Argetime pacientëve me apnea e gjumit


 • Pacienti Memo me apnea e gjumit

 • Pacienti Memo me apnea e gjumit

 • Tregoj të afërmit tuaj dhe miq të ngushtë për sëmundjen tuaj dhe e saj
  trajtim në mënyrë që ata të mund të informojnë mjekun në emergjencë
  situata. Informoni mjekun tuaj në lidhje me atë që ju
  vuajnë nga sindromi apnea e gjumit dhe çfarë medikamente ju jeni në këtë temë
  marrin. Nëse është e mundur, tregoni mjekut tuaj për raportin mjekësor
  kjo sëmundje.
 • Mundohuni të kufizoni përdorimin e qetësuesit dhe pilula gjumi,
  veçanërisht nëse ata kanë muskuj zbutës efekt.
  Shmangni përdorimin e analgesics narkotike tilla si Promedolum,
  morfinë dhe të tjerët që mund të çojë në jetë-kërcënuese hypoxia

  (Mungesa e oksigjenit në trup), madje me sindrom të butë
  apnea gjumë. Mjeku ju ka caktuar për analgesics narkotike, duhet
  duhet të jetë i informuar për faktin se ju vuani nga një sindrom
  apnea gjumë.

 • Nëse keni shpenzuar trajtimin e gjumit sindromi apnea konstante
  presion pozitiv udhë ajrore (CPAP), atëherë kur ju merrni
  spital gjithmonë merr pajisjen me ju. Kjo është veçanërisht e vërtetë në qoftë se
  Ju menduar të kirurgjisë apo manipulim që
  që kërkon përdorimin e anestezi të përgjithshme, analgesics narkotike ose
  qetësuesve.
 • Të jetë i sigurt për të marrë pajisjen me ju kur ju shkoni në një udhëtim pune apo një pushim më shumë se tri ditë.


 • Limit alkool (ose vëzhguar moderim në e tyre
  konsumi) për 3 orë para gjumit, si ajo në mënyrë të konsiderueshme kufizon
  frymëmarrje të çrregulluar gjatë gjumit.
 • Ashpër të kufizuar ose krejtësisht hedhin duhanin. Në duhanpirësve shkelje
  frymëmarrjes gjatë gjumit janë tre herë më shumë gjasa se sa ata që nuk e bëri
  pirja e duhanit apo të lënë duhanin. Nëse është e mundur, për të shmangur nevojën për të fjetur në
  Malet lartësi të lartë (mbi 2000 m). Ajrit rarefied
  shkakton një mungesë të oksigjenit dhe gjallërimin e frymëmarrjes gjatë gjumit.
 • Nëse sindromi apnea gjumë shkakton ti shqiptohet sleepiness ditës,
  ajo është e rekomanduar për të shmangur ngarje ose menaxhimin e tjera

  makineri potencialisht të rrezikshme para se ju do të caktohet
  trajtim efektiv dhe të kalojë të qenët i përgjumur.
 • Mundohuni të heqin qafe e peshë të tepërt. Ashpërsia e natës sindromi
  Gjumi është i lidhur kryesisht me trashje. Çdo vit
  shfaqjen për zbulimin e hipertensionit dhe diabetit
  diabet. Këto sëmundje janë shumë më të zakonshme në pacientët me
  fle sindromi apnea.
 • Informacion nga artikullin "Këshilla durueshëm me apnea e gjumit."