I paralizuar belg konsiderohet në koma për 23 vjetPersoneli mjekësor ishte i sigurt Huben Rum parevokueshme ra në gjendje kome pas një aksident me makinë në 1983.

Doktor Liege University (Universiteti i Liege), i cili në 2006 zbuloi se, megjithëse Huben Rum ishte i paralizuar, truri i tij vazhdoi të funksionojë, tha se ky rast nuk është unik.

Pacienti tha ai shumë i zemëruar fillimisht me pafuqisë së tij, por përfundimisht mësuar të jetojnë me të. "Çdokush në kërkim në mua, mendon e tij", - tha sot sorokashestyrichnyy gazetarët Rum BBC. - "Unë e di se çfarë është një, por të gjithë menduan tjetër unë kam qenë shumë i varfër. Unë duhej të jetë i durueshëm, dhe tani më në fund ne jemi me ta si të barabartë. "Vetëm në 2006, skaner tregoi se truri Huben Roma pothuajse plotësisht funksional. Tani ai është në gjendje të komunikojë nëpërmjet një tastierë të veçantë bashkangjitur në karrige e tij me rrota. Nëna e tij, Fine Huben (Fina Houben), u tha gazetarëve se ajo ka besuar gjithmonë - i biri do të jenë në gjendje të komunikojnë. "Ai nuk ka në depresion, në të kundërtën, ai është optimist! Unë dua që të merrni çdo gjë nga jeta që mund të "- tha Fine.

Hyus Dominic (Dominic Hughes), një korrespondent special për BBC në Belgjikë, tha se historia e Huben rom ngre pyetjen se si shumë njerëz besojnë në koma janë në fakt të bllokuar në trupin e tij dhe dëshpërimisht duan për pushim pa pagesë.


Dr Steven Laureys Universiteti i Liege (Steven Laureys) përshkruar në detaje historinë e romëve në Huben publikimin e tij. Artikull, ndër të tjera, tha se dyzet përqind e atyre që janë në gjendje vegjetative, me një ekzaminim të kujdesshëm zbuluar shenjat e vetëdijes.

Lajme përgatitur mbi www.news.bbc.co.uk