Dispozitat kryesore të mjekësisë kineze


 • Historia e Mjekësisë kineze
 • Dispozitat kryesore të mjekësisë kineze

 • Historia e Mjekësisë kineze

  Mjekësisë kineze dhe mjekësi tradicionale kineze është një sintezë e dijes së lashtë kineze teorike dhe praktike dhe aftësitë për të luftuar Sëmundjet e ndryshme. Mjekësisë tradicionale kineze me të drejtë e zë vendin e parë në të trashëgimisë kombëtare kulturore të Kinës.

  Studime të shumta kanë treguar se në kohët e lashta, Nucleation dhe zhvillimin e nën ndikimin e materializmit dialektik dhe natyrore, mjekësisë kineze ishte i thjeshtë dhe i mrekullueshëm manifestimin e tyre. Për një periudhë të gjatë praktikës trajtimit zhvilluar gradualisht dhe transformohet në një sistem unik, specifike mjekësore e njohurive teorike.

  Në hulumtimin e filozofëve të lashtë kineze, bazuar në një qasje të thjeshtë sistematike ndaj njohurive në biologji, astrologjia dhe teoria informacion rri numër të madh të teorive moderne mjekësore dhe biologjike shkencore.

  Filozofi i mjekësisë tradicionale kineze është materialist, si të bazuar në njohjen e marrë parasysh vetëm themelimit të botës, duke e konsideruar ndërgjegjen si një pronë e formës shumë social të levizjes, funksionin e trurit, të shfaqur botën objektive. Filozofia e mjekësisë kineze pranon varësinë e përgjithshëm të objekteve dhe fenomeneve të botës, të lëvizjes dhe të zhvillimit të botës, si rezultat i vepron brenda vete kontradikta të brendshme.


  Ndër qytetërimet e lashta të Kinës është djepi i njohurive tradicionale në mjekësi. Origjina e mjekësisë kineze origjinën në kohët e lashta, ndërsa vetëm në zhvillim sistemi shkencor. Mbi zhvillimin e mjekësisë kineze, secili prej dinastive të lashtë kineze kontribuar në zhvillimin e mjekësisë tradicionale. Këto periudha në historinë e mjekësisë së lashtë kineze shënoi shfaqjen e mjekëve të famshme, shkollat ​​dhe shfaqjen e tendencave të reja, si dhe krijimin e shumë veprave të famshme dhe traktatet e studiuar, deri në ditët e sotme.

  Gjatë sundimit të dinastive të Xia, Shang, Zhou (21 në.

  BC - 256 g BC. E ..) shënoi nga pamja e parë tinctures medicinale apo si ata e quajti "verë medicinale", si dhe koha erdhi për shërimin TEAS bimor (ose "zierje"). Gjatë mbretërimit të "perëndimore" Zhou (11 pes -. Kati i parë 771h pes) është krijimi i një prej koleksioneve të parë të poezive "Chi Ching", e cila është një nga dokumentet më të hershme historike që përmbajnë të dhënat e herbs.


  Dispozitat kryesore të mjekësisë kineze

  Monumente historike e mjekësisë tradicionale kineze është "traktat mbi Verdha perandorit Inner" ose "Huang Di Nei Ching". Ky traktat ka pasur një ndikim të madh në zhvillimin e mëtejshëm të mjekësisë tradicionale kineze.

  Traktat i shkruar në formën e dialogut ndërmjet perandorit Yellow dhe të urtë të tij gjyqësor Chi-Bo. Traktat përbëhet nga dy pjesë "Sioux dëboj" (ose "Çështja e thjeshtë") dhe "Lin Shu" (ose "shpirt Boshti").

  Vlera e kanunit nuk është vetëm njohuri mjekësore dhe metodat e diagnozës, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve, por edhe në atë që ai përmban informacion në lidhje me shkencë tjetër e lashtë kineze. Ky traktat ishte baza e teorisë së mjekësisë tradicionale kineze, duke përfshirë akupunkturë dhe praktikat Moxibustion, sistemet e qigongut ushtrime të frymëmarrjes dhe acupressure.

  Aktualisht, më shpesh e folur dhe të shkruar për fenomenin e mjekësisë tradicionale kineze.

  Një tipar dallues i filozofisë Lindore është prania e një sistemi unik të pikëpamjeve mbi marrëdhëniet e njeriut me universin përreth ku njeri - një mikrokozmos që është në komunikim të vazhdueshëm me makrokozmosit Universale.

  Ndryshe nga mjekët perëndimorë, mjekët e Shkollës tradicionale kineze e mjekësisë orientale besoj se detyra e tyre është që: të forcuar shëndetin e të rritur të shëndetshëm rezervat e shëndetit të sëmurë dhe të trajtuar pacientët. Ndoshta kjo është arsyeja pse gjithnjë e më shumë njerëz janë të interesuar në filozofi Lindore dhe praktikantëve të ndryshme shëndetësore.

  Informacion nga artikullin "mjekësisë kineze"