Infeksioni HPV është lythat gjenitale


 • Manifestim i infeksionit papillomavirus njeriut
 • Diagnoza e infeksionit papillomavirus njeriut
 • Trajtimi i infeksionit papillomavirus njeriut


 • Infeksioni HPV - infeksion i lëkurës dhe mukozës membranat e shkaktuara nga viruset e papillomës.
  Manifestimi më i shpeshtë i infeksionit papillomavirus njeriut - lythat gjenitale. Shkaktojnë ta papillomavirus (HPV) lloje 6 dhe 11. Papillomavirus Impressive më së shumti njerëz të cilët janë seksualisht aktiv me partnerë të ndryshëm seksual. Sëmundja është gjetur shpesh në kombinim me infeksione të tjera, të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

  Papillomavirus transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual, duke përfshirë anale-gjenitale dhe gojë-hentalnyy (kryesisht HIV-pozitiv) kontakt.

  Transmetimit nga nëna tek fëmija gjatë lindjes.
  Ose rrugë ujë i transmetimit është supozuar deri tani paprovuar.


  Manifestim i infeksionit papillomavirus njeriut

  Periudha latent i sëmundjes mund të jetë nga disa javë deri në disa muaj, mesatarisht 3 muaj. Gjatë kësaj periudhe, lëkurë e organe gjenitale të jashtme dhe të mukozës së traktit gjenital janë të pastra, pa prova të sëmundjes. Pas kësaj periudhe fillojnë të rriten lythat. Në burra, lythat gjenitale janë zakonisht të vendosura në lafshë e penisit, grave - në vulvë, vaginë, qafën e mitrës, dhe përreth hapjes së jashtme të uretrës.


  Ka mposhtur anusit virus dhe perineum.

  Si lythat gjenitale? Zakonisht ata duken si tumoret me gunga të vogla, testovatoykonsystentsiyi. Shpesh nodules siguresave së bashku, duke formuar rritje tumor që i ngjajnë lulelakër, lafshë gjeli ose raspberries. Një tipar karakteristik i lythat gjenitale është struktura e tyre lobed. Feta kanë një cilësi të butë. Lythat Ngjyra varet nga vendndodhja e tyre. Arsimi, gjendet në lëkurën e Majora Labia, perineum ose rreth anusit janë të bardha ose ngjyrë kafe.

  Nëse Lythat ndodhë në mukozës së vulvë, vaginë ose në qafën e mitrës - ata kanë tendencë të zbehtë rozë apo të kuqërremtë. Lythat, në varësi të kohëzgjatjes së sëmundjes dhe mbizotërimin e saj mund të jenë të rralla, por mund të ndodhë grupe, shpesh bashkimi me njëri-tjetrin. Lythat kanë tendencë të rritjes shumë të shpejtë. Ndonjëherë ata të arrijnë një madhësi të konsiderueshme dhe mund të bllokojë pothuajse tërësisht hyrjen e vaginës apo uretrës. Lythat shpesh të plagosur, dhe në këtë mënyrë i bashkohet një infeksion bakterial. Pastaj foto e sëmundjes ndryshon.

  Çdo dëm për lythat gjenitale të jashtme, lëkura zakonisht nuk është ndryshuar.

  Megjithatë, me stimulim konstant mekanik ose jo-pajtueshmërisë me lëkurë shëndetësor është e kuqe të ndritshme, ka një ndjesi djegie apo kruarje dhe nganjëherë dhimbje në vulvë, rritur veçanërisht pas urinimit. Në prani të lythat në grua vagina fillon të shqetësojnë alokimin e Muco-purulent karakter ndonjëherë me një erë faull përmes dekompozimit mikrobike të infeksionit strukturave të dëmtuara. Bold, nga ana tjetër, irrituese hyrjen mucous në vaginë, labia minora, gjithashtu kontribuojnë në shfaqjen e inflamacionit të vulvë. Shpesh ai bëhet marrëdhënia e dhimbshme. Në anusit lythat janë të komplikuara pothuajse gjithmonë nga inflamacion purulent.

  Ata bëjnë një grua, veçanërisht kur shoferi dhe kryerjen e procedurave të higjienës.

  Vëmendje e veçantë duhet kondylomatoz qafën e mitrës. Lythat qafës së mitrës janë të kombinuara shpesh me lytha në vulvë dhe janë gjetur gjatë kontrollit të qafës së mitrës duke përdorur pasqyra ose në kolposkopisë. Grua të sëmurë në shumicën e rasteve jo edhe të vetëdijshëm për ekzistencën e tyre dhe ata janë një mjek në shqyrtim të rastit. Ndryshe nga lythat vendosura në organet gjenitale të jashtme, në disa raste, lythat qafës së mitrës kanë tendencë të degjenerimit në kancer.

  Që nga periudha e lythat rritjes nuk shkaktojnë më shumë shqetësim, gratë zakonisht shkojnë te mjeku shumë vonë, kur formimi është mjaft e gjerë dhe e ka dorëzuar bezdi.


  Diagnoza e infeksionit papillomavirus njeriut

  Diagnoza është zakonisht bëhet në bazë të karakteristik foto klinike.
  Mjeku mund të marrë swabs nga kanalit vaginës dhe qafës së mitrës për praninë e grave në sëmundjet e tjera, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, kondilomatoz shpesh të lidhur. Hulumtimet nga PCR, citologjike dhe studimet histologjike kanë drejtuar në jashtëzakonisht i rrallë.

  Me rëndësi të madhe është studim colposcopy. Ajo mundëson një të mirë arsimin kondilomatoznye sy dhe ndryshimet që ndodhin në to. Çdo dëmtim i papillomavirus njeriut membranën e mukozës së mitrës, metodë të detyrueshme është ekzaminim biopsi e grave, dmth duke marrë një pjesë të vogël të indeve për studimin e qelizave dhe indeve në laborator.

  Vetëm përmes ky studim mund të përcaktojë saktësisht se çfarë sëmundje është një manifestim i ndryshimeve në qafën e mitrës.


  Trajtimi i infeksionit papillomavirus njeriut

  Trajtimi i infeksionit HPV e organe gjenitale të jashtme dhe mitrës për qëllim kryesisht në heqjen e qendrave papillomatoznyh - lythat. Trajtim më të zakonshme për lythat vulvës kimike të zbatueshme lythat shkatërrimit metodë zgjidhjet e acideve shumë të koncentruar dhe të djegurit e lythat me nitrogjen të lëngët (Cryosurgery). Në mungesë të efektit të terapive mësipërme rekomanduar prerje kirurgjikale të lythat. Ajo duhet të kihet parasysh se heqja e lythat gjenitale nuk heq HPV nga trupi dhe nuk përjashton mundësinë e relapses.

  Caktohet tepër drogë veçanta antivirale në tableta dhe topikale në formën e vajrave, nënkupton te stimuluar mbrojtjen kundër virusit.