Mekanizmat themelore të etheve të ulët të keq


 • Koncepti i substancave pirogjenike
 • Ethe Mekanizmat

 • Koncepti i substancave pirogjenike

  Fever - tipik thermoregulatory reagim mbrojtës-adaptive për ndikimin e substancave pirogjenike (substanca që shkaktojnë ethe). Nën veprimin e pyrogens është proces i përkohshëm ristrukturimi i transferimit të ngrohjes në mbështetje të lartë se normale, enthalpy dhe temperatura.

  Ethe themelor është një lloj i reagimit qendrave hypothalamic thermoregulatory të trurit në sëmundje të ndryshme për të veprimit substancave pirogjenike. Futje e substancave ekzogjene pirogjenike, substancave dmth nga mjedisi (p.sh., bakteriale) Substancat pirogjenike në gjak shkakton mesme (endogjen apo të brendshme) substanca pirogjenike që dallojnë nga bakteriale - termostabylnostyu.

  Substanca endogjene pirogjenike formuar në qelizat e trupit të sistemit imunitar në kontakt me substanca të tyre pirogjenike bakteriale ose produkteve inflamacion pa mikrobe.

  Kur ethe infektive substanca pirogjenike janë toksina microbial, produktet metabolike të mikroorganizmave dhe shkatërrim. Substancat bakteriale pirogjenike janë agjentë stresi të fuqishëm, dhe futjen e tyre në trup duke shkaktuar stres (hormonal) reagim, i cili është shoqëruar nga një rritje në të bardhë numërimin e qelizave të gjakut - leukocytosis. Ky reagim i prodhuar në rrjedhën e evolucionit, është një simptomë nonspecific e shumë sëmundjeve infektive.

  Temperaturë jo-infektive mund të shkaktohet nga bimore dhe shtazore ose helme industriale, është e mundur për reaksionet alergjike, proteinave parenteral inflamacion pa mikrobe, nekroza e indeve, të shkaktuara nga qarkullimi i gjakut, në tumoret, neurozë, dystonia vegjetativ-vaskulare.


  Në inflamacion ose dëmtim të indeve të depërtojnë qelizat e bardha të gjakut që prodhojnë rruazë e bardhë substancë pirogjenike. Fever pa pyrogens shënuar me stres emocional; Disa studiues e konsiderojnë këtë reagim si ethe si shtetin e origjinës të përzier.


  Ethe Mekanizmat

  Ethe ethe kryer në mekanizmat fizike dhe kimike të termoregulacionit. Rritja e ngrohjes është kryesisht për shkak të dridhjet e muskujve, dhe duke kufizuar humbjen e nxehtësisë - për shkak të vrull e enëve periferike të gjakut dhe për të reduktuar djersitje.

  Normalisht, këto përgjigje thermoregulatory zhvilluar gjatë ftohjes. Përfshirja e tyre në ethe përcaktohet nga veprimi i substancave pirogjenike në qelizat nervore të zonës mëparshëm hypothalamic.

  Kur ethe të etheve ndryshon pragu thermoregulatory qendrës pranimin ai sinjale temperaturës. Aktiviteti qelizat nervore holodochuvstvitelnyh të rritet hypothalamus dhe ngrohjes të ndjeshme - është zvogëluar.

  Rritja temperaturën e trupit gjatë etheve ndryshon nga organizmi overheating që zhvillohet pavarësisht luhatjeve në temperaturën e ambientit, dhe shtrirja e kësaj rritjeje është i rregulluar në mënyrë aktive nga trupi.

  Kur trupi mbinxehje temperaturën e trupit të ngrihet vetëm pas maksimale mekanizmat tensionit fiziologjike të transferimit të ngrohjes është i pamjaftueshëm për të hequr ngrohjes për mjedisin me shpejtësinë me të cilën kjo ndodh formimin në trup.

  Informacion nga artikullin "Ethet - temperaturë të lartë trup"