Burns në fëmijët


 • Ujë e zier
 • Hospitalizimi
 • Djegiet kimike

 • Ujë e zier

  Shkaku kryesor i djegieve në fëmijët e vegjël janë ujë të valë. Interesante, thuajse gjithmonë djegiet ndodhin në mëngjes - ndërsa përgatitur darkë kur dhe ku foshnjat dhe të rinjtë janë në kuzhinë. Shumë shpesh fëmijët obpikayutsya pije të nxehtë dhe ujë të nxehtë nga çezma. Nëse fëmija juaj (veçanërisht i kënaqur që fëmijët e vegjël të bërë) tërhoqi mbulesë tavoline dhe ngriti mbi çaj ose tenxhere kafe, ka shumë të ngjarë të djegur manifestuar në skuqje e tij.

  Nëse një fëmijë djegur me ujë të valë, pastaj të mundur shumë më serioze. Nevojë ndikim çuditërisht të shkurtër gjatë të ujit të nxehtë që mbahet djegie të thella, veçanërisht lëkurën e hollë e të porsalindurve dhe fëmijëve.

  Ajo duhet të jetë 1 e dytë në 70shS fëmijë mori një lëndim serioz.

  Shpejtësia dhe efektiviteti i intervenimeve te fëmijët pjekur shpesh do të thotë një zgjedhje në mes jetës dhe vdekjes. Më i shkurtër se koha kalon që nga përkujdesja dhe koha fëmija juaj hyn në spital, më e madhe mundësia e mbijetesës.

  Shumë mund të bëhet për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm të fëmijës qëlluar direkt në vend. Nevoja për të hedh në tokë flakët, por më e rëndësishmja - ju duhet për të ndaluar indeve korrupsionit. Që digjet në vetvete fibrave, në praktikë, rrit temperaturën e disa qindra gradë krahasuar me flakë. Kështu, duke e lënë që digjet në vetvete pëlhurë në lëkurë, ne do të promovojë djegur.


  Nëse është e mundur, spot djegur duhet të ftohur me ujë të ftohtë ose të ftohtë mund të përfundojë vendin e djegur leckë ngjyhet. Ftohje akull nuk mund të zbatohet për shkak se ajo mund të komplikojë lëndim djegur.

  Njëherë një fëmijë i marrë nga ndërtimin e djegur dhe u ngritën me rrobat e tij, ju duhet për të bërë një shqyrtim të shpejtë të kërkuar dëme të tjera. Para së gjithash ju duhet për të parë se sa mirë fëmija merr frymë, presion të provuar atë dhe të shohim nëse ka ndonjë thyerje.

  Sa për elektrike, është e rëndësishme që së pari të përcaktuar nëse fëmija është ende në kontakt me elektroistochnikom dhe nuk përbën një burim i rrezikut të energjisë për të tjerët.

  Me dru të thatë, gome ose plastike përplasje të eliminuar fëmijë me elektroistochnikom.

  Hospitalizimi

  Para transportimin e pacientit sa më shpejt që të jetë e mundur që ju duhet për të shëruar djegur me një leckë steril apo të pastër. Yndyrë, yndyrë, kafshët shtëpiake, njerëz dhe mjete të tjera nuk mund të zbatohet, pasi që ata mund të çojë në thellimin e mëtejshëm të djegur.

  Në nevojë urgjente për shtrimin në spital fëmijët e prekur kryesisht mëposhtme kategori:

 • Fëmijët nën tre vjet në të cilën djeg merr më shumë se 10-12% të sipërfaqes.
 • Fëmijët e të gjitha elektroopiky.
 • Fëmijët me djegie në fytyrë ose flakë të tij djegiet me dëmtim të dyshuar të frymëmarrjes.

