Osteomielit e nofullat, simptomat dhe Trajtimi


 • Çfarë është osteomielit
 • Cilat janë simptomat e osteomielit e nofullës
 • Si është parandalimi i osteomielit
 • Komplikime të mundshme të osteomielit e nofullës
 • Si për të trajtuar osteomielit e nofullës

 • Çfarë është osteomielit

  Termi "osteomielit" do të thotë inflamacion i kockave dhe palca e eshtrave. Ai
  që rezulton nga infeksioni në indet e kockave.
  Përafërsisht një e treta e osteomielit osteomielit up
  nofulla. Osteomielit i mandibulat të ndodhë dy herë më shpesh sesa
  top.

  Osteomielit e nofullat - inflamacion i kockave të nofullës, të rënda
  shtet, shpesh helmimi i madh foto e trupit. Për fat të mirë,
  ndodh relativisht rrallë.

  Në mëshirë të fatit janë akute, subakut dhe
  kronik.

  Ka disa shkaqe të osteomielit e nofullës, por
  dy të tretat e rasteve - është infeksion në kockë përmes
  dhëmb i prishur.

  Infeksion në nofulla mund të merrni në tri mënyra:

 • në shumicën dërrmuese (75%) për shkak të dhëmbëve (komplikime periodontale);
 • përmes gjakut

 • Cilat janë simptomat e osteomielit e nofullës

  Simptomat e përgjithshme të helmimit: gjendje e sëmurë, dhimbje koke, lodhje, gjumë të dobët, temperaturë deri në 38 ° C dhe më lart.


  Në nivel lokal:

 • dhimbje në dhëmb e infektuar, e cila në mënyrë dramatike rrit me nakusyvanii apo përgjuar;
 • dhëmb dëshirore dhe fqinjët janë duke lëvizur;
 • Mukoza e kuqe, i fryrë dhe i lënduar, too;
 • Nyjet limfatike në qafë janë të zgjeruar dhe të dhimbshme në prekje.


 • Në një test të gjakut edhe shenjat e inflamacionit.

  Në subakut osteomielit duket fistula është krijuar rrjedhje
  fluide inflamator dhe qelb bëhet më e lehtë - si inflamacion
  e shurdhër, por shkatërrimi kockave vazhdon. X-ray image
  Ju mund të shihni shumë refuzim kockave të vdekur (sekuestrimi).

  Osteomielit kronik ndodh periudha të gjata rëndim, me shfaqjen e fistulat dhe sekuestrimit.


  Si është parandalimi i osteomielit

  Sigurisht,
  kryesisht, me kohë dhe kujdes cilësi dhe prosthetics
  Dhëmbët, ekzaminime preventive dentare dy herë në vit.

  Trajtuar infeksionet akute dhe kronike, veçanërisht në traktin e sipërm respirator.

  A nuk marrin pjesë në luftime, për të shmangur thyerje dhe lëndimeve grykë!


  Komplikime të mundshme të osteomielit e nofullës


  Nuk mund të ketë komplikime inflamatore:

 • abscesi (inflamacion purulent);
 • phlegmon (përhapur inflamacion purulent e indeve të buta, të tilla si qafa);
 • sepsa (bakteret në infeksion të gjakut dhe popodayut përhapet në të gjithë trupin).

 • Osteomielit e nofullat mund të shkaktojë:

 • frakturë saj patologjike;
 • për të ulur lëvizshmërinë e Mandible (contracture).

 • Si për të trajtuar osteomielit e nofullës

  Trajtim
  strikte - heqja kërkohet përfshirë në procesin inflamator
  dhëmbët, prerje e periosteum për të krijuar dhe daljeve inflamatore fluide

  larje antibiotikët zgavër kockave.

  Sigurohuni që të përshkruajnë antibiotikët dhe terapi detoxification (kundër helmimit të trupit).

  Ndonjëherë ajo mund të kërkojnë kirurgji shtesë për të hequr
  sequesters (zonat e përjashtuara e indeve të vdekur) të bërë kockë
  nofulla plastike.

  Informacion nga artikullin "osteomielit e nofullat."