Produktet ortopedik në trajtimin e sëmundjeve të shtyllës kurrizore


 • Koncepti i produkteve ortopedike për shpinë
 • Produktet ortopedike Opsione për shpinë
 • Produktet ortopedike për shpinë qafës së mitrës
 • Produktet ortopedike për kraharorit dhe mesit shpinë

 • Koncepti i produkteve ortopedike për shpinë

  Liria dhe lehtësuar mundësinë për të tërësisht të kontrolluar lëvizjet e shtyllës kurrizore vet - kjo është një nga gëzimet e jetës janë vlerësuar vetëm kur ekziston rreziku i humbjes. Arsyet për kërcënime të tilla mund të jenë sëmundje të sistemit musculoskeletal, Qëndrimi i fortë duruar kirurgji. Dhe shpesh trupi vetë nuk mund të shërohen shpejt, për të përballuar me këtë problem.

  Pacienti gjithashtu duan të shpejt të marrë nga një krevat në spital, të fillojë për të udhëhequr një jetë të plotë, dhe këtë dëshirë për të ardhur në ndihmë të tij, produkte të veçanta për shpinë të jashtëm ortopedike (ose orthoses).
  Këto pajisje shpinë rekord ortopedik, mbështesin atë në pozitë funksionalisht-korrekt dhe shkarkoj lidhjeve, duke kontribuar kështu në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të sistemit musculoskeletal dhe krijimin e një rehabilitim sfond të favorshme në periudhën postoperative.


  Produktet ortopedike Opsione për shpinë

  Pajisje ortopedike për shpinë zakonisht klasifikuar nga vendndodhjen e përdorimit:


 • Produktet për qafës së mitrës
 • Produktet për dashuri thoracolumbar
 • Produktet për lumbosacral
 • Si dhe tipit (dhe ngurtësi) strukturat:

 • Rrip
 • FA SHAT
 • gomat
 • Corsets (ngurtë dhe gjysmë-ngurtë)
 • korrektues (e butë dhe gjysëm e vështirë)
 • Në mesin e problemeve me shpinë te fëmijët janë sjellje më të përbashkët, dhe të rriturit - ndryshimet degjenerative-distrofike (të tilla si dhimbje të ulët mbrapa, disqe diskale intervertebral).

  Varësisht nga natyra e modelit të sëmundjeve të pajisjeve ortopedike të kërkojë shkallë të ndryshme të fiksimit dhe ngurtësi. Pra, për të korrigjuar korrektues sjellje e lejueshme butë dhe corsets.

  Kur osteochondrosis, spondylitis, për të parandaluar sprains dhe të plagosur në tendosje të rëndë fizike kërkohet shkallë mesatare e fiksimit. Kur hernias ose periudha e hershme postoperative modelet më të mira të fiksimit të fortë (me mundësinë e rregullimit gradual).


  Produktet ortopedike për shpinë qafës së mitrës

  Orthoses qafës së mitrës janë të butë, gjysëm të ngurtë dhe të ngurtë. Indikacionet për përdorimin e tyre është osteochondrosis i qafës së mitrës (rëndim), joints artrit (kurrizore), dobësi e muskujve të qafës, rehabilitimi i qafës së mitrës rruaza pas traumës (p.sh. Holovotrymachi). Orthoses qafës së mitrës është prodhuar në ngjyra të ndryshme - ju mund të zgjidhni tonin në veshje, ka edhe modele të ngjyrës së lëkurës që e bëjnë produktet më pak i dukshëm nga jashtë.


  Produktet ortopedike për kraharorit dhe mesit shpinë

  Produktet për ndarjen thoracolumbar (corsets, hiperekstenzory, FA SHAT, proofreaders) gjithashtu kanë shkallë të ndryshme të ngurtësinë. Ata janë aplikuar në korrigjimin e sjellje (p.sh., kyphosis dhe scoliosis), për trajtimin e frakturave kompresionit pakomplikuara (kur dëmtuar trupat vertebrale në rajonin kraharorit), osteokondroza, për immobilization (pas operacionit për disqeve vertebrale), në praninë e tumoreve paoperueshëm të shtyllës kurrizore.

  Ne gjithashtu duhet të përmendim correctors, të cilat janë thelbësore për parandalimin dhe trajtimin e fazave fillestare të scoliosis, veçanërisht në fëmijëri.

  Zakonisht dalluar correctors prej 1 deri 4 madhësive (1 - më të ulët). Korrektues sjellje vënë në si një shpinës dhe promovon reflektim mbi pozicionin e duhur prapa. Veshur përshtatjet e tilla jo mërzitur më shumë se 2-3 orë në ditë.

  Produktet për lumbosacral vijnë shpesh në formën e corsets dhe rripa. Ata janë përdorur në kundërshtim me tonin e muskujve në mesit shpinë, osteokondroza, dhimbje të nervit shiatik dhe acarimin në periudhën e rimëkëmbjes pas operacionit. Corsets janë tre lloje: gjysmë dhe të vështirë.

  Rripat mund të bëhen prej pëlhure elastike me shtimin e leshit - kështu që produktet të sigurojë një rekord dhe kanë ngrohur efekt.

  Corsets janë futur ngurtë dhe rregullator për të rregulluar figurën. Disa modele janë të pajisura me aski që janë fort fikse-korse dhe nuk e le të largohem. Rripa dhe corsets tilla veshur një stërvitje të vështirë, për të parandaluar tendosje dhe shtrirje muskujt e mbrapa, rruaza të mbrojtur nga dëmtimi. Rripa dhe corsets duhet të zgjidhen në mënyrë individuale, në mënyrë rigoroze në madhësi.

  Produktet ortopedike për shpinë janë të rekomanduara edhe për ata trajtohen nga chiropractic si zbatimi i tyre në mes të seancave fixes marrë efekt terapeutik. Rripa ngrohjes mund të jetë i veshur në sezonin e ftohtë gjithmonë, dhe të gjitha produkteve të tjera duhet të përdoren në përputhje të plotë me mjekun.

  Tani prodhuar kaq shumë produkte ortopedike për shpinë, zgjidhni modelin e saktë vetëm do profesional. Prandaj ju nuk duhet të angazhohen në "amator" - korse nuk i vërtetë apo fashë zgjedhur dëm të aftë dhe jo ndihmë.

  Informacion nga artikullin "produkteve ortopedike për shpinë"