Ortopedike gjë e shëmtuar trajtim valhusnoy e gishtin e madhÇfarë doli ortoped

Në mesin e shumë pajisjeve ortopedike për deformim trajtim valhusnoy të gishtin e madh janë si më poshtë:

 • Insoles ortopedike,
 • Napivustilky-insoles
 • podpyatochniki e lëkurë e vërtetë
 • Podpyatochniki silikoni
 • Podpyatochniki me xhel
 • Produktet korrigjuese për këpucë me majë
 • Përveç kësaj, këto produkte mund të bëhen me silikoni:

 • Insoles
 • Napivustilky
 • Podpyatochniki
 • Pads Interdigital
 • Pads fyell
 • Produktet korrigjuese për këpucë me majë me silikoni
 • Patches silikoni.
 • Gjithashtu, të aplikojnë autobus të veçantë natë në gishtin e madh. Kjo quhet cakton proshutë-band.

  Kjo është një kornizë e kallaj dyuralyuimnievoy mbulon këmbë dhe gishtin e madh. Gaskets dhe vulat në gomë të tillë të bërë nga lëkurë e vërtetë. Kjo gomë është më e efektshme gjatë gjumit ndihmon, kundër të relaksuar muskujt. Përdorimi i rregullt i pezullimit devijimin e mëtejshëm pjesërisht normalizimin pozitën e gishtin e madh dhe përshtat muskujt ton dhe ligaments e këmbë në pozicionin e ndryshuar të gishtit. Veshur gomave kundërindikuar në sindromi diabetik këmbë.

  Vulë Mezhpaltsevaya projektuar për të parandaluar devijimin e gishtin e madh që është vulë e tendosje valhusnoy, kundër këmbët e sheshtë, dhe për të reduktuar fërkime në mes gishtat tuaj.


  Ajo përbëhet nga një polimer biologjikisht inerte që nuk shkaktojnë reaksione alergjike dhe redukton djersitje në mes të këmbëve.

  Një tjetër përshtatje të gishtin e madh është unazë mbrojtëse xhel. Ajo është projektuar për të mbrojtur nyjet e gishtat e këpucëve fërkime dhe njëri-tjetrin në prani të deformime të gishtave (p.sh. MOLOTKOPODIBNOYI gishta, kalojnë gishtat, gishtat kihtepodibni) dhe omozolelosti në joints interphalangeal. Ky rrjet ka gjetur përdorimin e saj në përdhes, depozitimin e kripërave, artrit, bursit dhe nyje gisht artrit. Në fillim të gishtave rrjet deformim janë përdorur për të parandaluar omozolelosti formimit.

  Gjithashtu ajo mund të përdoret në valhusnoy deformimit të gishtin e madh.

  Unazë Gel është një pranga të shkurtër, e bërë nga tehnohelya veçanta që mbulojnë nyjet apo gishtin omozolelost-së. Ai vuri në gisht, duke mbuluar fërkim më të dhimbshme apo vendin. Veshin gjithë ditës. Për unazë higjienës duhet të lahen me ujë të ngrohtë dhe sapun zgjidhje për të trajtuar pluhur fëmijën ose talk.


  Insoles ortopedike,

  Insoles këmbë ndihmojë të blej pozitën normale dhe të veprojë si balestrat. Në disa raste, madje edhe duke përdorur të ashtuquajturin podpyatochniki.

  Ajo është përdorur në patologji të tilla si spurs thembra, si dhe shkurtimin e gjymtyrëve. Me shenja të vogla të deformimit të gishtin e madh mund të përdoret korrigjim interdigital, e cila është një spacer silikoni butë. Ajo është futur në mes të parë dhe të dytë gisht, e cila pengon të mëtejshëm gishtit devijimit drejt gishtit të vogël.

  Duhet të theksohet se të gjitha këto pajisje për të zgjedhur më të mirë duke përdorur pedikyrist.

  Insoles e gjatësisë janë të punësuar në sipërfaqe gjatësore të sheshtë e brendshme të mbështetjes këmbë, dhe ndër - ata përkrahin hark tërthor e këmbë.


  Për të korrigjuar këmbët e tërthor e sheshtë mund të përdoret dhe insoles-napivustilky. Gjithashtu përdoret në këtë situatë dhe për mbulimin e forefoot. Kjo është një chip me një grup të gjerë të gomës që është veshur në pjesën e mesme të këmbës ku kockat metatarsal dhe parandalon deformim të saj. Ky dizajn ndihmon për të trajnuar muskujt dhe ligaments e këmbët, por kjo nuk mund të jetë i veshur për më shumë se 1 - 2 orë, siç ka këmbët lodhje dhe ata kanë nevojë për të dhënë disa pushim.

  Informacion nga artikullin "ustroystvav trajtimin ortopedike të Hallux valgus»