Paronychia dhe kriminel subungual


 • Simptomat dhe trajtimi i paronychia
 • Simptomat dhe trajtimi i kriminel subungual

 • Manikyr keq ose burrs frustruar mund të shkaktojë paronychia - inflamacion rul okolonogtevogo. Në shikim të parë, duket mjaft e thjeshtë, por inflamacion mund të shkojnë nën gozhdë dhe të shkaktojë kriminel, subungual. Nuk ka kujdes kirurgjik është i nevojshëm. Nail disi të duhet të hiqet. Për të parandaluar këtë, e rëndësishme për të njohur paronychia dhe kërkoni ndihmë.


  Simptomat dhe trajtimi i paronychia

  paronychia - inflamacion okolonogtevogo rul. Shumë njerëz nënvlerësojnë këtë patologji, duke e konsideruar serioze saj.

  Ndërkohë, nëse trajtimi i gabuar i paronychia mund të marrë një kurs kronike, duke dhënë një shumë probleme për të pacientit.

  Arsyeja zakonisht paronychia janë burrs. Shpesh sëmundja zhvillohet pas lëndimit në rul lëkurës me manikyr. Nuk është ënjtje, skuqje okolonogtevogo dhimbje rul intensive. Plehu më tej akumulon nën okolonogtevogo rul otslaivaya të. Formuar si një shishe të plehut organik.

  Trajtimi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Në shenjat e para të inflamacionit (skuqje, dhimbje) mjek sjell një rrip të hollë garzë të lagur me një zgjidhje alkoolike e chlorhexidine subcutaneously okolonogtevogo rul otslaivaya atë në pjatë gozhdë në fushën e inflamacionit.


  Në disa raste kjo është e mjaftueshme për të lehtësuar inflamacion brenda 2-3 ditësh.

  Kur mjeku plehu excised me kujdes (e cila është excised, jo vetëm shpon) flluskoj, hiqni plehun organik dhe fashë me CHLORHEXIDINE, duke e vendosur strip garzë rul lëkurë të lagur me këtë zgjidhje.

  Ndonjëherë okolonogtevogo rul pëlhurë omertvevayut atëherë duhet të mbështetet në kirurgji.
  Trajtimi i gabuar i paronychia shpesh çon në forma të tjera të kriminelëve, shpesh hyponychial.


  Simptomat dhe trajtimi i kriminel subungual

  Hyponychial kriminel - inflamacion purulent nën gozhdë, dhe pjatë gozhdë nga shtrati gozhdë të shkëputura në një masë më të madhe apo më të vogël.

  Sëmundja ndodh si rezultat i trajtimit jo të drejtë të paronychia; si dhe hyrja e drejtpërdrejtë e infeksionit nën pjatë gozhdë (gjilpërë injeksion, pin). Akumulim i gjakut nën gozhdë, që rezulton nga goditjet e forta, gjithashtu, mund të acarohet, duke shkaktuar kriminel, subungual.

  Njohin hyponychial kriminel i lehtë: shtohet gisht, kthen të kuqe. Çdo touch sjell shumë dhimbje, por të qartë të dukshme nën llumit pellg gozhdë.

  Trajtimi kriminel hyponychial më e mirë e majta në të kirurgut. Për të hequr pleh organik, ai e ka prerë gozhdë, pjesërisht ose plotësisht, në varësi të se shkuar larg procesin.

  Në mëngjesin e melhem të përputhen me antibiotikët dhe qetësues, ju lutem. Gradualisht gozhdë rritet përsëri.

  Informacione nga artikullin "panaritiums sipërfaqësore"