Manifestimet kryesore të abscesit të mushkërive


 • Koncepti i abscesit të mushkërive
 • Shkaqet e abscesit
 • Manifestimet kryesore të sëmundjes

 • Koncepti i abscesit të mushkërive

  Abscesi (abscesi, abscesi) - palimituar akumulimin e qelb në organe të ndryshme dhe indet. Mushkërive abscesi - një abscesi, i lokalizuar brenda indeve të mushkërive, duke e bërë të vështirë për të sëmundjeve të ndryshme dhe kushte patologjike.

  Ka forma të abscesit të mushkërive:

 • purulent akute të mushkërive abscesi
 • abscesi kronike të mushkërive
 • i gangrenizuar

 • Shkaqet e abscesit

  Abscesi mushkërive dhe gangrenë ndodhë si rezultat indeve obezvozdushnosti mushkërive (për shkak të atelectasis ose inflamacion), çrregullime të qarkullimit të gjakut në të, efekti i drejtpërdrejtë i toksinave në indet e mushkërive airless me qarkullim të dëmtuar.

  Në mënyrë tipike, një abscesi rezultatet që dolën nëpër këtë hnoerodnaya florës: staphylococci; Streptokoket; Coli E.; mikobakteret, kërpudhave (capsulatums Histoplasma, Aspergillus, koktsidioidy), parazitëve (amoebae, pikë për shans të mushkërive).


  Manifestimet kryesore të sëmundjes

  Abscesi akute të mushkërive karakterizohet nga dhimbje gjoksi, gulçim, kollë me purulent (qelbur) pështymë, hemoptysis shpesh. Lirimin e papritur e sasive të mëdha (gojë plotë) mukusit me erë të keq - një shenjë e një përparim në bronke abscesi zgavër. Përmirësim karakteristike e përkohshme e pacientit.

  Kronike qelb abscesi mushkërive karakterizon procesin periodik mprehje.


  Në ndjesë ndodh kollë leh, purulent pështymë rritur numrin kur ndryshon pozicionin e trupit mund hemoptysis, lodhje të rënda, humbje peshe, djersitje natën, etj

  Gangrenë e mushkërive. Gangrenë e mushkërive të quajtur inflamacion purulent-necrotic e indeve të mushkërive me shenjat e shënuar shpërndarjes në indet e mushkërive, duke çuar në nekrozë të shpejtë.

  Në mesin e pacientëve është e dominuar nga meshkujt e moshës 30-35 vjet, gratë vuajnë 6-7 herë më pak, për shkak të veçantitë e prodhimin e burrave më të zakonshme në mesin e tyre të alkoolit dhe duhanit, që çon në përçarje të funksionit të kullimit të traktin e sipërm respirator.

  Është e vështirë të ndodhë absces të shumta të mushkërive. Abscese Multiple zakonisht paraprihet nga inflamacion përhapur në mushkëri. Në këtë sfond, në disa pjesë të nekroza e indeve të mushkërive është se në mes abscese nuk rivendosur strukturën e saj normale. Kusht komplikuar zhvillon purulent bronkit me bollshëm faull-nuhatje departamentit pështymë.

  Ndahen si vijon ndërlikimet e abscesit të mushkërive:

 • Abscesi zbulim i madh në zgavrën pleural me zhvillimit e pyopnevmotoraksa
 • hemorragji pulmonar
 • pneumatoraks shtrënguar valvul
 • pyosepticemia
 • bronkiektazise i mesëm
 • amiloidosis
 • Trajtim klinik në shumicën e pacientëve me formimin abscesi mushkërive është përfunduar në dritën e indeve mbresë (fibrozë).

  Në parenchyma mushkërive pa ndryshime infiltrative. Pacientët ndihen punën pothuajse të shëndetshme, por ato më shpesh se njerëzit e tjerë janë të kollitjes, gëlbazë mukusit, ethe të cilët trajtohen si ftohjet, bronkit apo rëndim të bronkoektazise. Karakteristikat kryesore që e dallojnë fibrozë fokale të abscesit të mushkërive është incidencë shumë më e ulët dhe ashpërsia e sëmundjes akute, pa dehje septik dhe ndryshimet infiltrative në mushkëri.

  Informacion nga neni "absces të mushkërive"