Dispozitat kryesore të reflexology


 • Historia e metodës reflexology
 • Koncepti i reflexology
 • Përdorimi i teknikave akupunkturë

 • Historia e metodës reflexology

  Që nga kohët e lashta, mjekësisë kineze ka një koleksion të madh të praktikave mjekësore popullore. Për të kaluar pesë mijë vjetësh e akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë), qigong dhe mjekësi bimor janë trajtimi kryesor në Kinë. Në një përpjekje për të shpëtoj veten nga dhimbja apo zvogëluar atë, njerëzit instinktivisht rubbed vend i lënduar. Ky doli të zonave të nxehta (pikë) në të cilën ai e ndikuar.

  Ndoshta kjo ishte prototipi i pikave moderne aktive.

  Pikë ndikimi i hershëm është kryer duke shtypur me gishtat tuaj, pastaj filluan të përdorin guri, kockave dhe hala metalike. Më vonë akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) ka qenë përdorur gjerësisht në aplikime të ndryshme mjekësore për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve, si dhe për lehtësim dhimbje dhe anestezi për kirurgji.

  Sipas Lindore filozofi shikime njeri është një pjesë integrale e universit, ndërveprimi i tyre i vazhdueshëm bëhet me anë të energjisë "Qi", të cilat në filozofinë kineze, si energjia kryesore jetike. Energy "Qi" është duke lëvizur në trup në kanalet (ose meridianet) që janë qendra të komunikimit ndërmjet organeve fizike dhe eterike.


  Në filozofinë kineze e ndonjë sëmundje është parë si një çekuilibër të dy llojeve të energjisë "yin" dhe "yang" dhe ndërprerje ose dështimin e tanishëm "qi". Praktikat e lashtë mjekësore të tilla si akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë), qigongu, masazh, vetëm duke përdorur barëra të ndryshme që përdoren për të rivendosur ekuilibrin e rrjedhjes së energjisë së trupit.


  Koncepti i reflexology

  Reflexology ose akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) është një mënyrë për të ndikuar nga hala e veçanta të çelikut në pikat aktive të trupit. Duke hala mund të jetë i lidhur forcën e ulët aktual i cili është i kontrolluar nga përvojat e pacientëve për të rritur efektin e gjilpërës zëvendësuar nxehet llambë, të gjithë të kontribuojnë për një ndikim më të mirë në thelbin.

  Fillimisht ka qenë treqind Trupi sixty pesë ashtuquajturat pikat aktivë të ndikimit, ky numër korrespondonin me numrin e ditëve të vitit, por dy mijë vjet të fundit, numri i pikave të rritur në rreth dy mijë. Në akupunkturë tradicionale (akupunkturë, akupunkturë) zakonisht prodhojnë stimulim nuk është një pikë e vetme, dhe të bëjë një kombinim të pikave, mjek me përvojë zgjedh kombinimin e pikave aktive më të përshtatshme.


  Përdorimi i teknikave akupunkturë

  Sot akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) po bëhet gjithnjë e më shumë popullor, ajo është përdorur shpesh kryesisht si një trajtim shtesë në fusha të ndryshme të mjekësisë.

  Ashtu si në praktika të tjera mjekësore të Lindjes, theksi në akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) ka për qëllim parandalimin e sëmundjes.

  Për shembull, në SHBA, ku shumë qendra mjekësore në praktikën e aplikuar trajtime traditat nga Kina, Japonia, Korea, dhe vende të tjera, akupunkturë është konsideruar pjesë e mjekësisë plotësuese dhe alternative.

  Në dekadat e fundit, akupunkturë është bërë përdorur gjerësisht në kozmetikë. Akupunkturë kozmetike si i hollë si hala flokët mbërthyer në pika të veçanta në fytyrën e pacientit për të stimuluar qarkullimin e gjakut dhe të relaksoheni muskujt, e cila ndihmon të eliminuar rrudhat nasolabial dhe mizhbrovnyh.

  Ngjashme përdorur sukses agoponkturën në trajtimin e obezitetit.

  Por ne duhet të kujtojmë se humbje peshe duke përdorur akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) është e mundur në qoftë se pesha e tepërt nuk është i lidhur me sëmundjet e sistemit endokrin. Në të mjekut të parë të seancës stimuluese pika të caktuara, ul oreksin. Dukshëm pa majë urinë, humbur interesin në ushqim. Pastaj gjatë një mbajt dy javë të ndryshojë metabolizmin skenar. Në mënyrë tipike, pesha është reduktuar nga 1,5-2 kg në javë. Pastaj humbje peshe vazhdon për disa muaj pas ndalimin trajtim.

  Metoda e akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) jep rezultate pozitive në trajtimin e alkoolit dhe drogës varëshme.

  Efekti i dobishëm i akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) në sistemin imunitar. Megjithatë, këto fakte nuk janë dëshmi se akupunktura është një ilaç për të gjitha sëmundjet. Vetëm një kombinim kompleks i masazh, terapi fizike dhe procedurave të tjera të akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) ka një efekt pozitiv mbi shëndetin.

  Aktualisht, shkencëtarët vazhdojnë të studiojnë efektivitetin e akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë). Megjithatë, akupunkturë, si çdo efekt mjekësor mund të shkaktojnë efekte anësore të padëshiruara nëse trajtimi nuk është i kualifikuar.

  Para se të gjatë akupunkturë (akupunkturë, akupunkturë) pacientët duhet gjithmonë të bisedoni me një mjek, them atë çfarë metoda janë përdorur ose janë përdorur për të trajtuar ose parandaluar që medikamente janë marrë në këtë moment, e gjithë kjo do të ndihmojë për të siguruar përkufizimin e duhur të zonave aktive dhe trajtimin kompetent.

  Informacion nga neni "Acupuncture (akupunkturë, akupunkturë)»