Karakteristikat e grave shtatzëna me sindrom antiphospholipid


 • Kujdesi para lindjes në sindromin antiphospholipid
 • Terapi steroide gjatë shtatzënisë

 • Kujdesi para lindjes në sindromin antiphospholipid

  Ekzaminimi dhe përgatitja e drogës pacientët me sindromin antiphospholipid duhet të fillojë para se të shtatzënisë. Kjo analizoi me kujdes ankesën e pacientit për të zbuluar shenjat e mundshme të sëmundjes. Kryejë teste laboratorike për zbulimin e antitrupave të cardiolipin dhe lupus antikoagulant. Në studimin e tyre duke identifikuar përsëritje në 6-8 javë. Në të njëjtën sondazheve sjelljes kohë për të identifikuar comorbidities, dhe nëse është e nevojshme - për të trajtuar ato.

  Nëse nuk përsëriten teste pozitive për antitrupa të cardiolipin dhe lupus antikoagulant, sindromi antiphospholipid fillojnë trajtimin me medikamente zgjedhjes individuale.

  Kur shtatzënia prej kontrollit të tij të hershme kohën kryhet nga natyra e sëmundjes në testet e duhura laboratorike dhe të kryejë trajtimin e nevojshëm.

  Duke përdorur ultratinguj monitoruar normat e rritjes fetale në intervale të 3-4 javë dhe të vlerësojë statusin funksional të sistemit fetoplacental. Me rëndësi të veçantë është Doppler diagnostike ultratingull, e cila është mbajtur nga 20 javë në intervale prej 3-4 javë para dorëzimit.


  Doppler lejon për të diagnostikuar reduktimin e placentës dhe matochnoplatsentarnoho rrjedhjen e gjakut dhe lejon për të vlerësuar efektivitetin e terapisë.

  Këto kardiotokografike pas 32 javëve të shtatzënisë, dhe për të vlerësuar statusin funksional të fetusit. Në lindjes kontrollit kardiomonitornyy kryer të plotë për shkak të pranisë së hipoksi kronike fetusit, dhe rritjen e rrezikut të shkëputje placental, zhvillimin e fetusit të hypoxia akute në sfondin e hipoksi kronike. Është e këshillueshme për të përcaktuar gjendjen e sistemit të koagulimit të gjakut menjëherë para lindjes dhe gjatë lindjes.

  Me rëndësi të veçantë është vëzhgimi i lindjes së fëmijës, sepse në periudhën e pas lindjes rrit rrezikun e komplikimeve tromboembolike.


  Terapi steroide gjatë shtatzënisë

  Terapi Steroid (përdorimi i Glukokortiksoteroide - prednisone) zgjat 2 javë me heqjen graduale.
  Është e këshillueshme për të kontrolluar e hemostasis në 3 dhe 5 ditë pas lindjes. Në hypercoagulable rënda kërkohet një kurs të shkurtër të heparin në 10 000-15 000 IU për subkutane ditë. Pacientët që përshkruajnë anticoagulants dhe agjentët antitrombocitare, pengojnë prodhimin e qumeshtit.

  Pacientët të cilët kanë qenë të diagnostikuar me sindromin antiphospholipid gjatë shtatzënisë, të jenë të kujdesshëm vëzhgimin dhe monitorimin e sistemit të koagulimit për shkak të rrezikut të progresin e sëmundjes.

  Kështu, diagnoza në kohë, trajnimin dhe menaxhimin e shtatzënisë në pacientët me sindromin antiphospholipid duke përdorur trajtimin e duhur ul rrezikun e komplikimeve gjatë shtatzënisë dhe periudhës pas lindjes.

  Informacion nga artikullin "sindromi antiphospholipid dhe shtatzënia"