Parasomnia


 • Çfarë parasomnia
 • Kush është parasomnia
 • Apeluar në mjek dhe trajtimit parasomnia

 • Çfarë parasomnia

  Hallucinations Related gjumit janë parasomnia. Parasomnia - a
  ngjarje të padëshirueshme (përgjigje të sjelljes) që ndodhin gjatë
  gjumë. Hallucinations gjumë - një ngjarje mendore e pacientit
  duken shumë realiste. Shumica e lidhur me gjumin
  hallucinations janë vizual. Përveç kësaj, ka edhe të shëndoshë,
  i prekshëm, gustatory dhe hallucinations nuhatjes. Ka edhe
  dhe hallucinations të lidhur me një ndjenjë të lëvizjes.

  Hallucinations ngatërrohet lehtësisht me ëndrrat. Ju nuk mund të jetë
  i bindur në mënyrë të vendosur ju fle ose bodrstvuete.

  Këto ndjesi (vizion)
  mund të ngjajnë nightmares gjumë. Megjithatë, kur ju zgjoheni pas
  ankth, ju e dini saktësisht se çfarë këto vegimi ishte një ëndërr. Ju e kuptoni
  të gjitha këto ndjenja ishin të lidhur me ëndrrat dhe nuk kishin vend
  në realitet.

  Hallucinations fle zakonisht ndodhin në situatat e mëposhtme:

 • Në kohën e gjumit (hypnahohycheskye);
 • Kur zgjimin (hypnopompic).
 • Nëse hallucinations ndodhin gjatë ditës, ajo mund të jetë
  shenjë e narkolepsisë.

  Pacientët që vuajnë nga narkolepsia,
  gjatë ditës mund të përjetojnë simptoma të mëposhtme:

 • Sulmet e të qenët i përgjumur;
 • Paraliza e gjumit;
 • Hallucinations Hypnahohycheskye.
 • Hallucinations dhe paralizë gjumë mund të ndodhë në të njëjtën kohë,


  por në netë të ndryshme. Ju gjithashtu mund të keni episode të izoluara
  snohovoreniya ose snohozhdeniya.

  Ju gjithashtu mund të vuajnë nga hallucinations komplekse vizuale
  në formën e ende imazheve te njerëz ose kafshë. Hallucinations e tilla
  zakonisht ndodh pas një zgjim i papritur nga gjumi. Në këtë rast,
  pas zgjimit ju nuk keni ndjenjën se ju jeni të zgjuar në shumë
  mes të krevatit. Ju e dini saktësisht çfarë ju jeni aktualisht
  në gjendjen zgjuar. Së pari ju mund të jenë të frikësuar, duke menduar
  Këto krijesa janë të pranishëm në dhomën e vërtetë. Druajë
  mund të kërcejnë nga shtrati dhe madje edhe lëndime.

  Images perceptuara mund të shtrembëruar formë apo pazakontë

  madhësia. Ato mund të mbahen në mend për disa
  minuta. Pas kthyer në dritë në hallucinations dhomë zakonisht zhduken.
  Duke pasur episode të tilla janë të rralla. Në disa raste, ata mund
  të jetë i lidhur me sulmet e dhimbje koke sipas llojit të migrenë. Në këtë rast,
  dhimbje koke zhduket shpejt pas zhdukjes së hallucinations.

  Kush është parasomnia

  Hallucinations Related gjumit janë shumë të zakonshme
  fenomen. Sipas disa studiuesve, prania e këtyre ekraneve
  raportuan deri në një të tretën e njerëzve në popullatën e përgjithshme.
  Shpesh ka
  hallucinations fle në adoleshentët dhe të rriturit e rinj. Shumica e njerëzve

  Frekuenca e episodeve bie me moshën. Gratë e frekuencave
  i hallucinations fle pak më e lartë. Hallucinations gjumë
  ndodh në shumicën e pacientëve që vuajnë nga narkolepsia.

  Shfaqja e halucinacioneve gjumit mund të jetë shkak të prezencës së këtyre
  faktorë:

 • Ilaçe të pranimit (narkotike) droga për momentin;
 • Konsumi i alkoolit në të kaluarën;
 • Ankthi;
 • Anomalitë në sferën emocionale;
 • Pagjumësi.
 • Halucinacioneve gjumë mund të jetë i lidhur me pranine e epilepsisë
  konfiskimet. Në këtë rast ata janë
  fragmente të shkurtra vizuale.

  Në mendjen tuaj vetëm para gjumit ose pas zgjimit ka imazhe që duket shumë realiste?

