Pakalim i ileumit paralizuar


 • Shkaqet e ileus paralizuar
 • Simptomet e pengim paralizuar
 • Trajtimi i ileus paralizuar

 • Shkaqet e ileus paralizuar

  Pakalim i ileumit paralizuar është shkaktuar nga ndikimi infektive -toksychnoho që të çon në përçarje të përmbajtjes së elektroliteve në serum, të cilat janë aq të rëndësishme për trupin apo ulje në shpejtësinë e fluksit të gjakut në murin e zorrëve. Faktorët Infektive-toksike që shkaktojnë zhvillimin e ileus paralizuar, në shumicën e rasteve peritonit, pneumonia, uremia (nivelet në rritje të gjakut të urate në shkelje nxjerrje e urinës), acidosis (zhvendoset ekuilibrin acid-bazë), diabet, sëmundje dhe porfirinë helmim morfinë.

  Faktorët refleks që mund të çojnë në ileus paralizuar:

 • stresi postoperative
 • vrerit dhe dhimbje barku i veshkave
 • pancreatitis
 • rrotullim i ovarian omentum më të madhe
 • trauma e barkut dhe retroperitoneum
 • infarkti miokardial
 • Shkaqet neurogjenik janë suhotka dorsal, syringomyelia, herpes, dëmtimin e shtyllës kurrizore. Enteroplegia Myogenic është rezultat i mangësi vitaminë, hypoproteinemia (rënie me proteina të gjakut), hipokalemise (ulje e përqendrimit kalium në serum), hypomagnesemia (reduktim i magnezit), rrjedhin të dëmtuar të gjakut në murin e zorrëve në hipertension portal, dështimi i zemrës, trombozë dhe emboli enët mezenterike .


  Një formë e veçantë e origjinë të panjohur, zorrës së trashë mbresëlënëse, i quajtur psevdoobstruktsii (dmth, manifestimet kryesore të pengesave, por edhe gjatë pengesave të kirurgjisë për kalimin e përmbajtjes zorrëve nuk e tregojnë).


  Simptomet e pengim paralizuar

  Në pacientët pengesave paralizuar paraqitur ankesat e arching dhimbje të vazhdueshme e shurdhër, e cila përforcohet periodikisht sipas tipit të kontraktimet, të përzier, të vjella përmbajtje ndenjur. Ajo dehidratim për shkak të vjella thatë, të veshura me lulëzim të bardhë. Abdomen është relativisht i butë dhe i fryrë.

  Në prekje dhimbje të barkut të vërejtur në të gjitha departamentet pa simptoma që do tu tregojnë për acarim peritoneal.

  Dëgjim - Mungesa e plotë e zhurmave të zorrëve, të mirë-zhvilluar zemrën ton dhe tingujve të frymëmarrjes. Kur X-ray e pneumatosis bark të përcaktuar dhe të shumta të hollë - nivele dhe colonic që besueshme konfirmojnë diagnozën e ileus paralizuar. Ndryshime karakteristike në gjak - rritur nivelin e qelizave të bardha të gjakut (leukocytosis). Me stimulimin e zorrëve asnjë efekt.


  Trajtimi i ileus paralizuar

  Pakalim i ileumit paralitik është gjithmonë natyra dytësor i sëmundjes. Prandaj, shtyllë e trajtimit të sëmundjes që synon eliminimin e shkaqeve - hiqni burimin e infeksionit (ulcerat mbylljes appendectomy i shpuar, etj).

  Kur pakalim i ileumit refleks dhe toksike - Eliminimi burimet e acarim mënyrë konservatore, pra bllokimi i drogës i pulsin pengojnë peristaltikės zorrëve duke peridural, bllokadës paravertebral. Next tregon nxitjen e zorrë duke hyrë reomakrodeksa, klorid kaliumi zgjidhje të 20% të klorurit të natriumit, Neostigmine, komplamin, atseklidin, Ubretyd, kromi klizmë. Këto fonde narpavleny për të përmirësuar peristaltikės refleks.

  Pacienti duhet të hyjë hetim stomakut, shkruani hetim më mirë Miller-Abbott për aspiratën e përmbajtjes stomakut apo zorrëve.

  Nëse këto masa nuk i japin efekt dhe ekziston rreziku i goditjes për shkak të reduktimit të vëllimit të gjakut dhe hipoksi (uria oksigjenit) të lartë këmbë diafragmë treguar kirurgji emergjente - laparotomy (prerje të barkut) me intubacion nasogastric të të gjithë zorrë e vogël dhe trajtimin e mëvonshme e metabolizmit të trazuar proceset.

  Informacione nga artikullin "pakalim i ileumit"