Dispozitat kryesore të Mjekësisë orientale


 • Karakteristikat e Mjekësisë orientale
 • Konceptet në mjekësi orientale
 • Aplikimi i Mjekësisë orientale

 • Karakteristikat e Mjekësisë orientale

  Në botën e sotme ka dy Filozofia themelore e shëndetit: Perëndimor, bazuar në tezën Sokratovskyy: ". Njeriu - - të krijuar veten" "Njeriu - e di veten" dhe filozofi Lindore (tezë Konfucit)

  Mjekësi oriental ka një histori të gjatë, një sistem unik të pikëpamjeve mbi marrëdhëniet e njeriut me universin përreth. Mjekësi Lindore nuk mund të quhet një teori moderne, të përparuar shkencor, në të kundërtën, ajo është një shkencë e lashtë filozofike, e cila sot ka mbajtur traditat dhe identitetin e saj, duke shkaktuar shqetësim për shkencëtarët e gjithë bota.

  Teoria e mjekësisë Lindore është i bazuar në modelin klasik të filozofisë natyrore, ku parimi udhëzues: "I tërë koncepti dhe qasje të diferencuara", megjithatë, me zhvillimin e mjekësisë moderne dhe shkencës, ka shumë njerëz skeptikë në lidhje me praktikat tradicionale orientale, dhe jo pamohueshme Arritjet shkencore dhe metodat moderne të trajtimin e shumë sëmundjeve, prandaj, shumë shkencëtarë, modernizimin e mjekësisë tradicionale orientale është e pashmangshme dhe e natyrshme.

  Modernizimi - një proces kompleks që duhet të marrë parasysh disa kushte, mbi të gjitha të ruajnë themelet e tyre historike e mjekësisë orientale, origjinalitet të saj dhe unike në të njëjtën kohë duke krijuar një sistem të integruar të metodave moderne shkencore.


  Qëllimi përfundimtar nuk është për të arritur integrimin e plotë me mjekësisë perëndimore, por vetëm të arriturat e shkollave perëndimore për modernizimin e mjekësisë tradicionale.


  Konceptet në mjekësi orientale

  Bazuar në konceptin e përgjithshëm dhe qasje më të, Mjekësia Oriental është pjesë e kulturës tradicionale kineze, mënyrë unike të të menduarit, një shprehje e natyrshme e mendimit filozofik.

  Tipar mjekësi tradicionale orientale është koncepti i shëndetit, e cila përfshin gjëra të tilla si:

 • "Yin" dhe "Yang"
 • "Teoria e pesë elementeve" (Uji, Toka, Zjarri, Dru, Metal)
 • "Teoria Jing Luo"
 • "Doktrina e internals muzikës"
 • "Yin" dhe "Yang" - dy lloje të energjisë ose dy elemente.

  Besohet se këto herët janë gjithmonë dhe kudo, por ato nuk ekzistojnë pa njëri-tjetrin. Nga "yin" janë të errët, të ftohtë, dobësitë objekte dhe fenomene. "Jan" përfshin anën e kundërt të këtyre fenomeneve. Njerëzit si çdo gjë tjetër në botë, i ndarë llojin e saj në "Yin" dhe "Yang", kjo do të thotë se ka një avantazh të dikujt "Partitë Yin", dhe dikush "yang".

  "Teoria e pesë elementeve" (Uji, Toka, Zjarri, Wood, Metal). Kjo doktrinë flasin për ciklet e krijimit dhe shkatërrimit. Në ciklin e krijimit të çdo elementi gjeneron tjetër dhe ushqen rrjedhën e tij të energjisë, të tilla si zjarri krijon tokën, djegia e drurit (dru kthehet në hi dhe hiri në terren), dhe kështu me radhë.

  Në ciklin e shkatërrimit çdo element shkatërron një të mëparshme (toka mban ujë, ujë shkatërron zjarr ...) mjekët orientale besoj se këto cikle janë procese plotësisht konsistente që ndodhin në trupin e njeriut.

  "Teoria e Luo Jing" - doktrina nga kanalet kryesore përmes të cilave qarkullon forcë vitale "Qi" gjak dhe ushqyesve të gjithë trupin që lejojnë njerëzit të funksionojë si një e tërë e vetme organike.

  "Doktrina e internals muzikës", bazuar në njohuritë e anatomisë njerëzore dhe po monitoron proceset fiziologjike që ndodhin në trupin e njeriut. Ajo mund të zbuluar ndryshimet patologjike të trupit, nëse ka.


  Aplikimi i Mjekësisë orientale

  Mjekësi Oriental përdorur gjerësisht në praktikë këto parime, duke përdorur metoda të ndryshme të ndikimit në trup, të tilla si masazh, akupunkturë, ngrohjes, meditim dhe teknika të tjera për të provuar sukses efektive në trajtimin e shumë sëmundjeve. Përkundër historisë së gjatë, mjekësi orientale dhe sot e kësaj dite mbetet trajtim më të zakonshme për popullin kinez.

  Pra, duke folur e modernizimit, e ka të pyes veten "? A është vërtet e nevojshme" filozofi Lindore beson se e vërteta - një përjetësi. Çdo gjë që ekziston, - i vërtetë. Mjekësi oriental, si një trashëgimi historike dhe kulturore të Kinës me shekuj dëshmon efektivitetin dhe efikasitetin e saj, duke lënë gjithnjë e më shumë mistere për shkencëtarët moderne.

  Informacion nga artikullin "mjekësisë orientale"