Osteoarthritis


 • Osteoarthritis

 • Osteoarthritis

  Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm se të siguruar veten e tyre duke thënë se ata humbasin sëmundje serioze të përbashkët që prek 80% të moshës së mesme dhe të vjetër - osteoarthritis.

  Nëse ju keni vënë re dhimbje të përhershme (pas ngarkimit, në mbrëmje apo natën, më keq ndikuar nga ndryshimet e motit) nyjeve "crunching" Lëvizja penguar deri në pamundësinë e lëvizjes nëpërmjet dhimbje të mprehtë, ju mund të dyshojnë se ajo është një sëmundje. Dhe kjo nuk duhet të trembet - ajo duhet të jetë inicimi kohë i që për të ruajtur lëvizjen e përbashkët dhe të performancës. Sepse osteoarthritis është e rrezikshme vështirësi jo vetëm në lëvizje, por nga fakti se, duke filluar në një të përbashkët, ajo mund të përhapet.

  Çfarë ndodh me të përbashkët prekur? Për të kuptuar këtë, ne duhet të kujtojmë se çdo i përbashkët është artikulim i eshtrave të mbuluara me kërc. Kërc ofron lëvizshmëri të mirë të përbashkët. Për shkak të veçantitë e kërc lëvizje të përbashkët "pa probleme", si në qoftë se sipërfaqet e përbashkëta të rrëshqas i afërm me njëri-tjetrin. Në osteoarthritis kërc fillon të prishen dhe të trafikut të qetë është ndërprerë.

  Nëse jeni të diagnostikuar me "osteoarthritis", kjo nuk është një dënim, por sëmundje dhe i referohet kronik. Në ditët e sotme zhvilluar metoda të ndryshme të parandalimin dhe trajtimin e osteoarthritis, që synojnë funksionin e prekur përbashkët maksimalisht kohë të gjatë.


  Trajtimet më të zakonshme përfshijnë:

 • dhe fizioterapi dhe masazh. Pavarësisht nga fakti se lëvizjet janë osteoarthritis e dhimbshme, dhe sëmundje zhvillon grup të veçantë të ushtrimeve që forcojnë muskujt rreth lejimit të përbashkët të prekur. Kjo ndihmon në zvogëlimin e ngarkesës mbi të.
 • fizioterapi. Në osteoarthritis tregon procedurat që kontribuojnë për lehtësimin e spazma e muskujve, të përmirësuar microcirculation në të përbashkët, duke ndihmuar për të mbajtur lëvizjen e saj. Ky ndikim rrymat dhe valët elektromagnetike, të performancës ultratinguj, rrezatimi ultravjollcë, UHF, procedurat termike, duke përfshirë zbatimin e dylli, baltë torfe dhe banjot.

 • mjekim. Në osteoarthritis përdorimin e drogës që të zvogëlojë inflamacion dhe japin efekt analgjezik (në vend të parë - droga jo-steroidal anti-inflamator). Injeksione gjithashtu glucocorticoid direkt në të përbashkët dhe pranë të përbashkët, në "vatrat e nxehta". Dhe për aq kohë sa të jetë e mundur për të ruajtur kërc, e përdorur chondroprotectors (chondroitin, glucosamine, etj).
 • Dhe disa këshilla të thjeshta: të shikojnë peshe (obeziteti - një nga faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e osteoarthritis), të mbajtur një jetese aktive, të përpiqet për të shmangur lëndimit dhe barrë e panevojshme dhe një mënyrë e jetës është parandalimi më i mirë i osteoarthritis.


  Sëmundjet që ndikon deri në 80% të njerëzve të moshuar, por është jo më dënim aktiv jeta.