Features Chiari anomali


 • Koncepti i Chiari anomali
 • REZULTATI
 • Trajtimi kirurgjik i Chiari anomali

 • Koncepti i Chiari anomali

  Arnold-Chiari anomali ose Chiari 1 përshkroi më shumë se një shekull më parë, në thelb paraqet një hernie e pjesët e poshtme të trurit në të cilat ka rënie (depërtimit) e tru i vogël në kanalin kurrizor nëpërmjet hapjes në kockave zverku. Lloj anomali Chiari 2 dhe 3 të shpjegojë faktin se palca kurrizore është e zhvendosur poshtë nën anomalitë e tjera të shtyllës kurrizore - miyelomeninhotsele dhe anomali të tjera Chiari 1 në një kohë kur ishte ky klasifikim nuk dha asnjë keqformime (devijim nga zhvillimi normal) sepse ajo shkakton të lidhur me shkeljen e qarkullimit të madhësisë cerebrospinal lëngjeve apo të vogël të zgavrën, e cila përfundoi tru i vogël.

  Më shumë se 30 vjet të hulumtimit, shkencëtarët ishin në gjendje për të zbuluar anomalitë shkaktojnë Chiari 1. Ajo e shkaktuara edhe deformim, që nuk e kishte vënë re më parë. Voltage fund thread palca kurrizore tërheq poshtë kanalin spynnomozhovomu të njëjtën mënyrë si ajo bën anomali llojin Chiari 2 dhe 3.

  Në muajin e pestë të palcës së saj embrionit kurrizore dhe kolona vertebrale e së njëjtës gjatësi, atëherë shpinë fillon të rritet dhe njeri i pjekur rreth 20 cm e lartë se gjatësia e palcës kurrizore. Midis shpinë dhe palcës kurrizore, aty ligament, e quajtur thread palcës kurrizore përfundimtar.


  Tashmë 50 vjet më parë ka qenë përshkruar se disa njerëz kjo ligament mund të shkaktojë zhvendosjen e shtyllës kurrizore, e ngjashme me atë të shkaktuar miyelomeninhotsele anomali llojin Chiari 2 dhe 3.

  Accretion i fundit Temë formuar shtyllës kurrizore meninges kurrizore bashkangjitur në fund të kanalit kurrizore. Që javën e pestë të jetës embrionale, këto predha ndërfutur së bashku dhe të palcës kurrizore atrofi fund, bisht përshtatshme rudimentar. Në fije të rriturve i fundit nuk kryen ndonjë funksion.

  Tension thread përfundimtar krijon një shpinë lakimi refleks dhe për të shmangur stresin palcës kurrizore, shkakton pjesën e poshtme të trurit, i quajtur tru i vogël amygdala, bien zverku poshtë vrimë përmes së cilës kafkë komunikon me shpinë.


  Kjo gjithashtu shkaktoi Arnold-Chiari anomali - një sëmundje e përshkroi 100 vjet më parë, shkaku i të cilave është ende i panjohur.

  Kur Arnold-Chiari anomali autopsi thread përfundimtar në këtë mënyrë lehtësimin e tensionit në pjesën e poshtme të bajamet cerebellar dhe të reduktuar plagë të lidhur me samouschemleniem saj një foramen. Kirurgjia çon në faktin se shumë nga simptomat e kësaj sëmundje nuk janë aq të theksuara, por bajamet nuk Cerebellar ngrihem, pasi ato nuk janë të deformuara dhe elastike.


  REZULTATI

  Tension thread përfundimtar nuk është vetëm ndryshim të trurit dhe vdekjen e pjesën qendrore të palcës kurrizore, por edhe krijon një shpinë lakimi refleks për qëllim zvogëlimin e tensionit palcës kurrizore, duke rezultuar në shtrembërim rritje të shpinë - scoliosis.

  Autopsi thread përfundimtar palca kurrizore eliminon bending refleks në shpinë dhe retards zhvillimin e scoliosis.


  Trajtimi kirurgjik i Chiari anomali

  Tani një autopsi i thjeshtë i marrëdhënieve, i quajtur fije palca kurrizore përfundimtar, mund të ndërpritet krijon tension në të palcës kurrizore. Si rezultat i pjesës së poshtme të trurit që është prekur nga kjo force, nuk bie në pjesën e sipërme të kanalit kurrizore.

  Nëse truri i njeriut kishte plasticitet dhe elasticitetin e pranverës apo ishte gome, bajamet Cerebellar dhe tru i vogël vetë përsëri në pozicionin e saj normal. Por truri u formua nën fuqi të madhe të tensionit.

  Pas lirimin e shërimit të tij varet nga shkalla e plasticitet, e cila, nga ana tjetër, e ndikuar nga mosha, tiparet gjenetike, si dhe sa kohë dhe intensive u përjetuar efektet e trurit.

  Simptomat Arnold Chiari anomalitë 1 lidhur me lezionet e indet e trurit që është e ndjejnë efektin e tensionit dhe hequr në fytyrë në foramen. Me hapjen e thread të fundit, pavarësisht nga fakti se me ultratinguj nuk tregon ndonjë ndryshim të rëndësishëm në vendndodhjen shërbejnë pjesë të trurit, palcës kurrizore pushon të vonojë pjesën e poshtme të trurit dhe zvogëlon foramen compression fuqi.

  Në zonën e prekur redukton mbingarkesës dhe përmirëson furnizimin me gjak, përkatësisht, dhe janë simptomat që lidhen me qarkullim të dëmtuar.

  Informacion nga artikullin "Arnold-Chiari anomali ose Chiari 1"