Pikët në hundë dhe hundëKonvergojnë strabismus

konvergjent hedh një sy ndodh 10 herë më shpesh sesa divergjente. Strabizmi po vijnë në 70-80% të rasteve të kombinuara me largpamësisë. Prandaj, supozohet se largpamje patrajtuar është një nga faktorët që kontribuojnë në shfaqjen shodyaschehosya strabismus, me sytë hipermetrop vazhdimisht përjeton stres. Si rezultat i sistematik duke bërë që të dy sytë me rritjen e punës, jo në masën e kërkuar për të pastruar shqyrtimin e një objekti në një distancë e afërt, një prej tyre fillon të "prerë" në drejtim të hundës.

Shenjat tipike të largpamje:

 • Shfaqja e dhimbje e shurdhër në ballin dhe rreth syve;
 • dhimbje koke;
 • ndjenja e presionit ne sy;
 • Letrat lexuar bashkim, bëhet e paqartë.

 • Pas një pushim në punën vizuale e këtyre fenomeneve janë hequr zakonisht për një kohë, por rifillimi i klasave të ndodhë përsëri.


  Strabismus divergjent

  strabismus divergjente shoqëruar me rreth 60% të miopi. Besohet se miopi mund të jetë një nga faktorët që kontribuojnë në shfaqjen e strabismus divergjent. Kjo është për shkak në sy dritëshkurtër sheh njerëz të jetë e mundur pa u përpjekur për të kompensuar një defekt të vizionit duke ndryshuar formën e lente (sistemi kryesor lente e syrit). Pa ngarkesë sy fillon të devijojnë drejt tempullit.

  Nearsightedness (miopi) - defekt optik i syrit në të cilën rrezet paralele të dritës që vijnë nga burime të largëta të lehta, jo të përqëndrohet në retinë, por përpara saj.


  Në këtë pikë në retinë në vend formuar vendin e paqartë.

  Informacion nga neni "strabismus"