Morrat - një sëmundje e rrezikshme


 • Lice - vektorë të tifos
 • Çfarë nëse morrat gjetur
 • Shmangia morrat

 • Qartë, prindërit kanë blerë tashmë të gjitha furnizimet e nevojshme për shkollimin dhe fëmijët e vendosura në sukses në fitimin e dijeve. Por mos harroni në lidhje me kërkesat e higjienës janë? Për shumë fëmijë pushimeve të verës me gjyshen e tij në fshat apo në kampe, ku nuk kanë qenë gjithmonë ambient të rehatshëm në mënyrë që të duken pas tyre mirë. Fjala "morrat" shumë prej nesh të shkaktojë parehati. Por mos harroni rreth tij ende kanë. Për fat të keq, çdo vit, gjatë marrjes në pyetje të fëmijëve nga mjekët në fillim të procesit të të mësuarit të nxënësve, kryesisht shkollës fillore, gjeni morra.
  Lice - vektorë të tifos

  Ndërsa numri i rritet morra, atëherë ajo do të jetë vetëm për të.

  Morrat gjatë jetës së tij, ndërsa të ushqyerit në trupin e njeriut dhe gjaku i saj shkon nëpër tri faza: vezë (dmth NIT), larvat dhe morrave të pjekur. Vezë ka një formë të zgjatur, të verdhë-bardhë, ngjitur në mënyrë të vendosur në flokë nga substancat që lëshojnë femër.
  Morri kokë është shpesh jeton në lëkurë e kokës, kryesisht mbi tempujt, qafë, kurorë.
  Jetëgjatësia e të rriturve 27-38 ditë. Femra lëshon në flokë për katër vezë në ditë, dhe për jetë, përkatësisht - në 160 copë.
  Morr ushqehet me gjak. Jashtë morrave të kokës e trupit të jetojë për 24 orë, veshjet - 7-10 ditë. Parazitëve qarkulluar zvarritje nga një person në tjetrin nga koha e drejtpërdrejtë e kontaktit (min ata të kapërcyer 20 cm), dhe duke përdorur gjëra të përbashkëta.

  Të kontribuojnë në përhapjen e ngjeshur popullsisë, dështimin e higjienës personale, migrimit të konsiderueshme.

  Kohët e fundit, rastet e zbulimit të morrave të fëmijëve që jetojnë në kushte normale, respektojnë higjienë të mirë personale. Kjo, në një farë mase, për shkak të karakteristikave biologjike të morrave. Këto insekte preferojnë njerëzit të cilët shpesh larë flokët e tyre dhe të lëkurës në kokë të cilat, respektivisht, neto.

  Pra morrat thith gjak lehtë.
  Çfarë nëse morrat gjetur

  Nëse ka pasur infeksion të kokës - fëmijë ankohet për kruhet kryesisht në prapme dhe në zonat tokësore. Në terren, insekteve kafshon skuqje, e cila më vonë pengon fëmijën. Në rastin e morrave duhet të marrë kokën e duhur trajtimit është dezinfektimi. Shumë shpesh nënë, frika vetëm publicitet të fillojë trajtimin pa folur me një mjek, sepse kjo është një gamë të gjerë të barnave: Pedikulin, Peditsid, Nyttyfor, Nitilon, Lokodin, Lontsid, 20% ujë dhe pezullimi sapun i benzilit benzoate, 10% ujë dhe sapun emulsion -hasova 0,15% emulsioni ujë karbofosom.  Aplikoni për flokët një nga drogat më lart, lidhin një shall kreu dhe peshqir plastike, thith kohën e duhur sipas udhëzimeve. Pastaj pije flokët me ujë të rrjedhshëm dhe sapun ose shampo dhe të aplikojnë një zgjidhje të ngrohtë të 9% uthull, lidhin një shall kreu dhe peshqir plastike, thith 30 minuta, pije me ujë të rrjedhshëm, pastaj vycheshit krehër morrat vdekur dhe thërrijat. Ky është një proces jashtëzakonisht i mundimshëm por i rëndësishëm.
  Shmangia morrat

  Morr nuk mund të kërcejnë ose fluturojnë, por zvarritje. Kryesisht fëmijë që vuajnë nga morrave të kokës janë duke u bërë të infektuar kur ata grumbullohen së bashku kokat.

  Përveç kësaj, transferimi i insekteve është për shkak të një numri të kapele varur, jastëkët, batanije, kombinezon, furçat e flokëve dhe lodra të buta. Kur fëmijët janë në ndryshim kapele apo xhaketa apo thjesht rri e tyre pranë një kopësht apo shkollë, morrat lehtësisht lëvizin nga një host në një tjetër.

  Nëse ju vendosni për të prerë fëmijën në parukeri, nuk nxitojnë për t'u ulur në karrige e tij; së pari të marrë një sy, ose trajtohen mjete për prerjen e flokëve pas stilit të flokëve bërë nga mysafirët e mëparshme. Në vende publike, transportit dhe në rrugë të përpiqet të qëndrojë larg nga njerëzit i dobët.

  Nëse e keni blerë një gjë që ka qenë në përdorim para se të veshin e saj, dezinfektoj, dhe pastaj një tjetër, dhe tërësisht të larë.

  Informacion nga artikullin "sëmundje e pakëndshme -. Morrat"