Kirurgji Otoplastic në trajtimin e keqformimet kongjenitale te veshit


 • Koncepti i otoplasty
 • Indikacionet dhe contraindications për kirurgji
 • Anestezi dhe përgatitje paraoperative në otoplasty
 • Komplikimet e otoplasty
 • Periudha postoperative për otoplasty

 • Koncepti i otoplasty

  Sa njerëz vuajnë nga tallje mbi formën dhe madhësinë e veshët e tyre. Komplekset rënda pronarët e pakënaqur kaplovuhosti përpiqen për të fshehur nën flokë të gjatë, por në qoftë se një grua është shumë e lehtë për të bërë, ajo është më e vështirë për meshkujt. Problemi nuk është vetëm në kuptimin zhvillim e inferioritetit, karrierës në të ardhmen dhe në jetën personale nuk konsiston si ne do të dëshironim.

  Ndoshta vesh ka qenë gjithmonë pjesë shumë e rëndësishme e trupit të njeriut, sidomos gratë.

  Ja se çfarë shkroi ai në kohën e murg angazhuar veshët Rilindja italiane Ahnoulo Firenzuola (1493-1543) në punën e tij në kriteret e bukurisë: "Veshët duhet të jetë as shumë e vogël dhe as shumë e madhe buzë e jashtme duhet të ketë një ngjyrë të bukur e fara shegë dhe veshi duhet të jetë prirje e bukur. " Pavarësisht nga rrënjët e lashta të problemit dhe të zgjidhur atë kirurgjike filluar relativisht kohët e fundit - 150 vjet më parë.

  Gjatë kësaj kohe, kirurge plastike ishin në gjendje për të zhvilluar shumë mënyra jo vetëm korrigjim kaplovuhosti, por edhe formojnë veshët, dhe rivendosjen e humbur për shkak të lëndimit apo të humbur nga fragmente lindjes veshët.


  Kështu, otoplasty mund të ndahet në dy opsione - estetike dhe rindërtues. Shumica kirurgët të kryejnë kirurgji estetike. Ata janë mjaft të thjeshtë dhe të shkurtër. Esenca e shumicës së operacioneve është që të lëvizë dhe prerje e kërc tepërt, lëkurës dhe fiksimin e tyre në një pozicion të ri.

  Kriteret moderne estetike të vlerësuar përqindjen e veshët më qartë: pika më e lartë e ngjitjes e veshit është e vendosur në qoshe e jashtme të syrit, më të ulët - në lidhje me nivelin e majës së hundës. Gjatësia mesatare e veshit të një të rrituri është 6,5 cm, gjerësi - 3,5 cm gjatësi lob - 1,5-2 cm.

  Kendi midis avionit e veshit dhe koka normalisht eshte rreth 30 °.


  Indikacionet dhe contraindications për kirurgji

  Ka disa indikacione për kirurgji në restaurimin e veshit:

 • kaplovuhist
 • veshët e tjera korrigjim deformime kongjenitale
 • Korrigjim filxhan formë veshët

 • Rimëkëmbjes llapë e veshit shkëputur
 • Mbulimi i veshit të humbur
 • Shumica dërrmuese e aplikacioneve për shkak të disa kirurgët anomali kongjenitale e veshëve:

 • anotiya - nuk ka vesh
 • gjurmët e veshit (lob vetëm)
 • mikrotiya (i vogël, ishte rritur Krah)
 • deformim lob
 • deformim i kërmill (veshët vuri, uhloobraznaya)
 • kaplovuhist
 • makroty - Rritja nëpër veshit ose pjesë
 • Të gjitha anomalitë e lindura mund të korrigjohet me kirurgji dhe lehtësimin e pacientit e vuajtjeve të dhimbshme.

  Kundërindikimet për operacionet janë si më poshtë:

 • sëmundje të rënda të organeve të brendshme
 • sëmundjet ngjitëse
 • koagulimit të gjakut

 • Anestezi dhe përgatitje paraoperative në otoplasty

  Operacioni otoplasty kryhet nën anestezi lokale apo anestezi të përgjithshme (anestezi intravenoz). Kohëzgjatja 1-2 orë operacion. Zgjedhja e metodës anestezi varet nga mënyra e kirurg rhinoplasty.

  Në pacientit testeve preoperative të gjakut të humbur (të përgjithshme, prania e sifilisit, virusit të hepatitit B dhe HIV). Nëse operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme, duket analiza e mëtejshme biokimike të gjakut dhe urinës teste kryer EKG dhe X-ray.

  2 javë para operacionit nuk është e këshillueshme për të marrë mjetet që ndikojnë koagulimit të gjakut (p.sh., aspirina, anti-kollë). Kur anestezi e përgjithshme është i nevojshëm për ditë para operacionit kanë "agjërimi" ditë (ushqim i lehtë në sasi të vogla), dhe në mëngjes para operacionit nuk hani ose pini. Ditë para se të kirurgjisë shampon.

  Faza kaplovuhosti korrigjim:

 • etiketimi i indeve të hiqet
 • anestezi lokale
 • prerje e lëkurës të tepërta në rrudhë për të veshit të jashtëm
 • zhvendosjes dhe / ose heqjen e fragmenteve të kërcit
 • fiksim e kërc në pozicionin e ri
 • sutures kozmetike në lëkurë
 • imponimi i FA SHAT compression
 • Fazat e Rimëkëmbjes veshit:

 • prodhimin dhe vendosjen e një xhepi lëkurës skelet kërcor (me kërc VI, VII apo VIII brinjë)
 • 2 muaj - lob veshit plastike
 • 2 muaj - ngritja e veshin (hapësirë ​​prapa formimin,%
  83ha)
 • 6 javë - formimin dhe thellimin tragus i veshit

 • Komplikimet e otoplasty

  Ndërlikimet kryesore të otoplasty janë:

 • hematoma nënlëkurës (rreziku është rritur në pacientët që pinë duhan zhduken vetë brenda 1-2 javësh)
 • ndryshimet inflamatore në lëkurë dhe kërc (në personat me imunitet të ulur)
 • Hypertrophic Arsim plagët sutures lëkurës në vend (ndodh kur një individ predispozicion për formimin e lëkurës së plagët hypertrophic)

 • Periudha postoperative për otoplasty

  Në periudhën postoperative pas operacionit për korrigjimin e veshit janë disa tipare:

 • qëndroni në spital, nën mbikëqyrjen e një mjek tjetër - 03:00 (operacion u zhvillua nën anestezi lokale), 1 ditë (në rastin e anestezisë së përgjithshme)
 • qepje hequr në ditën e 7, pas 3 ditësh ju mund të lani flokët
 • lavanderi FA SHAT veshur compression për 10-14 ditë
 • për 3-6 javë vënë fashë me presion natën (fashë mbi pads pambuku, ajo mbron tendosje kërc)
 • kufizojnë aktivitetin e rëndë fizike për 10-14 ditë pas operacionit
 • ënjtje të lëkurës arrin një maksimum në 2-3 ditë pas otoplasty, atëherë ajo fillon të ulet dhe më në fund të zhduket brenda 3-4 javësh
 • Në muajin e parë pas veshët e ndjeshmërisë kirurgji mund të reduktohet. Duke luajtur sportive me aktivitet intensiv fizik mund të fillojë pas 2 muajsh

  Informacion nga artikullin "kirurgjisë Otoplastic"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Anomalitë dhe keqformimet e veshit
 • Kirurgji Otoplastic (veshët plastike)