Pubertet parakohshme në djemtë


 • Shkaqet e pubertetit parakohshme në djemtë
 • Diagnoza dhe trajtimi i maturimit të hershme në djemtë

 • Kur pubertet fillon në djemve para 10 vjetësh, kjo do të thotë zhvillimin e parakohshme seksuale, të cilat mund të jenë të vërteta dhe të rreme.

  Nëse pubertet e vërtetë e parakohshme në një fëmijë në fillim zhvillimin gonads - testiseve. Jashtë fëmija duket më i vjetër se vitet e tij - forma e trupit fillojnë të rriten qime të turpshme.

  Nëse djali po ndryshon jashtë, por test janë të papjekur, atëherë ka një pubertet parakohshme false.

  Në të dy rastet, djali ndryshoi erë trupi, aknet mund të shfaqen.

  Është e njohur se androgens të stimulojë rritjen e trupit të parë dhe pastaj të shtypur atë. Nëse puberteti i vërtetë i parakohshëm nën ndikimin e androgens është rritja e parakohshme brishtë. Së pari, një fëmijë është normale më të mëdha, por rritja zonë kockëzim është ende duke shkaktuar djalë ndalesa në rritje para, dhe si rezultat kjo mund të jetë dukshëm më poshtë moshatarët e tyre.


  Shkaqet e pubertetit parakohshme në djemtë

  Nëse puberteti i vërtetë i parakohshëm hormon Gonadotropin shumë herët është lëshuar që përcaktojnë zhvillimin e organeve riprodhuese.


  Kjo mund të jetë një sëmundje e hipofizës apo hypothalamus - një zonë e trurit që kontrollon Hipofiza. Kjo sëmundje mund të prodhohet tumor hormon sipërfaqe të trurit korrespondues.

  Shkaku puberteti i parakohshëm i rremë mund edhe tumor testicular ose veshkave, androgens prodhuar - hormonet seksuale mashkullore.
  Ata nuk shkaktojnë maturimin e gonads, por edhe të ndikojë në formimin e "mashkullore" pamja.


  Diagnoza dhe trajtimi i maturimit të hershme në djemtë

  Gjatë diagnostifikim të përcaktuar nivelin e hormoneve në gjak, dhe hetohen me anë të dorës dhe dore rrezeve X për të përcaktuar moshën e eshtrave të fëmijës.

  Boy testuar gjithashtu për praninë e një tumori e gjëndrës adrenale hipotalamus dhe gjëndrës hipofizës - ajo mbartet ultratinguj e legenit dhe tomography veshkave llogaritur (CT) ose imazheri rezonancë magnetike (MRI) e trurit.

  Për trajtimin e pubertetit parakohshme përshkruajnë barna që bllokojnë prodhimin ose të paktën të neutralizuar veprimin e hormoneve seksuale.

  Nëse shkaku i sëmundjes është një tumor që kërkohet kirurgji, pasi që gjendja e djalit normale.

  Informacion nga artikullin "pubertet parakohshme në meshkuj. Shkelja e pubertetit. "

  Diskutoni komuniteteve:

 • Pubertet në fillim (në fillim)
 • Endokrinologji Pediatrike