme për të përcaktuar gjumin e njeriut dhe syçeltësi, puna e tyre e koordinuar varet në shëndetin dhe humor.

Si të them shkencëtarët gjermanë udhëhequr til Renneberh e Institutit Mynihut e Psikologjisë, instalimin e brendshëm jo vetëm të menaxhuar kohë për gjumë, por edhe rregullojnë temperaturën e trupit dhe të hormoneve të prodhimit, si në trupin e njeriut janë të ndërlidhura.

Sipas Rennerberh ndikim më të madh në trup jep ditën dhe natën. Kërkesa të përgjithshme të tilla si deri në fillim për punë, mund të dëmtojë shëndetin.

Të dëmshme për shëndetin dhe zhvendosje punë, sepse kjo është edhe një shkelje e të jet lag. Kjo çon në faktin se njerëzit që janë nga ana e tij në natën dhe ditën e ndërrimit, me kalimin e kohës, të fillojnë të punojnë më pak në mënyrë efektive dhe shpesh bëjnë gabime. Pas natës zhvendoset shumë shqetësohet pagjumësi, dhe në të shumtën ndërrime të punës si shkencëtarë pretendojnë, rrit rrezikun e problemeve seksuale.

Por kalimi më të dëmshme nga vera në kohën e dimrit dhe anasjelltas.


Sipas Thiel Renneberh, ajo është quajtur një kohë të stresit, e cila rezulton në dështim të përhershme - diasinhronoz. Kjo gjendje mund të çojë në lodhje dhe një rënie të konsiderueshme në efikasitet.