 • Fëmijët me djegie, zonat emocionuese anatomike të tilla si fytyrë, duar, organet gjenitale dhe perineum.
 • Për të përcaktuar shkallën e dëmit djegur, aplikoni disa metoda. Për shembull, "shteti i së numër nëntë". Parimi bazë i përdorur sundimin e numër nëntë është që gjithë sipërfaqja e pjesëve kryesore të trupit mund të ndahen në shumëfish të nëntë për qind. Për shembull, dora e një të rrituri, si edhe kreu është rreth 9% të sipërfaqes së trupit, ndërsa përsëri e supe me mollaqe është afërsisht 18%. Së pari "Sundimi i numër nëntë" është zhvilluar në departamentin ushtarak Burn të Spitalit të Ushtrisë.

  Brooke bazuar në përmasat e të rinjve.

  Lidhur me zbatimin e këtij rregulli për fëmijët dhe foshnjat, është e nevojshme për të bërë disa ndryshime. Fëmija kreu Sipërfaqja merr një përqindje më të madhe të sipërfaqes së përgjithshme të trupit, ndërsa gjymtyrët zënë një përqindje më të vogël.
  Dallime të ngjashme në bazë të moshës duhet të merren parasysh kur të përcaktuar sipërfaqen djegur.

  Për të përcaktuar shkallën djegur mund të përdoret metodë shumë të përafërt, të ashtuquajturin palme rregull. Pothuajse çdo palme moshë është rreth 1% të sipërfaqes së përgjithshme të trupit. Duke përdorur një dorë, ju mund të shpejt të përcaktojë zonën e përafërt totale të djegur.  Është e rëndësishme që të japë informacionin e plotë të mundshme të mjekëve, djeg kohë, shkaku i saj, të marra ose të djeg brenda ose jashtë shtëpisë, kohëzgjatjen e djegies, dëmin vëzhguar rezulton nga djegiet. Që nga frymëmarrja është një shkak kryesor i vdekjes nga djegiet, është e nevojshme për të vlerësuar sistemin e frymëmarrjes së fëmijës. Një fëmijë i cili ishte djegur në një dhomë të mbyllur ose të nxirë, e ekspozuar ndaj rrezikut serioz dëme të rënda të traktit respirator ose karbon monoksidit të helmimit. Pamja mund të ndihmojë të përcaktuar praninë e komplikimeve të rënda pulmonare. Në shqetësuar, fëmijë cyanotic çmendurisht gëlltitjes ajrit ka gjasa të dëmtojë rrugët e frymëmarrjes.

  Një qershi vuajtje tipik i durueshëm nga helmimi me monoksid karboni nuk mund të ngatërrohet me ngjyrë të përbashkët.

  Djegiet kimike

  Nëse ndonjë djegiet kimike (nëse acid ose alkali) duhet menjëherë të larë shumë e prekur sipërfaqen e lëngjeve. Çfarë është një lëng që ju përdorni, nuk ka rëndësi. Më e lehtë dhe më e mundshme e ujit, e cila është gjithmonë në dorë.

  Më shumë ujë në plagë merr, më pak të impresionuar përqendrim lëkure Kimikatet. Pra, nëse ju jeni vazhdimisht ujë të rrjedhshëm për të ujitur lëkurën, pastaj të bëjë atë të drejtë. Kur djegiet kimike të syve janë të rëndësishme 5-10 minuta e parë.

  Në këtë kohë të përcaktuar nga implikimet e kujdesit. Në këtë rast, ju duhet të vazhdimisht të larë sytë me ujë. Duke vepruar kështu, ju nuk do të dëmtojë dhe nuk do të dëmtojë sytë tuaj. Moving një fëmijë për një mjek sy duhet të vazhdojnë për të larë syrin e prekur dhe në këtë kohë. Plotësoni si shishe shumë ujë, ashensor kapak fëmijë (edhe në qoftë se ju keni për të bërë atë me forcë) dhe pije, pije, pije!

  Pra, pa ngritur panik kot dhe ndjekur masat e thjeshta të ndihmës së parë mund të lehtësojë ndjeshëm peshën e fëmijës tuaj të djegur.