Osteoporozën


 • Kush është në rrezik
 • Cilat janë shkaqet kryesore të sëmundjes
 • Si mund të zvogëlojë rrezikun
 • Në rast se një mjek
 • Çfarë mund të ndihmojë mjekësi moderne

 • Kush është në rrezik

  Së pari, këta janë njerëz që nuk janë
  shënoi një furnizim adekuat të mases kockore, atëherë ata do të
  kohë për të shpenzuar atë. Njerëzit të cilët nuk janë përdorur mjaft
  produkte që përmbajnë kalcium. Gjithashtu, njerëzit me diabet dhe
  Çrregullime të ndryshme tiroide, sëmundjet
  Sistemi kardiovaskular, veshkat dhe nyje.


  Cilat janë shkaqet kryesore të sëmundjes

  Osteoporozën
  më e zakonshme në gratë.


  Gratë fitim i gjenetikisht
  Dendësia e kockave, të dy burrat të angazhuar më të lehtë
  puna fizike dhe më pak i angazhuar në stërvitje fizike. Dhe nuk ka absolutisht
  një model i qartë midis ngarkesave në skelet dhe kockave densitet
  ind. Pas 25-30 vitesh, ne fillojmë për të humbur në masë e kockave. Çdo i dyti
  grua pas 80 vitesh shkon rrezikun e thyerje hip, sepse
  ajo fiziologjikisht reduktuar dendësisë kockore.


  Si mund të zvogëlojë rrezikun

  Në një masë parandaluese
  dietë duhet të shtoni kalcium, hani mish, të freskëta
  frutat dhe perimet. Për të parandaluar probleme me shpinë duhet


  kanë një fashë (më e lehtë të jetë e mundur) dhe për të mbrojtur shpinë
  Aktiviteti i rëndë fizik - Apartament, punë në verën e tyre
  zonë.


  Në rast se një mjek

  Osteoporozën
  i quajtur "epidemi e heshtur e shekullit". Kur njerëzit ndjejnë dhimbje
  të tilla si e pasme, dhe shkoi në një neurolog ose ortoped, shumë vonë.
  Njerëzit të cilët janë në rrezik të duhet t'i nënshtrohen një ultratinguj vjetor
  densitometry - metodë jep informacion mbi cilësinë e kockave dhe është
  pa dhimbje, të shpejtë, ekonomik. Përveç kësaj, ka
  X-rreze densitometry.


  Çfarë mund të ndihmojë mjekësi moderne

  Tani hapur

  qendrat publike me mjekë të kualifikuar të cilët kanë qenë
  Studimet në departamentin tonë. Një analizë e detajuar biokimike
  Gjaku dhe të zgjedhur të drogës të mirë. Tani ka import
  droga efektive për trajtimin e osteoporozës postmenopausal -
  bisphosphonates. Është e rëndësishme që njerëzit nuk janë trajtuar veten.