Faktorët kryesorë të rrezikut që ndikojnë në zhvillimin e sëmundjes zhovchnokamyanoyi


 • Faktorët kryesorë të rrezikut

 • Emri i cholelithiasis marra nga prania e gurëve të tëmthit dhe kanalet biliare. Njohur sëmundje fshikëz e tëmthit që nga kohët e lashta, duke dhënë një shumë probleme "kamnenositeley" në ditët tona. Vetëm imagjinoni se të gurëve të tëmthit janë gjetur në studimin e balsamosën mumiet egjiptian, dhe aktualisht të gurëve të tëmthit dhe kanalet biliare janë mesatarisht 10-20% të popullsisë së rritur. Dhe incidenca e sëmundjes "guri", siç tregojnë statistikat, në rritje çdo vit.


  Faktorët kryesorë të rrezikut

  Paul. Gurëve të tëmthit diagnostikuar në seksit të drejtë 5 herë më shpesh se meshkujt.

  Ajo ishte menduar se kjo është për shkak të stagnimit të grave biliare veshur corsets shtrënguar. Tani shkaku i vërtetë i këtij "pabarazisë" besoj hormonet femërore.

  Shtatzënia. Kur shtatzënia është zakonisht bile bëhet më e koncentruar, dhe jo rastësisht shumë gra në këtë periudhë të ndjehen trishtim të pakëndshme në kuadratin e djathtë e sipërme. Pas kthimit biliare lindja deri në raste normale, por të shpeshta ku grimcat e kolesterolit të rrinë së bashku në clumps dhe të depozituara në muret e fshikëzës së tëmthit.

  Shumë fëmijë. Pasi u mendua se e më shumë fëmijë një grua ka, aq më e madhe mundësia e sëmundjes gur tëmthi.


  Më shumë gjasa, megjithatë, rreziku i lidhur me gruan mbipeshë cili merr në lindjen e çdo fëmije, jo për numrin e fëmijëve.

  Lëkurës dritë. Frekuenca e diagnozës së gurëve të tëmthit në një masë të madhe varet nga personi që i përket një grupi të caktuar etnik. Për shembull, incidenca më e ulët e cholelithiasis në botë shënoi midis popujve të Afrikës, ku ajo është më pak se 1%.
  Njerëzit me sëmundje të drejtë gur tëmthi lëkurës ndodh shumë më shpesh.

  Trashje. Edhe një tejkalim i vogël e peshës normale e trupit rradhës kërcënim guri, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për gratë e moshës mesatare.

  Statistikisht, gratë mbipeshë 6 herë më shumë gjasa të vuajnë nga gurëve të tëmthit, dhe çdo 10 £ mbipeshë dyfishon rrezikun.

  Fast humbje peshe. Shpesh një bandë e rërës dhe biliare në fshikëz e tëmthit gjetur në gratë, shterur veten dietat ulët-kalori. Një efekt i ngjashëm ka edhe "parandaluese" kufizimin e yndyrave ushqimore - mëngjes të përbërë nga çaji dhe scones me bllokim, darkë të hershme të lehta.

  Age. Sëmundje njerëz nën 40 vjeç tëmthi është e rrallë, por më të vjetër një person merr, më i lartë probabilitetin e formimit të gurit.

  Kontraceptivët. Pothuajse të gjitha udhëzimet për përdorimin e kontraceptivëve hormonal me estrogjenit lartë thekson se duke marrë ato mund të çojë në metabolizmin e lipideve - kjo është ajo që provokon cholelithiasis.

  Cirroza e mëlçisë. Në kesh për shkak të alkoolizmit gjasat e sëmundjes gur tëmthi rritur gjithashtu. Nga ana tjetër, konsumi i alkoolit, në të kundërt, mbron kundër formimit të gurëve të tëmthit.

  Trashëgim. Besohet se zhvillimi i sëmundjes gur tëmthi më shumë të ngjarë në njerëz të afërmit e të cilëve gjithashtu vuajnë nga kjo sëmundje.

  Përveç kësaj, disa faktorë të rrezikut janë disa medikamente. Ka dëshmi se rreziku i gurëve të kalciumit rrit përdoret për të trajtuar osteoporozën.

  Në qoftë se ju, i dashur lexues, aplikoni disa nga këto dispozita mund të jenë disa ju do të ngushëllojë fakti se gurët e gjetur në ata njerëz që kanë këta faktorë të rrezikut janë të mungon.

  Edhe në qoftë se ju - shëndoshet nënës bjonde respektuar prej një familje të shumta, një mjek do të vendosë nëse ju kryejë një inspektim të veçantë në bazë të ankesës tuaj, jo një ngjyrë e flokëve, mosha, gjinia ose numrin e shtatzënive.

  Informacion nga "cholelithiasis faktorët e rrezikut" artikull