Humbjen shurdhim tani është e mundurMë shumë 250 milion njerëz në mbarë botën vuajnë nga shurdhimit. Zakonisht ky proces është i lidhur me humbjen e receptorëve ndijor, të quajtura qelizat e flokëve për rriten e tyre të veçanta me të cilat ata e bëjnë lidhjen me qelizat nervore.

Në studimin e ri, të udhëhequr nga Dr. Marcello RIVOLTA nga Universiteti Sheffield, arriti të izoluar qelizat burimore nga kërmill fetusit (kërmilli-njerëzor pjesë e veshit të brendshëm) dhe të gjeni se këto qeliza janë në gjendje të dallojnë në qelizat e flokëve të Dëgjimit

Shkencëtarët identifikuar me kujdes kulturën qelizore 9-11 javë embrione të vjetra të njeriut.

Qelizat ishin të qëndrueshme dhe të futem në vitro për vitin. Ata pastaj iu nënshtruan rritjen e kontrolluar për 7-8 muaj, përfshin një rritje 30-fish në popullatë, e cila është varg normal për popullsitë neembrionalnyh e qelizave burimore. Analiza e shprehjeve të gjeneve tregoi se të gjitha linjat celularë janë gjetur shenja që çojnë në zhvillimin e këtyre qelizave të indeve të veshit të brendshëm. Të njëjtat simptoma janë gjetur në qelizat embrionale, të cilat zhvillohen nga indet dhe organet.

Shkencëtarët kanë qenë në gjendje për të krijuar kushte penguar diferencimin e qelizave burimore në flokë.


Për më tepër, këto qeliza nuk ndryshojnë në karakteristikat e tyre electrophysiological të qelizave të ngjashme auditory pranishme në trupin e njeriut.

Autorët argumentojnë se rezultatet e sistemit operacion para të qelizave burimore të ripërtëritshme të krijuara nga organi i personit të dëgjimit mund të ketë shumë pika të programit, duke filluar me formimin e qelizave auditory duke përfunduar i një trajtim efikas të shurdhimit.

Përkundër faktit se këto qeliza qime tregoi celularë formimin fillesat tipike, autorët besojnë se zhvillimet e ardhshme do të ndihmojë për të përmirësuar proceset e diferencimit qelizor.

Drejtori i Biomedical Research i Institutit Kombëtar Mbretëror për Studimin e dëgjimit Dr. Ralph Hill argumenton se deri më sot nuk ka metoda për të rivendosur humbjen e dëgjimit të përhershëm. Prandaj, trajtimi i dëgjimit çrregullime me qelizat burimore mund të jenë të kursyer miliona njerëz të dëgjimit dobët.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Qelizat embrionale
  • Dëmtim dëgjim, shurdhim