Pacienti u shërua vetë nga kancerigjashtëdhjetë Peter Crane, i cili gjashtë vjet më parë u diagnostikua me leuçemi "" raportoi se sëmundja zakonisht nuk është i shërueshëm, por ndoshta kjo mund të ndihmojë në kimioterapi.

Por Crane nuk ka filluar trajtimin menjëherë, pasi ai ishte në fazën e kancerit në të cilat trajtimi nuk ishte aq efektive sa më vonë. Ndërkohë, analizat e gjakut treguan se sëmundja u zhduk. Tani Pjetri është zyrtarisht në faljen.

Ekspertët thonë se Crane - një histori e rrallë me fat, sepse zhdukja spontan të rasteve të kancerit janë tepër të rralla, edhe pse regjistruar të mjekësisë.

Aktualisht Crane ndihet krejtësisht i shëndetshëm dhe rizbuluar gëzimet e thjeshta të jetës.

Crane u diagnostikua me leuçemi kronike lymphocytic. Kjo sëmundje zakonisht kap popull të kalojë gjashtëdhjetë vjet, kryesisht burrat. Zhvillohet shumë ngadalë dhe shumë pacientë nuk kanë nevojë për trajtim për muaj apo edhe vite.

Sëmundja është e vështirë të terapisë, por progresion i saj mund të ngadalësohet me anë të radios dhe kimioterapi.

Peter Crane thotë se ai ishte i tronditur kur javën e kaluar pas testeve në spital, kam dëgjuar se është në shuarje, "Unë nuk mund të besoj se kur mjekët më thanë se unë nuk ishte i sëmurë.Edhe pse unë nuk jam i pari i cili mrekullisht hoqa qafe të një sëmundje të tmerrshme, dhe kanceri shpesh kthehet pas një kohë, tani unë nuk përshtaten në kokën time se unë jam i shëndetshëm! »