Fushat kryesore të parandalimit të kariesit të dhëmbëve


 • Bazat e parandalimit kariesit
 • Një dietë e ekuilibruar në parandalimin e sëmundjes

 • Bazat e parandalimit kariesit

  Kariesit sot është një udhëheqës në mesin e sëmundjeve të dhëmbëve. Megjithë bollëkun e të gjitha llojeve të informacionit në lidhje me sëmundjen, njerëzit ende shumë i rastësishëm në lidhje me simptomat e saj, duke vizituar dentisti vetëm kur nuk ka dhimbje dhëmbi i padurueshëm ose dhëmbi fillon të kalbet. Ekspertët besojnë se parandalimi i kariesit - një prej mënyra më të besueshme dhe efektive për të parandaluar sëmundje çamçakëz, dhëmbët dhe organet e tjera.

  Karies ndodh nën ndikimin e shumë faktorëve conin drejt kesaj semundje, veçanërisht të jetesës ambient të pafavorshëm, predispozicion gjenetik, të hahet zakonet, stresi dhe shprehitë e këqija, dhe më shumë.


  Këto artikuj përfshijnë faktorët kryesorë shkakësore që çojnë në zhvillimin e shumë sëmundjeve. Megjithatë, është e vështirë të mohosh se pasioni për ushqim dhe pije që përmban karbohidratet, përfshirë ëmbëlsirat, provokon zhvillimin e kariesit.

  Karakteristikat e ujit në fusha të caktuara mund të shkaktojnë lezione të dhëmbëve. Vitamina dhe mosbalancim mineral temperatura Kufiri i ushqimit, higjiena orale, prania e pllakatë e gurit të shkelin integritetin e smalt dhëmbit, të cilat depërtojnë dhe bakteret që shkaktojnë zhvillimin e kariesit të dhëmbëve. Parandalimi efektiv i prishjen e dhëmbëve, sipas dentistëve dhe specialitete të tjera mjekësore, në mënyrë të konsiderueshme ndikon në shëndetin e përgjithshëm të popullsisë.


  Kariesit parandalimi duhet të fillojë gjatë para se të fëmijës në botë. Pajtueshmëria nënë ardhmja dietë të veçantë, përshtatje në kohë të vatrave të infeksioneve kronike - një nga masat e para parandaluese. Përveç kësaj, të kuptuarit një rol të madh në prishjen e karbohidrateve e dhëmbëve, duhet të çojë në rrjedhën e të ndërgjegjshëm të këtyre substancave në trupin e fëmijës. Në fund të fundit, ne të gjithë e dimë se fëmijët vetëm dashuri çokollata dhe shumë të afërm në një nxitim për të kënaqur djema. Nëna e re duhet gjithmonë të konsultoheni me një mjek në lidhje me dietën e fëmijës dhe të përpiqet të ndjekë atë në mënyrë rigoroze.


  Një dietë e ekuilibruar në parandalimin e sëmundjes

  Një dietë e ekuilibruar - çelësi për dhëmbë të shëndetshëm dhe trupi i njeriut në çdo moshë. Prindërit duhet të mësojnë veten dhe të mësojnë higjienën tuaj fëmijën e duhur me gojë. A nuk e trajtojnë me mospërfillje rekomandime për brushing kohë, rafinimit shumëllojshmërinë e lëvizjeve, kjo vetëm përbëhet nga parandalimit kariesit.

  Më vonë rekomandohet vizita periodike në hygienist për të kryer profesional procedurë dhëmbët pastrim që do të fshijnë më efektivisht pllakatë dhe gurit. Vetëm Vizitat parandaluese dentare mund të zbulojë karies në fazat e hershme të zhvillimit të saj.

  Dëmtimit të dhëmbëve duhet të trajtohet, edhe në qoftë se ai u shfaq në dhëmbët e qumështit. Një rol të rëndësishëm në parandalimin e prishjen e dhëmbëve luan një fluorit element gjurmë që gjinden në ushqim, ujë, pastë dhëmbësh. Përmbajtja e saj inteligjente në trup ndikon në fuqinë e smalt të dhëmbëve, duke zvogëluar rrezikun e prishjen e dhëmbëve.

  Informacion nga artikullin "Parandalimi i kariesit të dhëmbëve"