Periodontitis, diagnoza


 • Çfarë është periodontitis
 • Si për të diagnostikuar periodontitis

 • Çfarë është periodontitis

  Periodontics - një seksion i stomatologjisë që merret me studimin, diagnostikimin, parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve çamçakëz tilla si periodontitis, malcim nullesh, periodontitis, etj


  Periodontics bashkëkohor dallon mbi 20 sëmundje çamçakëz, të periodontitis më të përhapura dhe malcim nullesh.
  Në thelbin e saj, periodontitis - një formë "drejtimin" e malcim nullesh. Më saktësisht
  folur, së pari pacienti zhvillon gingivitin, e cila
  karakterizohet me rritjen e gjakderdhje, ënjtje dhe butësi
  hirit, dhe në mungesë të trajtimit të duhur, ai shkon në

  Faza tjetër - në periodontitis. Gingiviti trajtohet, megjithatë,
  në qoftë se ju humbas kohë, dhe le të shkojnë në malcim nullesh periodontitis,
  mund të jetë shumë më keq - plotësisht periodontitis patrajtuara,
  veçanërisht në qoftë se përkeqësimi i saj prisni! Dhe nuk do të përpiqet
  të filluar trajtimin e tyre të mjeteve juridike popullore periodontitis
  ose antibiotikët, ajo mund të çojë në periodontitis cila do të
  shpejt duke përparuar.

  Aktualisht, periodontitis është
  një nga sëmundjet më të rënda të kavitetit oral, siç është
  shkaku kryesor i humbjes së dhëmbëve (periodontitis akute). Përveç kësaj, i rrezikshëm
  dhe efektet e periodontitis - ulet imuniteti, shkakton strumë, sëmundjet


  organet e brendshme. Sëmundjes periodontale gjetur në më shumë se 91%
  popullsia e rritur.

  Simptomet e periodontitis është
  mishrat e gjakderdhje, depozitat pidyasennoho e gurit dhe pllakë
  lëvizshmëri dhëmb, shkarkimi i parregullt kur presion
  mjet në buzë të mishit të dhëmbëve. Tipari kryesor i kësaj sëmundjeje
  thellë (10 mm) xhep zubodesnevoy.

  Si për të diagnostikuar periodontitis

  Trajtimi i periodontitis
  Doktor fillon me ekzaminimin e pacientit, përkatësisht studimin e historisë
  jeta dhe sëmundje. Është e rëndësishme për të konstatuar praninë e kronike
  Sëmundjet, zakonet e këqija, faktor i trashëguar. Në studimin e
  dentare mjek Statusi vëren shtet

  zgavër vestibular,%
  80ta (kryesisht për shtojcën e saktë
  frerët buzët, gjuhën, thellësinë dhe saktësinë e Evës)
  shëndetin e dhëmbëve (dhe prania ose mungesa e tij) kushti higjienik
  dhëmbët, kafshoj patologjinë.

  Metodat radiografike
  studim (imazhe vnutrishnorotovi dhe CT scan
  ortopantomogramma) mundësojnë mjekut të gjykojnë shkallën e dëmit
  kockave rreth dhëmbëve. Varësisht nga rezultatet e arritura
  zgjedhur metodat e hulumtimit trajtim të duhur të periodontitis.

  Informacion nga artikullin "trajtim periodontitis të periodontitis."