Features laparoscopy diagnostike


 • Koncepti i laparoscopy diagnostik
 • Indikacionet për laparoscopy diagnostik
 • Komplikimet e laparoscopy diagnostik
 • Përgatitja e pacientit për laparoscopy diagnostik

 • Ka situata ku, pavarësisht nga të gjitha përpjekjet, mjeku ka vështirësi në diagnostikimin e saktë të çrregullimeve të lidhura me sëmundjet e barkut dhe legen. Kjo është kur mjekët dhe turistik të kirurgjisë endoskopike, caktimin laparoscopy diagnostike.


  Koncepti i laparoscopy diagnostik

  Laparoskopija diagnostike - një metodë e kërkimin operacionale, në të cilën Doktori ekzaminon syrin e tij e barkut dhe legen, pa bërë prerje mëdha në murin e barkut.

  Prodhuar vetëm një (zakonisht dy) prerje të vegjël. Për të rritur madhësinë e fushës së mendimit, një sasi e vogël e gazit të injektuar. Pas secili seksion është futur në një pajisje quajtur a laparoscope, e cila përbëhet nga një tub të hollë me nje lente në një fund dhe në okularit tjetër (ose në fund të tjera të lidhur tek njesia videokamera përmes cili imazh eshte transmetuar tek një monitoruar ose TV ekran). Pas një tjetër seksion futur manipulator, duke e përdorur atë ndërrime internals mjeku. Pas shqyrtimit të kujdesshëm dhe studimit të vënë një diagnozë të saktë.


  Indikacionet për laparoscopy diagnostik


  Kushti më i zakonshëm që kërkon emërimin e laparoscopy diagnostik:

 • stomachache
 • Formimi tumor
 • ascites (grumbullimi i lëngjeve patologjike)
 • sëmundje të mëlçisë
 • Dhimbje barku mund të jetë akute dhe kronike. Laparoscopy diagnostike është përdorur për të përcaktuar shkakun dhe se, dhe një tjetër lloj dhimbje. Shpesh ai shkakton janë apendisitit, adhesions, infeksionet e legenit, Endometrioza, gjakderdhje dhe sëmundjeve të tjera.

  Tumor formimi bark mund të zbulojnë vetë pacienti dhe mjeku gjatë ekzaminimit. Në mjekun diagnostik laparoscopy me kujdes të shqyrtojë arsimim dhe për të marrë një pjesë të indeve për studime të mëtejshme dhe diagnozë të saktë.

  Askit - një gjendje në të cilën është e barkut fluide. Laparoscopy diagnostike - një metodë efektive për identifikimin e shkaqeve të shfaqjes së lëngshme.

  Nëse metoda të tjera kanë gjetur ndryshon sipërfaqen e mëlçisë, laparoscopy diagnostike - një nga më të sigurta dhe më të sakta metodave për të marrë një pjesë të indeve të mëlçisë për hulumtime të mëtejshme dhe diagnoza.


  Komplikimet e laparoscopy diagnostik

  Komplikimet janë të rralla, aty janë edhe gjakderdhje në dëmtim të enëve të gjakut të murit të barkut dhe zgavrën e barkut (me laparoscopy diagnostike, si me çdo operacion tjetër nuk është gjithmonë një rrezik i dëmtimit të organeve të brendshme), vrimë e organeve, dhe infeksion.


  Përgatitja e pacientit për laparoscopy diagnostik

  Për të përgatitur për laparoscopy diagnostikuese shumë jo. Në varësi të moshës, gjinisë dhe mjeku shëndetësore parashikon një sërë studimesh, duke përfshirë edhe një test të detyrueshëm të gjakut, EKG, X-ray provimet, me ultratinguj, etj Para se procedura duhet të përmbahen nga të hahet për 8 orë. Pacienti duhet të informojë mjekun për atë që ai e merr medikamente, si disa ilaçe të rekomanduara për të ndaluar disa ditë para laparoscopy diagnostik (kjo dispozitë vlen për droga të tilla si aspirina, ibuprofen, etj

  )

  Laparoscopy diagnostike është kryer nën anestezi të përgjithshme ose anestezi lokale, çështja e metodës së anestezisë është i vendosur në mënyrë individuale nga mjeku juaj.

  Krahasuar me funksionimin normal të laparoscopy diagnostik më pak traumatike (indet e muskujve më pak të dëmtuara, etj). Për këtë arsye, aktiviteti fizik i pacientit imponuar më pak kufizime sesa krahasuar me kirurgji. Lejuar dhe madje edhe në këmbë inkurajuar, disa orë pas laparoscopy diagnostike. Fillimi i vogël me ecje më të mirë, gradualisht duke rritur distancën dhe kohëzgjatjen. Nuk ka nevojë të rrinë në një dietë të rreptë.

  Mjekim dhimbje duhet të merret si drejtohet nga mjeku juaj.

  Informacion nga artikullin "Laparoscopy"