Features klamidia


 • Imuniteti në klamidia
 • Manifestimet dhe komplikime të klamidia
 • Klamidia në meshkuj
 • Klamidia në gratë
 • Sëmundje të shkaktuara nga klamidia tjetër

 • Imuniteti në klamidia

  Pas klamidia, për fat të keq, nuk është formuar imunitet të ri-infeksioni me Chlamydia. Kur një person është i sëmurë, antitrupat Klamidia janë prodhuar. Së pari nuk e imunoglobulinave M, ai është në luftën në fazën akute. Në mes të infeksionit dhe shërim kur i prodhuar imunoglobulinave A dhe G.

  Që nga klamidia zhvilluar brenda në qelizë, duke marrë aty nga fagocitozës, dmth "gllabërim" të qelizës vetë, nuk është një njësi e fortë e mbrojtjes, e cila është e fagocitozës.

  Klamidia shkatërrojnë qelizat në të cilat ata jetojnë, prodhojnë toksina. Hlamidioznaya Fokusi primar gradualisht përhapet në mukozën, shkalla e të cilave varet nga imunitetit të pacientit dhe forcën e mikroorganizëm.


  Manifestimet dhe komplikime të klamidia

  Chlamydia është trupi përmes sistemit urinar. Zhvillimi i mëtejshëm është i mundur me ardhjen e rritëse infeksion hlamdioza jashtë organeve gjenitale. Klamidia mund të jetë akute (të rralla), subakut apo kronik.

  Akut Chlamydia të përfundojë pas 2 muajsh, ajo kishte një simptoma të rënda, e cila çon për të parë një specialist. Kohëzgjatja e klamidia kronike më shumë se 2 muaj, ajo ka shuar simptomat apo edhe nuk zbulohen, apo zbuluar rastësisht pas mprehje.


  Klamidia i pafavorshëm kurs të çon në komplikime, më serioze e cila është një infeksion i sapolindur dhe infertilitetit. Deri në 30% të martesave jopjellor të fshehura për shkak të klamidia. Klamidia patrajtuar çon në një shumëllojshmëri të lezioneve legenit. Klamidia është e ndryshme, të tilla si gonorre më të vogël ashpërsia e inflamacionit, por komplikime më shumë të ngjarë, rezistencë ndaj trajtimit. Komplikimet dhe në drejtim të rrymës mund të ndryshojnë nga periudha fillestare e infektimit klamidia nëse është e komplikuar sëmundje inflamatore e pelvikut, dhimbje mund të jetë shumë i mprehtë. Ndonjëherë klamidia mund të kapur edhe mëlçinë.


  Klamidia në meshkuj

  Në burra, klamidia shpesh ka simptomat e mëposhtme:

 • skuqje të lehtë dhe ënjtje e uretrës është i vogël,
 • Përzgjedhja e dobët
 • Dhimbja zakonisht nuk është,
 • inflamacion të uretrës (uretriti)
 • inflamacion të prostatës (prostatitis)
 • inflamacion i epididymis (epididymitis)
 • Ankesat e tjera: urinim i shpeshtë, kruajtje në uretrës, ndonjëherë dhimbje në perineum.
 • Bold, dhe kështu i vogël, disa ditë të kthehet në "rënie në mëngjes." Urina mund të jetë e mukusit dhe qelb. Uretriti me klamidia shpesh shkaktohet jo vetëm Chlamydia, por Trichomonas, gonokoku, etj Prostatitis shkaktuar nga Chlamydia zakonisht zhvillohet në formën shuar.

  Ndërlikim kërcënues i klamidia - epididymitis (inflamacion i testiseve) shpesh çon në varfëri.


  Klamidia në gratë

  Gratë janë zakonisht burimi kryesor i infeksionit vërejtur në qafën e mitrës (cervicitin), dhe përhapja e klamidia drejtuar drejt uretrës, mitrës, tubave. Shenjat e para të klamidia ndodhë 2-5 javë pas infeksionit. Gratë njoftim Dhimbje të fikët përzgjedhje më intensive. Në ekzaminim, skuqje të dukshme, ënjtje, dhe ënjtje të lehtë të mukozës. Me simptoma të tilla, njerëzit shpesh nuk kërkojnë kujdes mjekësor, e cila rrit rrezikun e komplikimeve të klamidia. Në gratë, klamidia është asimptomatike në 90% të rasteve.

  Dhimbje të vogla, kruarje, djegie, shkarkimi - ajo tregon. Për shkak të numrit të lartë të klamidia fshehur kursit dhe ashpërsia e komplikimeve të mundshme, disa kategorive të grave duhet të merren parasysh.

  Këto përfshijnë:

 • gratë që infektojnë inflamacion tyre partner të uretrës nehonoreynyy origjinës;
 • Pacientët me gonorre parregullt dhe trichomoniasis:
 • gratë me inflamacionet e ndryshme urogjenitale (qafës së mitrës, vezoreve, uretrës);
 • gratë jopjellor;
 • gratë që nuk e ndryshojnë kuptueshmëri në marrëdhënie seksuale.

 • Sëmundje të shkaktuara nga klamidia tjetër

  Sëmundje Hlamidioznaya sy zhvillohet në shkelje flagrante të rregullave të higjienës dhe provat e chlamydiosis asimptomatike urogjenital në të pacientit ose partnerit të tij.

  Ndonjëherë duke marrë klamidia në sy ndodh në pellg infektuar. Kjo sëmundje sy - nuk trachoma, shkaku i të cilave kanë klamidia. Trofim çon në verbëri në vendet tropikale dhe nuk është i lidhur me përhapur seksualisht.

  Llojet e tjera të klamidia shkaktojnë inflamacion të faring dhe sëmundjet ijë Hodgkin. Kjo është një humbje shumë e dhimbshme, kanë komplikime jashtëzakonisht të pakëndshme: një rritje të madhe në madhësinë e organeve gjenitale, të quajtur elefantiazë, dhe dhëmbëza zorrës së trashë, e cila mund të çojë në pengimin e zorrëve.

  Informacion nga neni "Chlamydia: të gjitha për klamidia, klamidia Rreth patogjenëve Chlamydia prevalenca e klamidia, mënyrat e infektimit klamidia."