Osteoporozën nuk është vetëm mungesë kalciumi


 • Çfarë është osteoporozën?
 • Shkaqet e Osteoporozën
 • Trajtimi dhe parandalimi i osteoporozën
 • Çfarë është osteoporozën?

  Në osteoporozën zhdukjes synon fushat e kockave, kockave
  humbet arkitektura e saj kompleks është e lirshme dhe e thyen madje edhe në
  ngarkesë e vogël. Vetëm kohët e fundit u emërua sëmundje osteoporozën
  provokuar asnjë frakturë, dhe një rënie në substancë të kockave si
  të paktën një çerek.

  Gjatë jetës së të gjitha kockat janë përditësuar disa herë për shkak të
  pse ata janë në gjendje për të ruajtur fleksibilitet. Por nëse substanca kockave zhduket
  në vend se të formuar një të re, në masë të reduktuar totale e skeletit.
  Zhvillimi i vazhdueshëm i këtij procesi çon në osteoporozën.


  Në masë Reduced kockave është pa dhimbje, nganjëherë pa ndonjë
  Simptomat për dekada të tëra, kjo sëmundje duke qenë dinak.

  Osteoporozën ndikon në të dy burrat dhe gratë. Disa
  osteoporoznyh lëndimeve kërcënuese çdo grua e tretë dhe çdo gjashta
  burri, dhe në moshën 70 vjet - çdo banor i dytë i planetit
  pavarësisht nga gjinia. Megjithatë, vuajtjet dhe vdekja e operacioneve të shtrenjta (në
  vendi ynë gati dymijë njerëz vdesin çdo vit si pasojë e
  Komplikime të fraktura) mund të shmanget. Osteoporozën është e ekspozuar
  diagnostifikimi në fazat e hershme, kur asaj nuk i dukshëm
  shenja dhe shërimit thyerje para është evidente.  Shkaqet e Osteoporozën

  Shkaku kryesor i osteoporozës shoqëruar me mangësi kalciumi -
  blloqet themelore të ndërtimit të kockave. Por, siç
  studiojnë osteoporozën në fëmijët e shkaktuara nga mungesa jo vetëm kalcium,
  por zink dhe fosfor shkelje metabolizmin mosfunksionim zorrë,
  janë dysbiosis mesme.

  Këta fëmijë janë rritur në
  nervozizëm, tearfulness, kokëfortësinë, të prirur për të infeksioneve.
  Shpesh ato ofrojnë kalcium, të cilat në të ardhmen mund të çojë në mungesa
  zink. Lizozimë enzimë, e cila prodhon zorrë e vogël zink fëmijëve,
  ka antibacterial dhe efekte immunomodulatory, dhe

  pronë për të rritur numrin e bifidobacteria dobishme mbrojtur
  organ nga bakteret e dëmshme, infeksionet, viruset, rrit imunitetin,
  shërimin e plagëve. Mbani në mend se lizozimë është i pranishëm në gji
  Qumështi i nënës, sepse fëmija që nga ditët e para të jetës duhet
  ushqyerit natyral.

  Në gratë pas lindjes së fëmijës mund gjithashtu të zhvillojnë osteoporozën. Megjithatë, në këtë
  në qoftë se shkaku i sëmundjes ka mungesë të kalciumit dhe mangan,
  është baza e kockave. Mangani ndihmon prodhimin e
  dopamine neurotransmetues, që është përgjegjëse për psikologjike
  ekuilibër. Kjo është arsyeja pse shpesh pas lindjes gratë që vuajnë
  Mangësi Mangani është shumë i shqetësuar, nervoz, ata kanë një

  Rreziku i diabetit, si një reagim stresit në lindjen e fëmijës. Përveç kësaj,
  Mangani ndihmon formimin e enzimë si dismutase superoxide,
  e cila është kryesisht përgjegjës për përtëritjen e qelizave.
  Besohet se mangan - element gjurmë përtëritje. Në menopauzë
  reduktuar numrin e hormoneve seksuale femërore, bor rregullueshme,
  mangan dhe bakër. Si rezultat, ka një mungesë të elementeve gjurmë
  osteoporozën.

  Sëmundja ndodh në njerëzit që vuajnë nga toksik
  Manifestimet, të tilla si alumini tepërt. Shpesh ky proces
  shoqëruar me rritjen e formimit të gurit në traktin urinar. Në
  shumë njerëz ekziston një rritje e stroncium se shpjegojë brishtësinë

  kockave, të përbashkët kriza e pamja, humbja e kalciumit.
  Ndonjëherë rritje e jashtëzakonshme e mesme kronike të shkaktuara
  reduktim i përgjithshëm E. coli. Shkeljet
  traktit tretjes gjithashtu mund të shkaktuar nga një tepricë të plumbit.
  Ajo duhet të thuhet për elemente të tilla gjurmë të tilla si bor. Themeluar që ajo
  mangësi të çon në humbjen e eshtrave, veçanërisht në njerëzit me mosfunksionim
  gjëndra parathyroid. Përveç kësaj, kontrollet e nivelit bor në trup
  magnez.


  Trajtimi dhe parandalimi i osteoporozën

  Prandaj, për parandalimin dhe trajtimin efektiv
  Sëmundjet osteoporozën dhe të ngjashme duhet të dini se si

  përmbajtja dhe vlera relative e makro dhe mikroelementeve në
  trup. Thjesht ndërtuar mineralohrammu tuaja që
  jo vetëm që do të kryejë një trajtim efektiv, por edhe të shmangur shumë
  sëmundjet, duke përfshirë osteoporozën.