Oreksi i përmbysi


 • Çfarë është oreksi i çoroditur
 • Shkaqet e oreksit të çoroditur
 • Simptomat dhe Diagnoza e oreksit të çoroditur
 • Komplikimet oreks zvetënuar
 • Trajtimi i oreksit të çoroditur

 • Çfarë është oreksi i çoroditur

  Pacientët që vuajnë oreksin zvetënuar, të gatshme
  hani për të marrë ato në duart e artikujve jo-ushqimor. Ky çrregullim
  hahet sjellje është e rrallë, kryesisht në mesin e fëmijëve nën
  tre vjet. Nga një çoroditje e oreks fëmijëve më shumë të ngjarë që vuan
  ngecja psikike ose sëmundje mendore. Bebet
  para-nderuar flokët, leshi, letër, litar, me bojëra uji tjegull
  bojë, stuko, alabastër; sliders janë më shumë si feces të kafshëve,

  esh qymyr Ne-lëng, pebbles, gjethe ose mete. Në të shkurtër, dhimbje-nr
  Fëmijët hanë pothuajse çdo gjë pangrënshëm pa dallim.

  I shëndetshëm
  Fëmijët gjithashtu kanë tendencë që të përpiqet të shijojnë subjekte të panjohura, por në qoftë se
  Fëmija në mënyrë aktive në edaet ato, ai duhet menjëherë të shihni mjekun tuaj, kështu që
  si gëlltitje e objekteve pangrënshëm mund të jenë të dëmshme për shëndetin
  fëmijë.
  Fëmijët zakonisht "ne-rerastayut" shtrembërim i oreksit, dhe moshës
  3-5 vjet gjithçka kthehet në normale. Ndonjëherë sëmundje endian Final etsya
  moshës shkollore, dhe një raste kuqe-Cal shtrembërim e oreksit
  Të rriturit raundin e vuajtje njerëzve.


  Shkaqet e oreksit të çoroditur

  Me përkufizim, një oreks zvetënuar - një çrregullim të sjelljes;


  por arsyet për paraqitjet e-veniya ky çrregullim është i panjohur. Disa
  Ekspertët besojnë se shtrembërim ndodh në oreksin e fëmijës
  për shkak të shkeljes së të formuar-të sjelljes aftësive ose për shkak
  stresi. Stresi në raste të tilla është zakonisht Obus-infektues
  probleme në familje, të tilla si paqëndrueshmëria e saj apo kolaps kep,
  Një tjetër arsye mund të jetë fëmija i gabuar rritjen, shkak-schee
  ai ka një ndjenjë të izolimit dhe vetmisë. Ka ide të tjera rreth
  Shtrembërim Origjina e oreksit, për shembull, disa besojnë se kjo
  një zhvillim i shprehive të fëmijëve të vegjël dhe të gjithë-schit gojës. Atje
  shkencëtarët të cilët besojnë se dëshira është pangrënshëm - një përgjigje

  jo-bollëk në dietë e substancave inorganike (p.sh.,
  kripëra hekuri ose zinku) dhe komponente të tjera thelbësore
  ushqim.


  Simptomat dhe Diagnoza e oreksit të çoroditur

  Një fëmijë që vuajnë perversionin e oreksit, ora po përjeton nauze ose të vjella pasi kishte gëlltitur objekt Lock pangrënshëm. Përveç nëse fëmija nuk është kapur duke ngrënë pangrënshëm
  Subjektet kur çdo gjë bëhet diagnoza e qartë zvetënuar
  oreks mjaft e vështirë. Mjeku duhet-lyuchit veprim i parë të gjithë
  shkaqe të mundshme të përzier reben kA dhe të vjella ekzistuese para
  Diagnoza oreks zvetënuar.


  Komplikimet oreks zvetënuar

  Shumë artikuj jo-ushqimor që hahet perversionin sëmurë e oreksit
  Fëmijët mund të sigurojë Xia kontaminuar me bakterie patogjene,
  dëmtimi mekanik stomak apo zorrë. Për më tepër, vetë një
  objekt mund të jetë helmues. Për shembull, nëse gëlltiten
  Kuso-kontrolloni çojë bardhë, atëherë ai mund të zhvillohet në-ravlenie epërsi. Në
  raste të rralla ku zahlaty-ing flokët, ata mund të lyer me bojë mat në
  të stomakut në një top të shtrënguar, i cili është në gjendje të bllokojë ki-shechnika.


  Trajtimi i oreksit të çoroditur

  Për të kuruar perversionin e oreksit
  jo-shkuar rreth për të privojë një fëmijë i nën-ngjallur punën e tij. Disa
  rastet e marrjes të objekteve të huaja mund të parandalohen nëse

  me kujdes fëmijë fol-dit. Nëse është e nevojshme, kjo punë mund të jetë
  të tërhequr punonjës social (ku për të gjetur atë, pyesni pediatrin).

  Nëse baza është shtrembërim i stresit oreksit shkaktuar
  Konflikti familjar, me lejen e jo të llogarisë në trajtim
  vjen Xia. Punëtorët Mjekësore socialë, psikologë dhe psikiatër
  mund të ndihmojnë familjet të vendosur marrëdhënie, kryerjen e familjes
  konsultimi-tion dhe ofrimin e shërbimeve të tjera.


  disa raste shtrembërim oreks metodë piddamsya trajtimit etsya
  sjellje ristrukturimi. Nuzh-ing sjellje pozitive është përforcuar
  në oschreniyami, sjellje e padëshiruar dënohet.

  Informacion nga neni "Shkelje të hahet sjellje. Anoreksi. Bulimia. Oreks zvetënuar. Përtypet çamçakëz (ruminatsiya). Overeating. "