Parimet bazë të trajtimit të kariesit të dhëmbëve


 • Parimi i trajtimit të kariesit të dhëmbëve
 • Trajtim në kohë te dentisti - çelësi i trajtimit të suksesshëm

 • Trajtim karies duhet të fillojë në një fazë të hershme, sepse sëmundja nuk shkon më larg tyre, por më tepër, vetëm progres, duke çuar në shkatërrimin e mëtejshëm të dhëmbit. Si rezultat, një udhëtim i gjatë vonesë te mjeku çon në një kohë të gjatë dhe i dhimbshëm për trajtimin e pacientit.


  Parimi i trajtimit të kariesit të dhëmbëve

  Mjekimi i kariesit me machining e obliguar zgavër duke përdorur bor. Pas përpunimit të zgavrën është pak më shumë i kalbur, por arritur qëllimin kryesor të trajtimit - heqjen e plotë të pjesëve të dëmtuar, të cilat pastaj mund të kontribuojnë në ri-zhvillimin e kariesit.


  Pastaj, një trajtim të drogës dhe mbushjen e dëmtimit të dhëmbëve mbushje materiale.

  Mjekimi i kariesit sipërfaqësore dhe të mesme të shpenzojnë për vizitë te dentisti. Karies Deep zakonisht kërkon vizita të përsëritura për të përjashtuar mundësinë e pulpitis. Për ta bërë këtë, pas trajtimit me gojë të imponojë një vulë të përkohshme. Nëse një kleri javë nuk është zhvilluar, është e mundur për të vënë një vulë të përhershme. Karies thellë mund të trajtohen në një seancë, por kjo kërkon një shumë të përvojës dhe zakonisht electroodontodiagnosis teknikë. Karies shërimit siç duhet nuk bën asnjë pacient në sherr e ardhshëm.  Trajtim në kohë te dentisti - çelësi i trajtimit të suksesshëm

  Është jashtëzakonisht e rëndësishme për trajtimin në kohë të dentisti për trajtim dentar. Fakti se nuk ka asnjë korrespondencë midis dëmit kurorë madhësinë dhe shkallën e dhimbjes. Për këtë arsye, shpesh shkoj tek dentisti, pacientët me kariesit të thella që kërkojnë vizita të përsëritura. Këta pacientë janë gjithashtu në rrezik të lartë të komplikimeve të tilla si pulpitis dhe periodontitis. Kjo situatë vë në pikëpyetje jo vetëm mundësinë e trajtimit, por edhe aftësinë për të ruajtur dhëmbin e pacientit.

  Pra, për zbulimin e hershëm, trajtimin dhe ruajtjen e dhëmbëve, përveç masave të përgjithshme Lufta e nevojshme aktiv kundër prishjen e dhëmbëve si vizitave të rregullta mjekut dhe shëndetin e rregullt të dhëmbëve.

  Kjo është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët. Frekuenca e rekomanduar e vizitave të dhëmbëve - 2 herë në vit. Patologji zbuluar në kohë dhe shëndetin e dhëmbëve promovon përtypet duhur, e cila, nga ana tjetër, rritjen e duhur dhe zhvillimin e të dy dhëmbët dhe nofullën si një e tërë. Rritja e duhur nofulla është shumë e rëndësishme, sepse në procesin e ndryshimit të dhëmbëve të përhershëm mund thjesht nuk hapësirë ​​të mjaftueshme, dhe ata do të duhet të vendosen poshtë në gojë "në tym". Në shtrirjes së tyre mund të marrë shumë kohë dhe përpjekje. Për më tepër, karies e kariesit të dhëmbëve primar promovimin e përhershme.

  Është gjithashtu e rëndësishme se shëndeti dentar në kohë është e mira infeksionet parandaluese orofaringeale dhe infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes traktit (grykët, pezmatim i fytit, bronkit), parandalimin e sëmundjeve të stomakut dhe zorrët (gastrit, ulcerat).

  Ne e dimë se trajtimi efektiv i gastrit dhe ulcerat gastrike është e mundur vetëm me shëndetin e plotë të dhëmbëve dhe restaurimin e përtypet funksion. Kjo situatë është e thjeshtë. Fakti se bakteret që jetojnë në stomak dhe të shkaktojnë gastrit, të hyjë në traktin gastrointestinal nga goja, dhe të shumohen në dhëmbë kalbur. Shëndetin e dhëmbëve është parandalimi i sëmundjeve të rënda të tilla si artriti, sëmundjet reumatike të zemrës, nefrit dhe të tjerët. Ajo rezulton se karies - një sëmundje që mund të ndikojë jo vetëm dhëmbin, por shumë organe të tjera dhe sistemeve të trupit. Me sa duket, ka shumë për të peshoj dhe koha të shkoni tek dentisti.

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i kariesit"