Paranojake Çrregullime të personalitetit variante të


 • Shenjat e çrregullim të personalitetit paranojak
 • Options çrregullim personalitetit paranojak
 • Features trajtimin e çrregullimeve të personalitetit paranojak

 • Çrregullim paranoid të personalitetit karakterizohet nga mosbesimit dhe dyshimit të të tjerëve. Ky besim në idetë dhe aftësitë e tyre mund të jetë i tepërt.


  Shenjat e çrregullim të personalitetit paranojak

  Njerëzit me këtë çrregullim nuk e mbajnë marrëdhënie gati normale të përditshme familjare dhe kolektive. Parandaluar paaftësinë për kompromis, dëshirën për të vepruar në të gjitha rastet, vetëm u pajtuan me mendimin e tij. Opinionet e tyre ndryshojnë peremptoriness, vetë-besim, kategorikisht.

  Kuptimi i veçantë dhe rëndësia për t'u bërë paranojak që në njëfarë mënyre e lidhur me personalitetin e tij, të ndikojnë interesat e tij. Për të fenomeneve jashtë fushës së "gravitetit" e tij "I" ata thellësisht intereson vetëm eliminuar ata nga fusha e vëmendjes aktive. Çdo gjë që ka një marrëdhënie të ngushtë me e tij "unë" duket një paranojak pak i vlefshëm.

  Opozita i përhershëm veten rreth perceptimit të botës, si dhe fenomeni i kundërt manifestohet në disa tipare armiqësore paranojake të tilla si "nadpylnyy" (kërkimi i vazhdueshëm për kërcënimet nga jashtë, gatishmëria për të përgjigjen për çdo alarm) dhe mosbesimin e popullit. Shpesh në ballë të shqetësimeve të shkeljes së të drejtave të tyre, pronën e tyre, bashkëshortin apo partnerin e tyre seksual.


  Mosbesimi i tillë qëllimet e tjera të lehtë kthehet në një personalitete paranojak dyshimi. Duke menduar se të tjerët trajtojnë ato në mënyrë të padrejtë, pa respektin e duhur, zilia apo edhe doni të shash, ta ulesh; gjatë "pushimit" të tyre cënojnë autoritetin e tyre. Wrong interpretim, i njëanshëm nga fjalët dhe veprimet e të tjerëve çon në paranojak i paarsyeshëm dhe kryesisht i lirë e madje edhe dyshimin më të vogël rreth. Çdo gjë që nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me ta, mund të interpretohet si një manifestim i qëllime të këqija, qëndrim negativ (ose madje edhe armiqësor) të tjerët (zakonisht të afërmit dhe kolegët).

  Tipari më tipik është tendencë paranojak për të formuar ide të mbivlerësuar në pushtet atëherë ata janë. Mbivlerësuar ide dominojnë një person të tërë, të përcaktuar sjelljen e individit, jo personalitet paranojak menaxhon mendimet tuaja dhe opinionet qeverisin atë.


  Options çrregullim personalitetit paranojak

  Brenda Çrregullime të personalitetit paranojake mund të identifikohet në para syve opsione kontradiktore: i shtrirë dhe të ndjeshme. Pavarësisht dallimeve të rëndësishme në sjelljen e njerëzve që vuajnë nga çrregullim ose në një tjetër mishërim, të dy janë të bashkuar nga tipare të përbashkëta.

  Personalitet i shtrirë paranojak - patologjike xheloz, lumë, ata të prirur për konfliktet pravdoiskatelstvo dhe reformimi.

  Nga fëmijëria, ata janë gënjeshtarë, hakmarrës, shpifje dhe shpesh ankohen njoftim gabime në të tjerët, por nuk e njohin atë në veten e tyre. Ata janë të kënaqur gjithmonë me veten e tyre, dështimet e tyre nuk janë të hutuar. Ne besojmë se vetëm ata e posedojnë këtë specialitet, por ata të kuptojnë çdo gjë në mënyrë të përkryer. Ata nuk duan të binden, i kufizuar në një rol modest, zakonisht duke luftuar me armiqtë e tyre personale, e jo rast i përgjithshëm. Luftuar armiqtë dhe të pohojnë rëndësinë e tyre të mbushur jetën e tyre. ose energjik, të gjallë, ndonjëherë i bezdisshëm nuk e di se çfarë i lodhur, nuk e ndjejnë nevojën për të pushuar.

  Kjo është edhe një grup i fanatikë.

  Fanatikë - njerëz me pasion të jashtëzakonshëm kushtoj një rast, një ide të gjitha interesat, aktivitetet, kohën, eventualisht - gjithë jetën e tij. Fuqia e makthi i tyre është i tillë që ata janë në gjendje për të kapur, të paktën përkohësisht, dhe të tjerët ideja e tij. Duhet theksuar se ky është një besim i verbër (p.sh., fanatizmi fetar), e cila nuk ka nevojë të arsyetohen. Edhe pse fanatikë ndryshe nga personalitete të tjera paranojake dhe jo të nxjerrë në pah veten e tyre, ata janë larg nga altruizmi i vërtetë, mungesa e dashurisë e të afërmit të drejtpërdrejtë, pa jetë, dhe shpesh mizor.

  Një tipar karakteristik ndjeshmëri opsione psychopathy paranojak është një kombinim i kontrasteve: vetëdija e inferioritetit, dobësi modesti false dhe ambicie, rritja e vetë-respekt.

  Këta njerëz janë të turpshëm, i trembur, i turpshëm dhe në të njëjtën kohë të dyshimtë dhe nervoz, të prirur për analizë e vetvetes, vetë-kritika dhe madje samomuchitelstvu.
  Ata janë të shënuar me një ndjenjë të rritur të dështimit të mjerë për ta në raport me standardet (profesional, jetës, etj) se ata kanë vendosur për veten e tyre.


  Features trajtimin e çrregullimeve të personalitetit paranojak

  Përdorimi i drogës në këtë rast nuk ka kuptim. Roli kryesor i psikoterapisë. Mjeku përpiqet të shpjegojë pacientit çfarë është pas zemërimit të tij, dhe punon në dëshirat e fshehta njeri që të ketë marrëdhënie të kënaqshme. Ju gjithashtu mund të ndihmojnë këta njerëz për të kontrolluar ankthin dhe për të përmirësuar aftësitë e problemeve zgjidhjen në komunikim.

  Pacientët të ndihmojë veprimet më realiste dhe synimet e të tjerëve dhe për të kuptuar më mirë pikëpamjet e të tjerëve.

  Informacion nga artikullin "çrregullim të personalitetit paranojak"