Parimet e Diagnostics laboratorike


 • Koncepti i diagnostikës laboratorike
 • Drejtimet kryesore të diagnostifikim laboratorik

 • Koncepti i diagnostikës laboratorike

  Diagnoza laboratorike është e një rëndësie të madhe sot dhe është një nga asistent kryesor te mjeku në diagnozën e duhur dhe si pasojë në zgjedhjen e trajtimit. Testet e ndryshme mjekësore jashtë shqyrtimit kryesor kompleks të pacientit, dhe shumë prej tyre janë të detyrueshme gjatë thirrjes fillestar deri te mjeku ose për pranim në spital.

  Diagnostifikimi laboratorike nuk është inferiore ndaj metodave të tjera të provimit informative siç janë diagnoza me ultratinguj, X-ray, dhe kështu me radhë.

  d. dhe në mënyrë efektive plotëson detajet e rëndësishme rreth gjendjen e pacientit. Laborator modern mjekësor tani ka shumë klinika që ofrojnë teste të kalojë të vlerave të ndryshme dhe të japin rezultatin sa më shpejt të jetë e mundur. Duhet të kuptohet se është e nevojshme për t'u testuar siç duhet, por në këtë rast, diagnostifikimi laboratorike do të jetë efektive.

  Nëse të kërkohet për t'u testuar në çdo kohë të përshtatshme për pacientin, është e domosdoshme për të sqaruar rregullat për përgatitje për të studiuar. Për shembull, një test i gjakut në klinikë do të japin një interpretim të saktë të rezultateve vetëm disa orë para se të agjërimit grumbullimin e gjakut dhe test klinik urina është shumë e ndjeshme te koleksioni vetë-korrekt dhe mund të merren vetëm deri kryesisht në mëngjes.  Drejtimet kryesore të diagnostifikim laboratorik

  Në një larmi të madhe të diagnozës laboratorike janë dy fushat kryesore, kjo testet mjekësore klinike dhe teste biokimike mjekësore. Një nga atraksionet kryesore, mund të jetë për të dhënë diagnostifikim laboratorike klinike. Testet klinike të njohur për shumë personi të rrallë dhe kurrë nuk dorëzuar si testeve mjekësore. Kjo është analiza e parë që duhet të kalojë gjatë thirrjes fillestare te mjeku. Këto teste janë relativisht të thjeshtë, të shpejtë dhe shumë informative, sepse ato përmbajnë treguesit kryesorë dhe të pasqyrojë tiparet kryesore të telashe.

  Analiza klinik i gjakut rekomandohet jo vetëm pamjen e ankesave, por edhe e nevojshme për checkups.


  Në porosi me analizat e gjakut në klinikë foto e përgjithshme e gjendjes njerëzore, ju duhet të kontaktoni laborator mundësisht në mëngjes pas një agjërim gjatë natës. Në disa raste kjo rregull nuk është vënë re, për shembull, nëse një pacient ka nevojë për ekzaminimin urgjente, ose në qoftë se gjaku është marrë në foshnjore.

  Po aq e rëndësishme është analiza klinike e urinës. Kjo analizë është gjithashtu shumë e zakonshme dhe mund të dyshohet sëmundjet e sistemit urogjenital, sëmundjet e sistemit endokrin dhe shumëllojshmëri të çrregullimeve metabolike. Për të duhet të japë një mostër të urinës është e nevojshme për të përgatitur ca kavanoza të pastër të thatë 200 ml.

  Analiza e urinës për urinë klinike e pacientit mbledh veten në mëngjes, duke e bërë vulvë para-higjienik tualet. Për analiza e urinës është e nevojshme për të mbledhur mes lumi urinë për shkak se ajo mund të ndikojë në rezultatin. Gratë nuk janë të inkurajuar për të marrë një test urina gjatë menstruacioneve. Shuma e kërkuar të analizave të urinës për të rritur - rreth 100 ml.

  Ekzaminimi i feçe për të vlerësuar gjendjen e traktit gastrointestinal, dhe të zbuluar praninë e krimbave. Në mënyrë tipike, feces mund të testohen pa trajnim të veçantë. Në disa raste, para dorëzimit nevojën fekal për të ndjekur një dietë të caktuar për disa ditë për analizë dorëzimit.

  Zakonisht pacienti klinik fekal shkuar vetëm. Material për analiza duhet të mblidhen në mëngjes, por mbledhja e feces dhe në mbrëmje. Analiza Cal janë nga pjesë të ndryshme të materialit. Zakonisht Analiza kërkon rreth 10 m.

  Me sa duket, testet mjekësore luajnë një rol të rëndësishëm në mjekësi, dhe janë rregulla të rëndësishme për të mbledhur materiale dhe, natyrisht, një përzgjedhje e mirë e laboratorit qendra diagnostike, e cila duhet të përmbushë të gjitha kërkesat e materialit dhe baza teknike.

  Testet e mira laboratorike të cilat duket e përshtatshme në kushte optimale dhe testet laboratorike që janë të ekspozuar metodat kryesisht manuale të hulumtimit, rezultatet mund të ndryshojnë.

  Vini re se interpretimi i rezultateve për t'u besuar specialist dhe nuk duhet të nxjerrë konkluzione të nxituara në vetë-identifikimin e disa parregullsi dorëzuar Analiza e performancës.

  Informacion nga neni "diagnozës laboratorike"