Informacioni Pelvioperitonit për të reflektuar


 • Simptomat dhe diagnoza pelvioperitonita
 • Trajtimi pelvioperitonita
 • Pelvioperitonita Parandalimi

 • Termi rrjedh nga latinishtja si legen derivative, që do të thotë "tas" dhe peritonit, si quhet inflamacion në peritoneum - membranë rreshtim stomak nga brenda. Në përputhje me rrethanat, pelvioperitonit - një inflamacion i peritoneum, i cili ndodhet brenda pelvisit.

  Arsyet më shpesh pelvioperitonita organet e traumave të vendosura në legen, organe gjenitale kryesisht femra. Më të pelvioperitonit ndodh pas lindjes ose abortit, por ai gjithashtu mund të shkaktojë inflamacion të mitrës dhe shtojca e saj, duke përfshirë për shkak të hipotermi.

  Në këtë rast, bakteret hyjnë në legen përmes enëve limfatike ose tubat fallopiane.

  Simptomat dhe diagnoza pelvioperitonita

  Simptomat zakonisht e shprehur pelvioperitonita shumë. Sëmundja fillon me ethe, i shoqëruar nga dridhura dhe të vjella. Norma impuls Të rritet, fillojnë dhimbje barku, ai bëhet lulëzim thatë dhe i mbuluar. Ka një vonesë prej një karrige apo anasjelltas, diarre fillon. Të shtohet bark, ndërsa probing dhimbje të dukshme të rënda.

  Ndonjëherë një përmirësim i përkohshëm ndodh kur norma e zemrës është normale, është e njomë, dhe të përzier zhduket. Por shpesh pasohet nga një rëndim të ri.


  Diagnoza përfundimtare mund të pyesni një mjek, dhe në disa raste kërkohet me ultratinguj dhe laparoscopy (kontrolli i zgavrën e barkut brenda duke përdorur një mjet të veçantë).


  Trajtimi pelvioperitonita

  Kur ndonjë dyshim të sëmundjes kërkon shtrimin në spital urgjente. Ne nuk e rekomandojmë përdorimin e çdo lloj gjëje për të painkillers sepse simptomat mund të ketë humbur dhe kjo është më e vështirë për të diagnostikuar. Për të zvogëluar vuajtjet e pacientit duke përdorur ftohje lokale duke përdorur pako akulli.

  Në çdo rast shtrimi e kërkuar në përputhje me pjesën tjetër krevat dhe trajtimit është antibiotikët individualisht, varësisht nga cila mikroorganizëm shkaktuar inflamacion.

  Në të njëjtën kohë futur vitamina, qetësues, ju lutem dhe drogë dhe ka vënë një dietë të veçantë. Nëse mjekimi nuk çon në sukses, por gjendja e pacientit përkeqësohet, përdorimit të kirurgjisë. Zakonisht i duhur dhe në kohë trajtim pelvioperitonita të çon për të përfunduar shërim.


  Pelvioperitonita Parandalimi

  Baza e parandalimit pelvioperitonita është zbulimi i tij i hershëm dhe trajtimi në kohë i sëmundjeve të tjera gjinekologjike dhe komplikimet e lidhura me lindjen e fëmijës dhe abortit.

  Informacion nga neni "pelvioperitonit"