Produktet ortopedik në trajtimin e sëmundjeve të nyjeve


 • Perdorimi i produkteve ortopedik në trajtimin e nyjeve
 • FA SHAT
 • Qafë

 • Perdorimi i produkteve ortopedik në trajtimin e nyjeve

  Nëse forca e ndikimi aparat kyçeve njerëzor tejkalon forcën e saj, dëmtimi është shkaktuar destabilizimin e përbashkët. Për të rivendosur funksionimin normal të përbashkët, për të siguruar kushte më të mira për shërimin e lëndimeve të indeve të buta periarticular, dhe pas kryerjes kirurgji plastike në komunikim, duke përdorur lloje të ndryshme të produkteve ortopedike. Përdorimi i tyre në vend të hedhura zakonshme ka disa avantazhe:

 • Fillimi i hershëm i rehabilitimit
 • ligaments të mira të mbrojtjes të dëmtuara
 • No dëmtimi i lëkurës
 • ruajtjen furnizim normal të gjakut
 • Nga të gjitha nyjet e trupit të njeriut është gju më travmiruemym dhe kyçin e këmbës.

  Për trajtimin e sëmundjeve dhe trauma, si dhe parandalimin përdoret zakonshëm dhe orthoses tyre.


  FA SHAT

  Grupet - jerseys Ortopedike është se nyje të shtrënguar-montim dhe të përmirësojë stabilitetin e tij funksionale. Zakonshëm për gju dhe kyçin e këmbës janë të butë dhe të përforcuar.

  Indikacionet për përdorimin e gju ose kyçin e këmbës fashë të butë është dhimbje në këto nyje, artritit dhe arthrosis, rehabilitimin e largët pas lëndimeve dhe operacioneve, parandalimit të lëndimeve në sport dhe në jetë. Fashë butë ka një ngjeshje të lehtë në të përbashkët, ofron mbështetje, warms dhe redukton puffiness.


  Fashë është bërë nga çorape mjekësore me një përmbajtje të lartë të fibrave natyrore (pambuku, leshi), ka një zonë rehati për një përshtatje më të mirë për trupin. Kohëzgjatja e përdorimit dhe veshur zakonshëm mënyra përcaktohet nga mjeku.

  Kur shkalla mesatare e dhimbjes, paqëndrueshmëria e gju ose kyçin e këmbës të përbashkët, sëmundjet degjenerative, kryerjen rehabilitimin afatmesëm pas operacionit në ligaments, dhe gjithashtu për të parandaluar dëmtime përdorur goma përforcuar. Këto gomat janë bërë të mira materiale ende fleksibël - neoprene me formë anatomike dhe zonën e përbashkët.

  Prania e fasteners shtesë lejon për një fiksimit të përbashkët të fortë. Koha zgjeruara veshur fashë mund të arrijnë 8-12 orë në ditë.

  Si zakonshëm ndotjes mund të lahen në ujë të ngrohtë (jo më lart 40 ° C) duke përdorur sapun apo detergjent. Produktet mund të prerë dhe e shtrydhur jashtë. Tharje ata duhet të jenë në një vijë i drejtë larg nga aparatet e ngrohjes dhe rrezet e diellit.

  Bands kanë disavantazhe. Disa janë të rëndë, nuk është e lehtë për t'u përdorur dhe mund të jetë i paefektshëm kur jostabiliteti silnovyrazhennoy i përbashkët. Por nëse grupi është zgjedhur si duhet dhe përdorimi i kombinuar me një program rehabilitimin e dëmtime në gju dhe nyjeve kyçin e këmbës, përdorimi i saj është shumë efikas.


  Qafë

  Një shkeljet më serioze të aktivitetit motorik të gju ose kyçin e këmbës orthoses përdorura. Ata kanë një strukturë më të ndërlikuar se sa të zakonshëm dhe i bërë nga pëlhurë, plastike dhe metalike. Formatimin e teksteve qoshe të mbajtur marrëdhënie të mira në të nyjeve dhe për të parandaluar lëvizjet e padëshiruar në to. Ndonjëherë quhet orthoses Brace (nga fjala mbajtëse anglisht).

  Formatimin e teksteve për gju dhe kyçin e këmbës janë gjysmë-të ngurtë dhe të ngurtë (me një fiksim të fortë). Ata janë përdorur në shtetet pas lëndimeve të nyjave me dëmtim të ligamenteve, deformim të madh të nyjeve me sëmundje kronike degjenerative, jostabiliteti rëndë e gju ose kyçin e këmbës nyje, rehabilitimin e hershme pas lëndimeve dhe operacioneve.

  Përdorimi i tyre lehtëson fiksimi i nyjeve në lëvizje dhe eliminon atyre ligaments aktive ngrohjes dhe muskujt. Formatimin e teksteve janë bërë nga teknologjia e Splitit, në mënyrë që ata të përshtaten snugly në trup, brinjë metalike mirë stabilizuar joints. Ata janë të fiksuara me trupin me vonesa shtesë. Koha totale veshur mund të jetë 24 orë, por kjo vetëm do të përcaktojë mjekun tuaj. Produkti mund të lahen në ujë të ngrohtë me sapun. Para larjes duhet të hiqni brinjë metalike. Formatimin e teksteve mund të prerë dhe e shtrydhur jashtë. Ju nuk mund të tharë produkte në baterinë.

  Aplikimin e produkteve ortopedik për trajtimin e sëmundjeve dhe traumat e gjurit dhe të këmbës, kujtoni se fasho dhe ulja nuk janë "kuruar".

  Ato nuk mund të kuruar ose të thyejnë lidhjet apo tendovaginitis. Por ky grup i produkteve për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve dhe duhet të përdoret vetëm si një zëvendësues në trajtimin parësor të kryera, si dhe gjatë rehabilitimit pas operacionit dhe lëndimet e nyjeve.

  Informacion nga neni "fashë dhe orthoses për gju dhe kyçin e këmbës»