Karakteristikat e depresionit femra


 • Depresioni - një kohë e gjatë
 • "Podruhoterapiya"
 • Ditë kritike
 • Lindje fëmije
 • Argetime më të vjetër


  Depresioni - nuk është vetëm swings humor dhe shkeljet serioze në sferën emocionale. Si për të dalluar ata nga një humor të keq? Sot humor më keq dhe nesër ajo është e mrekullueshme, dhe të gjithë rreth e mrekullueshme dhe e mahnitshme.


  Depresioni - një kohë e gjatë

  Merrni nga parfum tuaj të preferuar, dhe ata nuk do inkurajuese. Ju shikoni në pasqyrë, a mendoni se ne duhet të shkojnë në floktar, dhe pse? Dhe kështu fjalë për fjalë çdo gjë: jeta është e pakuptimtë, ajo vetëm merr mërzitshëm.

  Depresioni si një grua nuk ka si të jetë vetëm, ajo kishte nevojë për kompaninë. Ajo gjithmonë e rrethon veten me miqtë besnikë.

  Këtu dhe të ulët humor, ankthi, letargji, mungesa e oreksit, pagjumësi, mungesë të energjisë. Për më tepër, kundër depresionit ndryshon perceptimin e dhimbjes. Një person bëhet e ndjeshme ndaj sëmundjes, dhimbje koke, dhimbje prapa, hipertension dhe madje edhe astmë.

  Përveç kësaj, pas ligjit të solidaritetit të femrave, që ajo pëlqen më shumë të seksit të drejtë. Ata janë tre herë më shumë gjasa sesa burrat që të vuajnë nga çrregullime depresive.

  Depresioni i zakonshëm në të gjitha moshat, në të gjitha shtresat shoqërore. Por ka një pik - një periudhë prej 30 deri 40 vjet. Grua e re aktive - dhe papritmas në depresion. Përse?

  Në një masë më të madhe kjo është për shkak, siç thonë ne, se jeta ishte "e vështirë".


  Unë fajësojnë jo vetëm probleme financiare, kërkim të vazhdueshëm të punës dhe të ardhurave. Ndikon normën e tepërt e informacionit, në të cilën jetojmë. Reagimi negativ të këtyre realiteteve të jetës moderne është gjetur në burrat, por gratë janë në depresion në mënyrë tipike.


  "Podruhoterapiya"

  Arsyeja më e zakonshme për pakënaqësi me botën e jashtme dhe humbja e interesit në të - probleme në jetën e tij personale. Ndonjëherë në mendjet e femrave ato fitojnë statusin e fatkeqësisë. Shpesh ky burri pakënaqësi apo jeta intime, fëmijët në moshë madhore e divorcit, martohet përsëri.

  Nga fatkeqësitë personale nuk janë të përsosur. Nëse ata papritmas u shfaq, ndihmë të paçmuar të sigurojë terapistët profesionale.

  Në Rusi, terapist është shoku më i mirë. Pra, në qoftë se diçka shpirt i shqetësuar, ne duhet të flasim për këtë. Nëse "podruhoterapiya" i vonuar dhe nuk sjellin rezultatin e pritur duhet të shihni një mjek. Ata kërkojnë trajtim serioz në formën e barnave, bimor apo ilaqet kundër depresionit kimike.


  Ditë kritike

  Shumë gra nuk e di të dorës së parë se çfarë sindromi premenstrual. Në të gjithë botën ky problem të zbatohet për një gjinekolog, dhe ne nuk bëjmë. Well, mendoj, acarim, humor të keq, mos u bëni merak - ajo do të kalojë. Ajo fillon me menstruacioneve, dhe në të vërtetë - çdo gjë shkon.

  Por sindromi premenstrual shpesh ndikon në shëndetin. Përafërsisht gjysma e grave para se të rritet në mënyrë dramatike menstruacioneve oreksit, ata fillojnë uplitaty çdo gjë që vjen rrugën e tyre. Gjatë kësaj periudhe, duke fituar gjysmën me dy paund që ndërhyjnë dhe të shtoni edhe më shumë acarim. "Lakmi Menstrual" - kjo është normale me të cilën ne duhet të pranojmë. Për të, nga rruga, mund të shtohet djersitje, palpitations, dobësi, marramendje, çrregullime të zorrëve.

