Avantazhet e splenectomy laparaskopike


 • Çfarë është splenectomy laparoskopik

 • Çfarë është splenectomy laparoskopik

  Splenectomy laparaskopike për herë të parë në botë u përfundua në fund të 1991 - fillim 1992 .. disa grupe të pavarura të kirurgët dhe studiuesve.

  Avantazhi kryesor i saj mbi kirurgjinë tradicionale është trauma e ulët, e cila është arritur për shkak të mungesës së seksioneve të gjera të murit të barkut, të gjitha fazat e operacionit nën kontrollin e vazhdueshëm vizuale pa hequr shpretkë në plagë dhe dëme organeve ngjitur.

  Megjithatë, pavarësisht një periudhë kaq të gjatë të përdorimit, splenectomy laparoskopike është treguar tërësisht vetëm në pacientët e vegjël.

  Indikacionet për splenectomy është terapi joefikase konservator i komplikimeve imune (anemi dhe trombocitopenia) hemoblastoses, sindromi tsitopenicheskim, nevoja për të hequr pjesën më të madhe të tumorit, splenomegaly mbetur, infarkti i shpretkës dhe abscese, nevoja për të verifikimit morfologjike (verifikimit) diagnozës.

  Laparaskopike lejon qasje pa rritur funksionimin e përgjithshëm të njëjtën kohë me splenectomy traumatike të bëni një biopsi mëlçisë, nyjet limfatike të tjera (jashtë portat e shpretkës) lokalizimin për të vlerësuar shkallën e tumorit.

  Duke pasur parasysh nevojën për të ruajtur strukturën e shpretkës për morfologjik ekstrakt studim të drogës nga zgavrën e barkut krejtësisht në një qese plastike nëpër minilaparotomiyu në kërthizë.

  Aftësia për të kryer splenectomy laparaskopike në tumoret e sistemit të gjakut të themeluar gjatë inspektimit të zgavrën e barkut në fillim të operacionit.

  Me splenomegaly masiv kur shpretkë është midline e barkut dhe kërthizë, që është, ka një gjatësi prej 25 cm dhe një peshë prej 2.000 gram, përdorimi i qasjes laparaskopike është jopraktike.

  Informacion nga artikullin "splenectomy laparaskopike."