Kryesor simptomat dhe trajtimet abscesi


 • Koncepti i një absces
 • Manifestimet kryesore të abscese
 • Diagnoza dhe trajtimi

 • Koncepti i një absces

  Abscesi (abscesi sinonim) - palimituar akumulimin e qelb në inde të ndryshme dhe organeve. Abscesi duhet të dallohen nga phlegmon (përhapur inflamacion purulent e indeve) dhe empyema (akumulimin e qelb në dëmtimit të dhëmbëve të trupit dhe organet e uritur). Dukuri më e zakonshme për shkak të infektimit purulent abscesi cila patogjenët (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Proteus, etj) depërtuar nga jashtë (infeksionit ekzogjen). Përveç kësaj, ka raste të infektimit endogjen në përhapjen e agjentëve infektivë ose të emigrojnë nga vendet fqinje apo organet e largëta.

  Për shembull, odontogenic, paratonzylyarni, absces subdiaphragmatic, absces metastatic mushkërive, trurit, veshkave, zemrës, shpretkë dhe indeve të tjera të Hyrje në zgjidhje të koncentruar të drogave, zgjidhje të tilla si 25% e sulfate magnezi, mund të shoqërohet me nekrozë pa mikrobe me formimin mëvonshëm abscesi.

  Tipar është prania e membranës piogjen abscesi - mur i brendshëm i purulent zgavrën e krijuar nga indet përreth inflamatore (të ekranit normal i reagimit të mbrojtjes). Cipë piogjen veshur me inde granulimi, ajo shënon procesin purulent-necrotic dhe prodhon lëngun.


  Në abscese sipërfaqësore manifestime lokale të karakterizuar nga shenja klasike të inflamacionit (skuqje, ënjtje, dhimbje, rritje të temperaturës lokal, mosfunksionim), nganjëherë referuar zyblenie.
  Në spondylitis tuberkuloz shpesh përhapet plehut të çarat intersticiale larg nga pamja fillestare (p.sh., kofshët Medial), duke formuar përhumbur absces (natechnik).


  Manifestimet kryesore të abscese

  Manifestimet klinike të zakonshme abscesi proceset inflamatore tipike të çdo lokacioni: ethet e subfebrile në 41 ° C (në raste të rënda), gjendja e keqe, dobësi, humbje e oreksit, dhimbje koke.

  Në gjak leukocytosis me formulë neutrophilia dhe ndryshim të leukociteve. ESR është rritur zakonisht. Shtrirja e këtyre ndryshimeve varet nga ashpërsia e procesit patologjike. Abscesi klinik foto e karakteristika të ndryshme të veçanta janë për shkak të procesit të lokalizimit. Rezultati mund të jetë prerje spontane abscesi me një pushim jashtë (abscesi nënlëkurës indeve, Inflamacioni i gjirit, paraproctitis, etj); zbulim i madh dhe zbrazjes zgavrën mbyllur (peritoneal, pleural, në zgavrën e përbashkët, etj); zbulim i madh në lumen të lidhur me mjedisin (zorrëve, stomakut, fshikëz, bronke, etj). zgavër abscesi Empty nën kushte të favorshme, të reduktuara në madhësi, të cilat bien dhe i nënshtrohet dhëmbëza.

  Paplotë zbrazjes zgavrën abscesi dhe procesi i saj i varfër kullimit mund të shkoni në një formë kronike të fistula. Pleh organik Përparime mbyllur zgavër të çon në to procese purulent (peritonit, pleurit, perikardit, meningjit, artrit, etj).


  Diagnoza dhe trajtimi

  Diagnoza diferenciale shpenzojnë me hematoma, kist, kolaps të tumorit. Vlerë e madhe me një birë diagnostike, të cilat gjithashtu mund të kryejë ekzaminimin bakteriologjike - poshtërim dhe të përcaktuar ndjeshmërinë e tij ndaj antibiotikëve.

  Diagnoza e një abscesit është një tregues për ndërhyrje kirurgjikale për qëllim (pavarësisht nga vendndodhja) është një zgavër autopsi purulent, shkarkimi i saj dhe kullimit.

  Trajtimi i abscese sipërfaqësore indit nënlëkuror të vogël kryhet në një ambient pacient i jashtëm. Kirurgjisë mund të kryhet nën anestezi lokale novokaina infiltrimi, lidocaine apo anestezi intravenoze.

  Në raste të tjera, si dhe pacientët të dyshuar internals abscesi të jetë shtrimit urgjent në një departament kirurgjikale. Në disa abscesit, të tilla si mëlçi, mushkëri, ndonjëherë të mbajnë një birë me aspiratën e qelb dhe futja e mëvonshme në zgavrën e antibiotikëve abscesi, enzima. Heqje e trupit (p.sh., të mushkërive) me absces si një metodë radikal të rrjedhës është përdorur vetëm për abscese kronike.

  Në abscese aktuale të trurit me kapsulë të përcaktuar mirë mund të hiqni absces me kapsulë të saj.

  Mjekimi pas hapjes së absces është i njëjtë me trajtimin e plagëve septike. Pacientët të sigurojë një dietë të plotë të ekuilibruar, kjo mund të tregohet transfuzion të gjakut, produkteve të gjakut. Antibiotikët janë të përshkruara në bazë të ndjeshmërisë ndaj tyre microflora. Përdor mjete terapi specifike - toksoid streptokoksike, gama globulin specifik. Nëse një abscesi që zhvillohet në sfondin e diabetit mellitus korrigjim të nevojshëm të çrregullimeve metabolike.

  Prognoza për trajtim në kohë është filluar abscese sipërfaqësore, lehtësisht të arritshme për të kirurgjisë, në shumicën e rasteve të favorshme.

  Në kirurgji fund të kryhet ineadekvatnom kullimit të abscesi procesit të mundshëm të tranzicionit në infeksion kronik dhe përgjithësim.

  Informacion nga artikullin "abscesi"