Manifestimet dhe trajtimi i abscese kryesore


 • Koncepti i phlegmon
 • Manifestimet kryesore të sëmundjes
 • Trajtimi i abscese

 • Koncepti i phlegmon

  Phlegmon - një inflamacion akut purulent përhapur hapësira celulare (nënlëkurës, intramuskular, retroperitoneale, etj) Ndryshe nga procesi abscesi nuk ka kufij të qartë.. Agjentët janë zakonisht staphylococci dhe streptokoket, por mund të shkaktohet nga mikrobet e tjera qelb që depërtojnë indet në dëmtimit të rastit të lëkurës, mukozës ose rrugë hematogjene. Phlegmon gjithashtu mund të shkaktohet nga futja nën lëkurë e kimikateve të ndryshme (terpentinë, vajguri, benzinë, etj). Nuk është një sëmundje e veçantë, por mund të jetë një komplikacion i proceseve të ndryshme qelbëzues (smerald, absces, sepsë, etj). Exudate inflamator përhapet indeve, duke lëvizur një fascial rastin e saj në një tjetër nëpër vrima për tufa neurovascular.

  Shtyjnë pëlhurë, squeezing dhe duke shkatërruar anijeve, qelb çon në nekroza e indeve.

  Natyra e lëngjeve të dalluar formën abscese e mëposhtme:

 • i lëngshëm
 • purulent
 • purulent dhe hemorragjike
 • putrefactive
 • Disa vende phlegmon është një emër i veçantë. Kështu, inflamacion ind dhjamor i quajtur paranephritis, fibër okolokishechnoy - paraproctitis etj Shumica shpesh ind i përflakur nënlëkurës, për shkak të rezistencës së saj të dobët ndaj infeksionit dhe lëndimeve të shpeshta.


  Manifestimet kryesore të sëmundjes

  Karakterizohet nga shfaqjen e shpejtë dhe të përhapet nga ënjtje të dhimbshme, skuqje difuze e lëkurës mbi temperaturën e saj të lartë (40 ° C dhe mbi të), dhimbje, mosfunksionim të pjesën e prekur të trupit.


  Ënjtje Next bëhet një infiltrimi i dendur, i cili pastaj zbut dhe ka një luhatje simptomë. Gjatë phlegmon normale vështirë.
  Formë të shpeshta malinje në drejtim të rrymës si proces përparon me shpejtësi, kapjen zona të mëdha të nënlëkurës yndyrë, intramuskular dhe shoqërohet me dehje të rënda.

  Në phlegmon e mesëm të zhvillimit (osteomielit, purulent artrit, pleurit qelbëzuese, peritonit, etj) duhet të identifikojë sëmundje themelor. Phlegmon që ndodh në fillim, mund të shkaktojë një numër të komplikimeve (lymphadenitis, lymphangitis, erizipelë, thrombophlebitis, sepsë, etj). Procesi i Shpërndarjes indet përreth të çon në zhvillimin e artritit septik, tenosynovitis dhe sëmundjeve të tjera kronike.

  Personi Phlegmon mund të jetë i komplikuar nga progresive person i venë thrombophlebitis dhe purulent meningjitit.


  Trajtimi i abscese

  Pacientët duhet të phlegmon spital. Në fillim të sëmundjes trajtimin konservativ të lejueshme: emëruar pjesën tjetër krevat, paqja është siguruar për gjymtyrët e sëmurë, e administruar intramuskulare doza të mëdha të antibiotikëve, pirja e tepruar emëruar, dietë qumësht-perimesh, objektet kardiake, dhimbje. Pëlhura në perimetër phlegmon zgjidhje obkolyuyut të antibiotikëve novokaina, aktuale - ngrohje të thatë, UHF. Proces mund të ndalet, formuan një absces apo cellulitis kufizuar. Trajtim përfundon me hapjen dhe kullimit.

  Me ndërhyrje vonesë progresiv phlegmon kirurgjik i papranueshëm. Nëse nuk ka përmirësim pas operacionit dhe trajtimin e përgjithshëm duhet të sugjerojnë praninë e komplikimeve lokale ose të përgjithshme (progresion mëtejshëm të cellulitis, thrombophlebitis, erizipela, gërryen së qelb, kusht septik). Në gjendje të rëndë për shkak të kërcënimit për jetën e pacientit është e rrallë, por mund të kenë nevojë amputim.

  Informacion nga artikullin "phlegmon"