Pastrimin e trupit për disa orë


 • Plasmapheresis

 • Plasmapheresis

  Procedura për pastrimin e gjakut - plasmapheresis, është manipulimi me të cilën largimi i një pjese të lëngshme trup të gjakut (plazmës) përmban jo normale substanca, toksinave, toksina, viruse dhe bakteret që shkaktojnë ose kontribuojnë në shfaqjen e sëmundjeve të ndryshme dhe është një pasojë e ekzistuese Sëmundjet.

  Indikacionet për plasmapheresis zgjeruar me zhvillimin e mjekësisë dhe të ideve të saj në lidhje me shkaqet e sëmundjeve. Me plasmapheresis procedurë pastrimit jo vetëm të gjakut, por të gjitha indet, dhe kohët e fundit edhe qelizat e organeve të brendshme dhe të lëkurës. Nuk është një "përtëritje" e organizmit në tërësi.

  Lista e subjekteve që janë treguar në përdorimin e plasmapheresis:

 • Sëmundjet e traktit gastrointestinal
 • Guy%
  D0? Çështjet mjedisore
 • Sëmundjet alergjike
 • Alkoolizmi, varësia e drogës dhe abuzimin e substancave
 • Komplikime purulent septike në kirurgji, endotoxemia
 • Sëmundjet e sistemit kardiovaskular
 • Të tjerët
 • Procedura zhvillohet në një dhomë të veçantë nën mbikëqyrjen e një mjek anesteziolog-resuscitator dhe infermiere. Pacienti gjatë gjithë procedurës, e cila zgjat 1,5-2 orë, të shtrirë në krevat. Plasmapheresis fillon me birë periferike venë, e cila është instaluar me kateter poliuretani. Në rrjedhën e plasmapheresis është suctioned gjak nga një venë e aparatit pacientit tej kalimi saj nëpërmjet plazmafiltr në të cilin ndarja e gjakut në eritrocitet dhe plazmes.


  Atëherë plazma është mbledhur në një tank të veçantë dhe të gjithë hemacyte kthye përsëri për të pacientit përmes të njëjtës kateteri në venë. Në një sesion të plasmapheresis kryer marrjen e mostrave 25% të vëllimit të qarkullojnë plazma (600-700ml). Kështu, për të pastruar të gjithë gjak në trup duhet të kryejë të paktën 4 seancat e plasmapheresis.

  Në fund të procedurës është kompensim vëllimi plazma largët me solucion fiziologjik sterile. Pas procedurës, kateteri është hequr nga venë dhe të vënë një fashë në faqen pa mikrobe venipuncture.

  Intervali kohor midis sesioneve të plasmapheresis duhet të jetë të paktën dy ditë (48 orë).

  Gjatë kësaj kohe trupi rimëkëmbet humbur volumin plazma. Gjatë kësaj periudhe, pacienti mund të ndjeni një dobësi të vogël të përgjithshëm. Për të ndihmuar trupin të shërohet e volumit të plazmës futje të shpejtë të largët lëngun e rekomanduar prej të paktën 1,5 litra në ditë, dhe përfshirjes në dietë e ushqimeve të pasura me proteina (peshk, djathë, supë pule, etj).

  Rrjeti i klinikave të meshkujve dhe femrave EvroMedKlinik shëndetësor ofron të shkojnë nëpërmjet gjakut spastrimit. Të gjitha procedurat janë kryer nga mjekë me përvojë të gjerë klinike. Zbatohet vetëm pajisje të vetme me përdorim që eliminon rrezikun e infeksionit dhe transmetimin e infeksioneve transfuzive-i transmetueshëm.

  Për publicitet