  A janë këto ndjesi kryesisht imazhe vizuale? Nëse jeni përgjigjur me "po" për këto pyetje, atëherë ndoshta vuani nga hallucinations gjumit.

  Përveç kësaj, është e rëndësishme për të vendosur se a ka arsye të tjera,
  mund të ju shkaktojë episode të ngjashme.

  Ata mund të jetë rezultat i
  secili prej arsyeve të mëposhtme, të tilla si:

 • Një tjetër çrregullim gjumi;
 • Sëmundjet e organeve të brendshme dhe sistemit nervor;
 • Përdorimi i drogës;
 • Çrregullim mendor;
 • Abuzimi i alkoolit, drogës, etj

 • Apeluar në mjek dhe trajtimit parasomnia

  Ju duhet të shihni një specialist në çrregullime të gjumit,
  në qoftë se ju keni hallucinations shkaktojnë nivele të larta të ankthit

  ose shkelin vazhdimësinë e gjumit. Nëse së bashku me halucinacione e gjumit ju
  është sleepiness tepruar ditën, ju mund të vuajnë
  nga narkolepsisë. Në këtë rast, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj
  menjëherë.


  Mjeku do të kanë nevojë për informacion në lidhje me kur filloi
  hallucinations gjumë, sa shpesh ato ndodhin dhe çfarë
  kohëzgjatja e tyre. Dr. nevojë për të lëvizur dhe Rreth
  sëmundjet dhe sëmundjet që keni tani. Mjek
  gjithashtu do të duhet për të përcaktuar nëse ju vuani nga tepruar
  të qenët i përgjumur dhe nëse ju keni probleme të tjera me gjumin. Ju lutem mos harroni
  Mjeku çfarë ilaçe ju jeni duke marrë tani dhe para.  Gjithashtu them mjeku juaj nuk vuajnë ju ndonjëherë në një
  çrregullime të gjumit. Gjeni se nuk vuajnë nga anëtarët e problemeve të gjumit
  Familja juaj. Përveç kësaj, ajo mund të jetë e dobishme për të mbushur në ditar
  fle për 2 javë. Blog gjumë
  Mjeku do të vlerësojë rutinë (modelet) e gjumit tuaj. Këto të dhëna
  japin informacionin e mjekut në lidhje me atë që shkakton problemet tuaja të gjumit dhe si
  trajtuar ato.

  Nëse problemet ekzistuese cenojnë seriozisht ëndrrën tuaj
  Ju mund të keni një mjet të hulumtimit
  natë. Ky studim i quajtur polysomnography. Hulumtim Polisomnohraficheskoe
  përfshin regjistrimin e valëve të trurit, zemrës dhe frymëmarrje

  gjatë gjumit. Përveç kësaj, lëvizjet e armëve dhe këmbët regjistruar gjatë gjumit.
  Studimi do të përcaktojë nëse lidhura hallucinations natë
  me një tjetër çrregullim gjumi.

  Nëse ju të përjetojnë të qenët i përgjumur rritur dukshëm mbi
  ditë, mjeku mund të urdhërojë një studim instrumentale
  një masë e nivelit të sleepiness. Ky studim është quajtur
  Latente Multiple provë për të fjetur (Mtls). Mtls lejon
  të matur se sa shpejt ju zasypaetie ditës. Nuk do të jetë
  gjeti se speciet (faza) ju keni ëndrrën gjatë një episod
  marr një sy gjumë. Ky studim do të përcaktojë nëse ajo është
  A është kjo një shenjë e hallucinations narcolepsy gjumit.  Gjumë hallucinations mund të kërkojnë trajtim të veçantë dhe mund
  dhe nuk kërkojnë. Zakonisht përfundimisht ashpërsia e çrregullimit
  gjumë ul.

  Reduktuar peshën e ndihmës hallucinations gjumit
  dhe rekomandimet e mëposhtme:

 • Highlight një sasi të mjaftueshme të kohës për gjumë;
 • Ndiqni orarin e vazhdueshme e gjumit;
 • Shmangni alkool, drogë, medikamente të caktuara.
 • Nëse hallucinations thyejnë vazhdimësinë e gjumit tuaj apo gjumit
  shkaktojnë nivele të larta të ankthit, mjeku mund të përshkruajnë kënaqur
  droga. Mjeku gjithashtu mund të korrigjohet
  terapi të drogës projektuar për të trajtuar depresionin ju ose

  çrregullim ankthi.

  Nëse hallucinations janë një simptomë e narkolepsisë, mjeku juaj do të ju përshkruaj një ilaç që përdoret për trajtimin e çrregullimeve të gjumit.

  Informacion nga nenet "hallucinations".