Brinjë Thyerje


 • Brinjë Thyerje
 • Trajtimi i frakturave të brinjëve

 • Brinjë Thyerje

  Frakturat brinjë të ndodhë :

 • në vjeshtë
 • me një ndikim të drejtpërdrejtë në gjoks
 • me ngjeshje të gjoksit.
 • Thyerje e një skaj është quajtur një frakturë të izoluar prej disa brinjë - shumësi.

  Nuk janë:

 • plas
 • frakturë subperiosteal kur thyer kockave dhe periosteum mbetet e paprekur
 • thyerje të plotë brinjë.
 • Me veten e tyre, fraktura brinjë nuk janë të rrezikshme dhe të shpejt të shëruar,
  Rreziqet janë të lidhura dëme të brendshme
  autoritetet.


  Frakturat brinjë komplikuar
  dëmtimi i mushkërive cipë - pleurë, lightest.

  Nëse dëmit
  mushkërive dhe pleurë ekziston rreziku i hemopleura
  (Grumbullimi i gjakut në zgavrën e kraharorit në mes të brendshme dhe të jashtme
  mushkëritë shell), pneumatoraks (akumulimin e ajrit në zgavrën e kraharorit).
  Ndonjëherë e ajrit nga mushkëritë bie në indin nënlëkuror, i quajtur
  emfizemë nënlëkurës.

  Frakturat brinjë që përfshijnë kufizimin e lëvizshmërisë të gjoksit, një rënie në vëllimin e frymëmarrjes të mushkërive, sidomos në të moshuarit.

  Shumica thyerje ndodhin në fushat e skajeve maksimale Bending - në
  sipërfaqja laterale e gjoksit. Nëse një zhvendosje e thyer brinjë
  fragmente zakonisht nuk ndodh. Kur brinjë të shumta frakturat patate të skuqura


  mund të lëvizin në drejtime të ndryshme, të plagosë indeve përreth dhe
  organet dhe të shkaktojë komplikime të rrezikshme.

  Pacienti ishte i shqetësuar në lidhje me dhimbje gjoksi që rritet me
  frymëmarrje të thellë, kollitjes, apo të folurit. Dhimbje mund të reduktohet në pozitë
  ulur durueshëm dhe të rritet me rritjen e lëvizjes.

  Kur fraktura të shumta pacient mushkërive zakonisht ulet i palëvizshëm,
  sipërfaqe breathable. Kur probing gjoks duket
  faqe ashpër dhimbshme frakturë. Nëse ind dëme të mushkërive dhe prodhimi
  ajror në indin nënlëkuror në specifike probing ndjerë
  kërcasin yndyrë nën gishtat tuaj - kërcëllimë.

  Kur fraktura të shumta në brinjë një pacient mund të thyhet
  frymëmarrje, norma e zemrës. Lëkura bëhet e zbehtë me një kaltërosh
  hije. Nëse patate të skuqura brinjë dëm indeve të mushkërive - ndodh
  hemoptysis. Fraktura të shumta brinjë mund të jetë i komplikuar nga zhvillimi i
  pneumoni.

  Diagnoza e fraktura të brinjëve të kryera mbi bazën e X-ray. Gjenerimi shtëna brinjë.


  Trajtimi i frakturave të brinjëve

  Kur thyerje të izoluara dhe të pakomplikuar të brinjëve
  shpenzojnë faqen narkozë thyerje. Për këtë qëllim lokale
  novokaina ose alkool-novokaina bllokada në çdo rajon të frakturë
  brinjë. Pacienti është rekomanduar pozicionin ulur në shtrat, i emëruar

  ushtrime të frymëmarrjes, droga expectorant, fizioterapi
  Trajtim për qëllim parandalimin e stagnim në mushkëri dhe
  përmirësuar ventilim.

  Frakturat e izoluara dhe të pakomplikuar brinjë shpesh kërkojnë
  shtrimin në spital dhe pacientët mund të trajtohen si pacientët e jashtëm. Në pakomplikuar
  Frakturat brinjë për bashkim zakonisht zgjat rreth një muaj.

  Thyerje të shumëfishta dhe të komplikuara të kërkojë
  fiksimin brinjë, tërheqje, për të rivendosur integritetin e gjoksit
  qelizat dhe normalizim të frymëmarrjes, të cilat pacienti duhet të jetë
  hospitalizuar. Compression i mushkërive apo gjak në ajër
  pneumatoraks hemopleura dhe duhet të eliminohen.

  Për ta bërë këtë
  birë e zgavrën e kraharorit, ajrit apo gjak hequr. Ndonjëherë birë
  keni për të kryer përsëri. Në raste të rënda, drejtuar në
  frymëmarrje artificiale.