  Për çdo muaj jo për të provuar veten për forcën, tranquilizers butë emërohen. Ka mrekullueshme hrandaksyna veçanërisht femër drogës.

  Kjo ndihmon për të hequr të gjitha ankth dhe çrregullime autonom. Ajo duhet të merret brenda 10 ditëve, një javë para menstruacioneve. Ajo është tolerohet mirë, jo-Addictive. Dhe më e rëndësishmja - nuk ndikon në mënyrën e jetës.


  Lindje fëmije

  Nëse gruaja e parë të prirur për të swings humor, depresioni mund të ndodhë në një kohë kur trupi ka nevojë për emocion. Një lindjes - kjo është pikërisht ky moment kritik. Depresioni Prenatal është mjaft e rrallë dhe ndodh kur ndodh një shtatzëni trazuar. Më e zakonshme është depresioni pas lindjes.

  Shtatzënia dhe lindja - është e vështirë për të trupit.

  Në këtë pikë, gratë duhet të mblidhen bashkë tërë fuqinë e tyre morale dhe fizike. Është e qartë se pas një goditje të tillë ajo dëshiron të çlodhur dhe lëshohem. Dhe ku është ajo? Nuk ishte një fëmijë që kërkon praninë e saj dhe vëmendje të menjëhershme. Ritmi i jetës ishte shumë e ndryshme, dhe ajo duhet të përdoret gjithashtu. Dhe kohë dhe energji shumë mungojnë. Ajo rezulton se mami asgjë kënaq, por dua vetëm një gjë - që askush nuk e preku. Në këtë pikë ai ka nevojë për ndihmë të dashurit, kujdes dhe mbështetje prej tyre.
  Nëse situata nuk ndryshon, për më tepër, grua e keqe kujdesur për një fëmijë, veprimet e saj shfaqen agresive, prisni më e nevojshme.

  Nevojë për të parë një specialist.

  Depresioni Postpartum - është gjithmonë një situatë e vështirë për shkak të lidhur me dhënien e gjirit. Dhe droga më e gjatë kësaj periudhe nuk duhet të marrë. Sipas studimeve, ilaqet kundër depresionit nuk ndikojnë në përbërjen e qumështit të gjirit, megjithatë rrezik të padëshiruar. Dhe ata duhet të zbatohet vetëm në rastet kur ato nuk mund të përballen me depresionin.


  Argetime më të vjetër

  Thjesht Sëmundjet fizike e lidhur me forcën më të ulët morale. Gruaja fillon të kuptojë se çdo vit ajo po plaket, jo aq të rinj dhe të bukur si gjithmonë. Këto ndryshime në jetën e shumë e perceptojnë dhimbjen.

  "Klymakterycheskaya" depresioni shpesh nuk ekziston vetvetiu dhe në kombinim me alarm. Për të shmangur të bjerë në një të ngjashme ankthi-depresion, ne duhet të kujtojmë se shumë në duart tona. Mundohuni për të përgatitur mendërisht veten para se të filluar një fazë të re të jetës. Ai, si çdo tjetër, ka avantazhet dhe disavantazhet.

  Sigurisht, ju keni nevojë për këtë kohë grua shikuar gjinekologët dhe neurologë. Nëse ajo nuk mund të përballojnë vetëm, atëherë ajo është caktuar trajtim. Ajo mund të jetë ilaqet kundër depresionit ose terapi zëvendësimi të hormoneve. Ose një kombinim i të dyjave.

  Që nga depresioni - kjo është ende një proces normal fiziologjik, ajo është e përkohshme dhe pas një kohë ajo përfundon.

  Por kjo nuk do të ndodhë shpejt - nga gjashtë muaj deri në dy vjet. Pra, nëse kjo periudhë përjetuar e vështirë është të mendojnë për trajtim.

  Informacion nga neni Galina Zhukova "veçantitë e depresionit femra."