Opisthorchiasis një fëmijë


 • Opisthorchiasis
 • Cilat janë simptomat te fëmijët Opisthorchiasis
 • Si është parandalimi, diagnoza dhe trajtimi në fëmijët Opisthorchiasis

 • Opisthorchiasis

  Opisthorchiasis - një helmintiasis kronik me fillore
  Lezionet e kanalet biliare të mëlçisë dhe pankreasit. Më
  Kontaminimi Opisthorchiasis në zonë të madhe - Ob dhe Irtysh pellgu
  Siberia Perëndimore dhe Kazakistan lindore. Opisthorchiasis përbashkët
  edhe në basenet e Kama dhe Vollga, Veriore Dvina, Dnieper, gjetur në
  rajonet qendrore të pjesës evropiane të Rusisë, Bjellorusia, shtetet baltike,
  Evropa Lindore, në Gjermani.


  Opisthorchiasis - ryboyadnyh zakonshme në mesin e kafshëve, por shpesh një burim i

  Infeksioni është njeri. Infeksioni ndodh nga gëlltitje të papërpunuara,
  ngrira, të kripura, peshkut të thata (buburrec, lloj krapi, krap). Ngacmues
  Opisthorchiasis - krimb sheshtë. Opistorhisy në njerëzit dhe gjitarët
  kafshët që jetojnë në mëlçi dhe tëmth trakt, kanalet pankreatike
  kancer, duke theksuar vezë në kanalet. Biliare, vezë pankreatik lëng
  hyjnë zorrët dhe feçe - në mjedis.

  Në fëmijët me Opisthorchiasis akute të dalluar asimptomatik,
  fshirë dhe forma klinike të sëmundjes në mesin Opisthorchiasis kronike -
  Forma të ngadaltë dhe simptomatike.


  Cilat janë simptomat te fëmijët Opisthorchiasis

  Simptomat fillojnë me një rritje në temperaturë, dhimbje të barkut (shpesh


  Vetëm në kuadratin e sipërm të djathtë), nganjëherë skuqje, skuqje
  sipërme të frymëmarrjes karrige çrregullim traktit. Ndryshime karakteristike në
  gjak. Faza kronike te fëmijët shfaqet Opisthorchiasis
  shqetësime gastrointestinale, përafërsisht 30% e fëmijëve të zhvilluar
  lodhje kronike, lodhje dhe rraskapitje. Fëmijët e vegjël
  tregojnë ngadalësimin e zhvillimit, uljen e dietë, karrige të paqëndrueshme,
  oreks, zgjerimi i moderuar i mëlçisë, në prirjen e gjakut në anemi (reduktuar hemoglobinës).


  Si është parandalimi, diagnoza dhe trajtimi në fëmijët Opisthorchiasis

  Metoda kryesore e parandalimit të fëmijëve Opisthorchiasis mbetet e peshkut në formë të përpunuar termikisht.

  Opisthorchiasis akute diagnostikuar sipas konsumit
  peshk të papërpunuara, simptomat tipike (ethe, lëkurë
  i nxituar) dhe ndryshimet karakteristike të gjakut. Diagnoza konfirmohet
  zbulimin e vezëve parazitare në feces.

  Trajtim Opisthorchiasis në fazën akute me temperaturë të lartë,
  Lezionet e organeve të fillojnë për të lehtësuar këto simptoma, të zbatohet
  antihistamines (suprastin, tavegil) për të reduktuar lëkurën
  i nxituar. Në raste të rënda, terapi hormon në mesatar
  doza për 5-7 ditë me një tërheqje të shpejtë të drogës. Pastaj jepni
  droga protyhelmintni. Monitorimin e efektivitetit të trajtimit të kryhet

  pas 3 dhe 6 muaj 3x feçe kërkimore.

  Opisthorchiasis Moti në fëmijët me diagnozën e duhur dhe trajtim racional është e favorshme.

  Informacion nga artikullin "fëmijëve Opisthorchiasis."