Humbje e flokëve me hope çfarë të bëniAlopecia (fole) alopecia (baldness)

Ajo karakterizohet nga pamja mbi baldness kokës rrumbullakuar formë të prirur për rritjen periferike dhe bashkimet deri në humbje të plotë të të gjithë flokët. Në mesin e shumë faktorëve që shkaktojnë këtë sëmundje, predispozicion kongjenitale të izoluar, sëmundjeve të ndryshme dhe emotsionnalnye stresin. Flokët në alopecia fokale si të jetojnë jetën e tyre, duke e lënë kokën dhe përsëri si ata ju lutem. Flokët Vosstanavlyvayuschyesya është zakonisht i hollë dhe uncoated, dhe pastaj ata bëhen ngjyra normale dhe strukturë.

Alopecia me hope për të dyshuar se:

 • kundër sfond e pacientit të plotë shëndetësor fillon të humbasë flokët
 • prolysyny shfaqen në kokën, zakonisht në formën e bashkësia mirë-përcaktuar (përfshirë bashkohen me njëri tjetrin).
 • Në afat të shkurtër ka një humbje masive të flokëve, ndonjëherë deri për të përfunduar baldness.
 • humbje e flokëve nganjëherë ndodh në pjesë të tjera të trupit.
 • pacient thotë se është ai tashmë ishte më parë, por ajo e mori veten.

 • Shenjat e alopecia fokale

  Shenjat e para të sëmundjes janë kryesisht të moshës 15-25 vjet ose në fëmijët. Në 10-25% të rasteve të sëmundjes kanë origjinën e familjes. Më interesante është se personi ndjen asgjë.


  Lezionet gradualisht u rrit humbjen e flokëve, ndonjëherë madje edhe të bashkohen me njëri-tjetrin. Flokët në këto fusha shtrembërim delikate, nganjëherë të kujton një pikëpyetje. Flokët e tillë effortlessly tërhoq së bashku me qepë. Sipërfaqja e lëkurës në zonat ku flokët i ka rënë dukshëm paler një ku flokët e mbetur.

  Zakonisht humbje e flokëve me hope fillon nga mbrapa. Flokët mund të bien jashtë thuajse plotësisht, duke lënë një ishull të vogël. Shpesh, alopecia fokale deformuar thonjtë.


  Shkaqet e alopecia fokale

  Ajo tani besohet se ka një numër i gjeneve që, nëse ka, e bëjnë një person më të ndjeshëm ndaj alopecia fokale.

  Të shkaktojë, me sa duket, ka faktorë të jashtëm, por shkalla e dëmit, dhe karakteri i rezistencës ndaj trajtimit përcaktohet nga prania dhe bashkëveprimin e disa gjeneve.

  Shkaktuar sinjal për zhvillimin e alopecia fokale janë:

 • stresi mendor. Kjo hipotezë është konfirmuar vetëm statistikisht. Më shumë gjasa stresi mund të konsiderohet si një faktor i jashtëm që shkakton alopecia fokale në meshkuj të ekspozuar ndaj tij.
 • trauma fizike. Ka shembuj të shumtë se si fizik trauma nis zhvillimin e alopecia fokale.
  Supozohet se ndonjë ngjarje që stimulon sistemin imunitar, nëse kjo është një goditje në kokë apo infeksion mund të jetë një shkak i mundshëm i sëmundjes.

 • infeksion. Ka raste të humbjes së flokëve pas sëmundjeve infektive, duke përfshirë lëkurë.
 • predispozicion gjenetik.

 • Trajtimi i alopecia fokale

  Për fat të keq, universalisht dhe trajtimi i alopecia fokale nuk ekziston. Flokët e aftë të rimëkëmbjes edhe pas shumë viteve të sëmundjes. Në disa raste flokët përsëri vetëm nën trajtim të vazhdueshëm. Ndonjëherë ndoshta një restaurim të shpejtë të flokëve.

  E rëndësishme:

 • trajtoj tërë sipërfaqen e kokës, dhe sipërfaqe jo prekur vetëm.
 • nuk presin ndonjë ndryshim pozitiv më shpejt se tre muaj pas fillimit të trajtimit.

 • nxit rritjen e flokëve administrimin profilaktik të pasura me vitamina, në raste të rënda, injeksione të vitaminës C.
 • Rol të rëndësishëm në efektivitetin e trajtimit luan një faktor psikologjik.
 • trajtim i vazhdueshëm rrit mundësinë e rritjes së flokëve të përhershëm, edhe pse disa qeliza mund të pastaj të shfaqet, pastaj zhduket përsëri.
 • Disa trajtime alopecia qendrore, në të cilën restaurimin e flokëve të jetë e mundur:

 • Stimujt jospecifik dhe stimujt që shkaktojnë dermatit kontakti - ata provokojnë inflamacion rreth follicles flokëve, të cilat ia ul vlerën nga qelizat imune gjëndër.
 • steroid, hormonet që të përshkruara nga mjeku.

  Ata shkaktojnë efekte më pak ose më shumë të rënda anësore shpesh lidhen me humbjen e flokëve.
 • Efekti i drejtpërdrejtë në follicles flokët - droga të thekshëm.
 • Në këtë sëmundje, të gjitha metodat që sigurojnë rivendosjen e përkohshme të flokëve, janë thelbësore. Që as humbje të shkaktojnë ose shkakton restaurimin spontan flokët me alopecia fokale nuk është kuptuar plotësisht, çdo faktorë, duke përfshirë nevojat Psikogjenike që do të merren parasysh. Papritmas, ata mund të çojë në përmirësimin dhe madje edhe kurë. Transplantimi i flokëve në alopecia fokale zakonisht vetëm përkeqëson situatën dhe dështon (në krahasim me alopecia androgenic) si areata alopecia mund të lidhet me gjendjen e përgjithshme të sistemit imunitar dhe nervor dhe psikikë.  Në trajtimin e flokëve fokale areata të kryer ekzaminimet mikroskopike të pacientit dhe, në varësi të strukturës së saj, të përshkruajnë përgatitjet e nevojshme. Duke përdorur instrumente të veçanta studiuar kushtëzojë follicles tuaj të flokëve dhe kokës.

  Në të flokëve fokale areata mund të rikthehet edhe pas viteve të sëmundjes. Megjithatë, ka ende raste të pashërueshme.

  Në këtë çështje ndikim më të madh mbi flokëve dhe kokës ofertë:

 • vitamina A, B1, B6, C, B12, B5, B2
 • gjurmë squfurit (S), alumini (Al), silic (Si), mangani (Mn), zink (Zn), bakri (Cu), jod (I)
 • Informacion nga artikullin "Rajonal"