Kontrolloni vizionin tuaj derisa ajo është tepër vonëNjerëzit kanë shumë mundësi për të provuar vizionin tuaj, por ata nuk e shpesh përdorin ato. Edhe njerëzit me vizion normal në moshën pesëdhjetë vjeç të cilët morën pjesë në një studim të kryer nga hulumtuesit nga Universiteti i Queensland (Australi), ishin të befasuar nga rezultatet. Studimi Specialist problemet e Beatrice Feyhl përpjekur për të zbuluar shenjat e hershme të moshës-retinal degjenerimit, sëmundje të çon në humbjen e shpejtë të vizionit.

Distrofi retinal është shkaktari kryesor i verbërisë në Australi dhe në botë. Një në tre Australianët vuajnë nga një formë e degjenerim të retinë. Për fat të keq, deri më tani nuk gjeti asnjë kurë efektive për këtë sëmundje, kështu që është e nevojshme për të marrë veprim ndihmon të ndaluar përparimin e sëmundjes.

Është e rëndësishme për të përcaktuar statusin e fundus para se sëmundja hyn fazën përfundimtare. E vetmja mënyrë për të parandaluar një humbje të plotë të vizionit.

Dr. Feyhl përdor praktikisht tij një numër të pajisjeve ndjeshme për sëmundjen e hershme fazë. Për fat të keq, jo të gjithë pacientët në Australi janë të lirë për të kontrolluar statusin e retinë.

Dr. Feyhl besojnë se pirja e duhanit, një dietë e ulët në vitamina dhe acide omega-3 yndyrore të çojë në përparimin e degjenerim retinal.
Përveç këtyre faktorë, ka një predispozicion gjenetik tek sëmundjes. Pra, nëse ju e dini se dikush nga familja juaj vuan nga distrofia retinës, duhet t'i jepet vëmendje të plotë për të kontrolluar shëndetin e syve tuaj.
Së fundi, të jetë i sigurt për të kontrolluar vizionin tuaj para se ju ndiheni u panë më keq.