Features diagnozë Nephroptosis


 • Nephroptosis jo i lehtë
 • Gabimet në diagnozën Nephroptosis - kjo është jo e rrallë
 • vazohrafyy - Mënyra më informative of diagnosis Nephroptosis

 • Nephroptosis jo i lehtë

  Deri kohët e fundit Nephroptosis konsiderohet si sëmundja nuk është e rrezikshme për jetën dhe shkakton vetëm dhimbje. Por mjekët dhe studiuesit të shqetësuar në lidhje me atë kirurgji shpesh nuk sjell rezultate të kënaqshme, një fakt që e bëri atyre vështrim nga afër këtë sëmundje. Çfarë ata e shohin?

  Zhgënjimi në trajtimin kirurgjik Nephroptosis, rezultatet e pasuksesshme të cilat kohët e fundit janë vënë re shumë shpesh të shoqëruara me mungesën e tregues të qartë për të, zgjedhja e gabuar e metodës së fiksimin veshkat, mungesa e informacionit rreth ndryshimeve në enët e veshkave dhe prandaj ndërlikimet e sëmundjes.


  Vitet e fundit janë karakterizuar nga rritja e interesit të Nephroptosis si një shkaktojnë pielonefrit, hipertension dhe hematuria.

  Studimet e fundit kanë të bëjnë me vazohrafyy zhvillimit (X-ray shqyrtimit të gjakut dhe enëve limfatike të veshkave), zbuloi ndryshime të mëdha në veshka në Nephroptosis që shkaktojnë çrregullime të rënda funksionale dhe morfologjike, duke çuar në komplikacione të rënda.


  Gabimet në diagnozën Nephroptosis - kjo është jo e rrallë


  Studimet e fundit kanë shpjeguar arsyen për dështimet e shpeshta në nefropeksii (Operacioni "kordon" ulur veshkave), kur nuk ekzekutimit të marrë parasysh gjendjen e sistemit të enëve të gjakut dhe veshkat nuk ka prodhuar korrigjimin e çrregullimeve ekzistuese vaskulare.


  Në diagnozën Nephroptosis dhe komplikimeve të saj, përdorimi në diagnozën vazohrafyy për të dalluar e vërtetë nga Nephroptosis rreme shkaktuar nga një tumor i veshkave, Nephroptosis veshkave dhe dystopia. Këto shtete janë shkaku më i shpeshtë i gabimeve diagnostike. Prej 328 pacientëve të pranuar në spital me një diagnozë Nephroptosis, 5,1% identifikuar Nephroptosis dytësor shkaktohet veshkave zhvendoset poshtë për shkak të presionit të organeve të tjera, hydronephrosis, polycystic, veshkave tumorit ngjeshje të hapësirës retroperitoneale.

  Disa prej pacientëve kanë pësuar një operacioni në të kaluarën - nefropeksiyu. Para operacionit, ata nuk kanë prodhuar kërkime vazohraficheskoe dhe doli pas ekzekutimit të tij, u gjet distopirovannoy veshkën.

  Pajustifikuar këmbë renale tension rezultuar në një të rënda çrregullime HEMO-dhe urodynamic në veshka.

  Si rezultat, gabimet zbuluar diagnostike ekspozojnë pacientët pasur një operacioni të përsëritur. Në 2 prej tyre mbahen nephrectomy për shkak të smorschyvanyem veshkave dhe 2 burbuqe distopirovannoy vendosur në pozicion fiziologjik.


  vazohrafyy - metoda më e informative të diagnozës Nephroptosis

  Nefropeksii Performance pa vazohrafyy paraprak të papranueshëm, sepse urography nxjerrës (një metodë Nephroptosis moderne diagnostike) është ndonjëherë e vështirë për të dalluar nga distopirovannoy ulur veshkën.

  Sipas statistikave, në këtë situatë ka gabime në 15% të rasteve.

  Kur tumoret e veshkave në gravitetit u zhvendos poshtë dhe kur probing një gabim mund të merret si ulen. Ky gabim shpesh lejojnë kontrollin e pacientëve në kushte ambulatore kur nuk prodhojnë rrezeve X ose kufizuar radiografi Plain. Më pak gabim ndodh në një spital, në qoftë se sondazhi nuk prodhon metodë të paplotë ose të pasaktë të zgjedhur të hetimit. Dëshmi e këtij fakti është identifikimi i hulumtimit gjatë 3 pacientët me tumore të veshkave, ku i themeluar gjatë diagnoza Nephroptosis.  Zhvendosja e veshkave poshtë për shkak të gravitetit, përveç tumorit mund të shkaktojë proceset e tjera patologjike, të shoqëruar nga një rritje në madhësinë e trupit dhe në fillim të marra gabimisht për Nephroptosis, hydronephrosis, apo presion mbi organet e saj fqinje.

  Për të shmangur gabimet diagnostike dhe taktike të gjithë pacientët Nephroptosis, të rekomandoj - së bashku me urography nxjerrës horizontalisht dhe vertikalisht për të bërë studimin e nevojshëm vazohraficheskie. Sepse vetëm atëherë mund të përcaktojë indikacionet për trajtim kirurgjik dhe të saktë të identifikuar shumën e operacionit (kjo do nefropeksiya, korrigjimin ose enët, etj).  Në përcaktimin e nevojës për trajtim kirurgjik Nephroptosis duhet gjithashtu të vlerësojë rezultatet e arterio-dhe venography, si një tregues për kirurgji nuk është vetëm lëvizshmëria e veshkave, si manifestimet e sëmundjes, komplikacioneve të saj, për natyrën dhe shtrirjen e çrregullimeve vaskulare të veshkave. Ku ka prova të kullimit të dëmtuar deje e veshkave (venave rrotullim, plagët bashkim në bashkimin e saj me Cava vena, varices intraorganic) auditimin nefropeksii duhet të paraprijë këmbët vaskulare.

  Studimet e fundit kanë treguar se gabimet diagnostike dhe taktike, për fat të keq nuk pazakontë në praktikën mjekësore, dhe ato ndodhin kryesisht për shkak të mungesës së vigjilencë onkologjike, zgjedhjen e gabuar të metodës së X-ray ose dështimin e vëllimit të saj, duke përfshirë vazohrafyy.  Informacion nga artikullin "Gabim Nephroptosis nevojë vazohraficheskih dhe hulumtim."